Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
Kuinka korjata muovivarusteet

Nykyään ympärillämme on paljon mekanismeja, joissa muovihammaspyöriä käytetään. Lisäksi se voi olla kuin leluautoja, samoin kuin melko vakavia asioita, esimerkiksi antenninostin autossa, kehruuvaihde jne. Vaihteiden vikojen syyt voivat olla tietysti erilaisia, suurin osa niistä liittyy väärään toimintaan, mutta nyt ei ole kyse siitä. Jos olet tällaisessa tilanteessa ja sinulla on muutama hammaspyörähammas rikki, on olemassa tapa, jolla ei tarvitse maksaa kalliita osia, vaan palauttaa se yksinkertaisella tavalla.

Tarve toipua


 • Jätehammasharja.
 • Pesuainetta.
 • Kaksikomponenttinen epoksiliima - kylmähitsaus muoville.

Liiman kylmähitsauksen tulisi olla nestemäistä putkissa. Tarkista pakkaus niin, että se sopii muovien ja muoviosien kiinnittämiseen. Tällainen kaksikomponenttinen liima voidaan ostaa sekä auto- että rautakaupasta. Jos sinulla on vaikeuksia etkä löydä niitä, kerron artikkelin lopussa, kuinka tehdä samanlainen analogia.

Palauta muovivarusteet


koulutus


Ensimmäinen vaihe on valmistaa vaihdepinta. Pestään se toistuvasti lämpimässä vedessä pesuaineella, työskentelemällä aktiivisesti hammasharjalla. Tehtävämme on rasvan rasvanpoisto ja poistaminen kaikista pinnoista.
Kun rasvanpoisto on suoritettu, kuivaa se kuivana.

Keitto liima


Valmistele nyt liima. Sekoita komponentit pienessä pahvipakkauksessa ohjeiden mukaan. Sekoita hyvin.
Yleensä, ennen liiman avaamista, suosittelen, että tutustut huolellisesti sen ohjeisiin, etenkin täydellisen ja osittaisen kovettumisen aikaan, koska nämä tiedot voivat vaihdella radikaalisti eri valmistajilta.
Jos konsistenssi on nestemäistä, anna sen seistä hetken, kunnes se alkaa kovettua.

Hampaiden palauttaminen


Minun tapauksessani on muutamia hampaita ommeltu, tilanne on korjattavissa. Levitämme liimaa siitä paikasta, joka on palautettava. Liiman tulee olla erittäin paksu, mutta muovinen.
Kuinka korjata muovivarusteet

Teemme niin erikoisen tuberkulin.
Kuinka korjata muovivarusteet

Kuinka korjata muovivarusteet

Laitoimme vaihteet improvisoidulle jalustalle niin, että liima paksenee vielä enemmän. Kaikki on jälleen yksilöllistä, jouduin henkilökohtaisesti noin 20 minuuttiin tekemään konsistenssista huomattavasti paksumman.
Kuinka korjata muovivarusteet

Voit nopeuttaa reaktiota ja vähentää sakeutumisaikaa kuumentamalla. Ota esimerkiksi hiustenkuivaaja ja aloita lämmityksen liima vaihde.
Kuinka korjata muovivarusteet

Hampaiden palauttaminen


Nyt tärkein hetki on hampaiden pyöriminen. Solmu, jossa vaihdeta käytettiin, toisin sanoen toinen vaihde, jonka kanssa rikkoutuneemme oli suoraan kosketuksessa, tulee rasvata runsaasti rasvalla, rasvalla tai litolilla.
Asenna rikki vaihde ja vieritä useita kertoja toisen päälle.
Kuinka korjata muovivarusteet

Kuinka korjata muovivarusteet

Seurauksena on, että toinen vaihde vierittää merkinnän paksulle liimalle.
Kuinka korjata muovivarusteet

Kuinka korjata muovivarusteet

Nyt ymmärrät, että ennen hampaiden valintaa hammaspyörän epoksiliiman tulisi kovettua kovan plastiliinin konsistenssiin.
Voitelun ansiosta liima ei tartu muihin pyydyksiin.

kiinteytystä


Poista kunnostettu varovasti mekanismista ja jätä se lopulliseen jähmettymiseen, yleensä päiväksi.
Kuinka korjata muovivarusteet

Näin yksinkertaisella tavalla voit yksinkertaisesti korjata rikkoutuneet vaihteet.

Kuinka vaihtaa epoksiliima?


Jos et löytänyt liimaa, voin suositella, että teet hiukan samanlaisen koostumuksen.
Tätä varten tarvitset:
 • Epoksihartsi kovetteella.
 • Sementti on kuiva.

Ostamme tavallista läpinäkyvää tai kellertävää epoksihartsia koveteella. Nämä kaksi komponenttia myydään usein yhdessä.
Sekoita komponentit ohjeissa määritellyssä suhteessa saadaksesi oikea määrä liimaa. Lisää sementti. Ei vain sementti-hiekaseos, nimittäin puhdas sementti. Osuudet ovat suunnilleen kaksi yhdelle. Eli kaksi osaa liimaa ja yksi sementti. Ja sekoitamme kaiken hyvin huolellisesti. Liima on valmis, ja sitten kaikki on kuten yllä on kuvattu.

Katso video


Kommentit (41)
 1. Vieras Alex
  #1 Vieras Alex vieraita 13. toukokuuta 2018 21:14
  6
  3D-tulostin ratkaisee tällaiset ongelmat paljon nautinnollisemmalla ja luovammalla tavalla. Kyllä, se ei ole tehokkain ja edullisin 3D-shnik, mutta silloin, kun suurennan pöydän 17 x 17 cm: ään, tulostan 15 x 15 x 14 cm -tuotteita. Nämä koot riittävät tulostamaan hyödyllisimpiä asioita.
  1. Ilya
   #2 Ilya vieraita 16. toukokuuta 2018 09:52
   2
   Aleksei, mitä ohjelmia käytät 3D-mallien luomiseen. Voitko kertoa vähän tulostimestasi? millainen malli? Mitä 3D-ohjelmistoasetteluja se ymmärtää?
  2. ja
   #3 ja vieraita 29. huhtikuuta 2019 12:10
   0
   Käsittelemättömille tämä menetelmä voi olla mukavampaa, mutta kutsua sitä ”luovammaksi” on jotenkin täysin sopimatonta. Luovuus on asia, jota kukaan ei ole tehnyt ennen sinua, ja tulostin on vakio tekniikka.
 2. Kiinnostavaa
  #4 Kiinnostavaa vieraita 13. toukokuuta 2018 klo 10:27
  5
  Kirjailija, mielenkiintoinen idea. Onko mitään tietoa kuinka kauan tämä vaihde kestää?
 3. Vasya
  #5 Vasya vieraita 13. toukokuuta 2018 23:21
  29
  Huono neuvo, yhdessäkään epoksissa ei ole tarttuvuutta materiaaleihin, joista nykyaikaisia ​​pyydyksiä valmistetaan kodinkoneissa, lukuun ottamatta tekstoliitteja.
  1. tutka
   #6 tutka vieraita 24. heinäkuuta 2018 08:38
   7
   Tällainen vaihde voidaan korjata paremmin. Vaihde on korkea, joten näimme sen puoliksi ohuella viilalla (puun palapeli tai metallirauta), jolla on aikaisemmin sahattu hampaan purema). Käännämme sahattua fragmenttia 180 astetta ja liimaa (sulake, kiinnitä mekaanisesti) toisella kappaleella. Jos hammaspyörän paksuus sallii, poraamme 3-4 reikää D 0,5 - 1 mm akselin ympäri (samansuuntaisesti sen kanssa) ja ajamme halkaisijaltaan sopivan teräslangan kappaleina, jotta vältetään fragmenttien kääntyminen toisiinsa nähden. Hioma hampaat risteyksessä. Matalakuormatuissa, hitaissa laitteissa tällainen vaihde voi toimia melko pitkään ainakin siihen asti, kun tarvittava varaosa löytyy.
   PS: Voit kysyä tulostimien korjausliikkeistä. Heillä on yleensä urakoitsijoita, jotka leikkaavat hammaspyörät muovista.
 4. Vieras Nikolay
  #7 Vieras Nikolay vieraita 14. toukokuuta 2018 08:59
  19
  Polyeteeni, ftoroplasti ja jotkut muut polymeerit eivät tartu lainkaan
 5. Alexander Wolf
  #8 Alexander Wolf vieraita 14. toukokuuta 2018 09:02
  6
  Ihana! Vain yksi mutta. Tällaiset hammaspyörät valmistetaan yleensä vinyyli- tai isopropyylimuoveista, joihin epoksikomponentit tarttuvat erittäin huonosti. Siksi tällaiset kunnostetut vaihteet eivät kestä suurta kuormitusta
  1. sergey astashkin
   #9 sergey astashkin vieraita 9. heinäkuuta 2018 05:53
   1
   Vinyylistä - kuten vinyylikloridista? - Ei, he eivät tee sitä vain leluille; periaatteessa he eivät voi toimia ladattuissa solmuissa.
 6. Lexx
  #10 Lexx vieraita 14. toukokuuta 2018 09:17
  3
  miksi he eivät osoittaneet tulosta työssä? tämä liima putoaa hammaspyöriltä kuivumisen jälkeen kuormassa. 3D-tulostin ratkaisee vain vaurioituneen vaihdetta vaihtavan ongelman
 7. vieras
  #11 vieras vieraita 14. toukokuuta 2018 13:48
  36
  Jotkut täällä sanovat 3D-tulostimista, ikään kuin jokaisella on pääsy niihin. Muuten, mihin tämä sivusto on tarkoitettu? Kirjailijan tilalle, ennen kuin täytän yhdisteen, olisin tehnyt pienen syvennyksen eri kulmista vaihdelle ohuella poralla.Näissä syvennyksissä kovetettu liima tulee "salpojen" rooliin, mikä antaa lisävoimaa muoviyhteydelle.
 8. Vieras Alexander
  #12 Vieras Alexander vieraita 16. toukokuuta 2018 16:58
  4
  3D-tulostinta ei ole, ota 3D-kynä ja toimi samalla tavalla
 9. Vieras Vladimir
  #13 Vieras Vladimir vieraita 17. toukokuuta 2018 20:06
  9
  Hyvät herrat, olet kyllästynyt niihin, jotka ehdottavat 3D-tulostimen, kynän käyttöä. Tämä sivusto tarjoaa kuinka ratkaista ongelma nopeasti. Ja sitten ainakin kutsu ulkomaalaisia!
  1. Vieras Alex
   #14 Vieras Alex vieraita 12. joulukuuta 2018 14:27
   1
   ei ole 3D-tulostinta, on se todella ongelma, luultavasti jo jokaisesta muhosranskistä voit löytää henkilön, jolla on 3D-tulostin, ja tilata hänet tulostusvälineisiin
   1. Vitaliy Nezhelsky
    #15 Vitaliy Nezhelsky Vierailijat 7. kesäkuuta 2019 14:35.
    0
    Muhosranskissa ei ole 3D-tulostinta.
    Tässä näytetään osan korjaus, jos varaosaa ei ole ja laitteen pitäisi toimia.
 10. Vieras Leonid
  #16 Vieras Leonid vieraita 18. toukokuuta 2018 17:00
  21
  Älä tee hölynpölyä. Mitään hyvää ei tule siitä. Tarkastettu. Paras tapa on uusi vaihde.
  1. Vitaliy Nezhelsky
   #17 Vitaliy Nezhelsky Vierailijat 7. kesäkuuta 2019 14:37.
   0
   se maksaa 60% tulostimesta (meitä on ainakin ..), mutta sitä ei ole tilaa tilata. (ei järkeä.)
 11. gvsp
  #18 gvsp vieraita 21. toukokuuta 2018 16:43
  4
  Samanlaiset vaihteet 90%: ssa tapauksista ovat nyt polyamidia. Tarttuvuus siihen liimaa ei ole kovin hyvä. Jos vaihde kuljettaa jonkinlaista kuormaa eikä käännä laitteessa olevaa nuolta, se ei kestä kauan. Ja 3D-tulostimelle minusta vaikuttaa siltä, ​​että tulostustarkkuus ei riitä, tarvitsen jälkikäsittelyn.
  1. Ruostetta.
   #19 Ruostetta. vieraita 23. toukokuuta 2018 06:57
   33
   Kerran, noin 20 vuotta sitten, muovivaruste lensi japanilaiseen nauhuriin.Samalla menetelmällä heitin ja korjasin sen ja JOKA 20 vuotta se toimii!
   Ja haluan sanoa taitavaille ihmisille, mitä kuormia muoviin, jos ne ylittäisivät rajat, laitos laittaisi METALLIN! Ja vielä, jolla on rahaa 3D-tulostimelle, hän menee ostamaan uuden nauhurin tai jotain, joka on rikki! Tämän viisaan kaverin on mentävä toiselle sivustolle!
   1. Gregory
    #20 Gregory vieraita 24. toukokuuta 2018 16:08
    3
    se voi toimia ja toimii nauhurilla, mutta valokuvan perusteella se on päällystetty vaihdelaatikolla. Todennäköisesti se on sähkölihamyllystä. Kyllä, säästöjen vuoksi ne laittavat polyeteenivaihteita halpoihin malleihin.
    1. Vieras Sergey
     #21 Vieras Sergey vieraita 29. toukokuuta 2018 18:18
     3
     Muovivaihteistot toimitetaan erittäin kalliisiin malleihin.
     Ei taloudellisuuden vuoksi, vaan sormien (etenkin lasten) turvallisuuden vuoksi.
     Kun raajat joutuvat lihamyllyyn, vaihde rikkoutuu sormien sijasta.
     1. Vieras Igor
      #22 Vieras Igor vieraita 21. kesäkuuta 2018 16:59
      7
      Hyvin pieni lapsi voi tietysti laittaa sormensa lihaanottimeen lihamyllyssä. Mutta vain sillä ehdolla, että molemmat vanhemmat ovat täydellisiä idiootteja. Vain idiootti voi jättää lihamyllyn liitettynä verkkoon, jos kotona on lapsi ja perheestä 3 vuotta vanha.
     2. sergey astashkin
      #23 sergey astashkin vieraita 9. heinäkuuta 2018 05:57
      4
      Polyamidihammaspyörät ovat tarpeeksi vahvoja .. ja sormet voivat kiertyä .. joten vanhempien on tarkkailtava ..
     3. Juri Golovin
      #24 Juri Golovin Vierailijat 19. marraskuuta 2018 11:02
      0
      Ja yrität, laita sormesi sinne! Varmista, että tilaat tuloksen?
    2. sergey astashkin
     #25 sergey astashkin vieraita 9. heinäkuuta 2018 05:55
     2
     polyeteeniä ei aseteta sinne .. polyamidi. polyeteeni ei periaatteessa voi toimia lihamallissa.
   2. Juri Golovin
    #26 Juri Golovin Vierailijat 19. marraskuuta 2018 10:42
    1
    Hyvä on! Tällä tavoin palautin pyyhkimen vaihdelaatikossa olevat vaihteet, se on toiminut 10 vuotta!
   3. Vitaliy Nezhelsky
    #27 Vitaliy Nezhelsky Vierailijat 7. kesäkuuta 2019 14:39.
    0
    nauhurissa se voi toimia ja toimii vielä vielä 50 vuotta .. mutta tulisijalla liesissä en tiedä ...
 12. Constantin
  #28 Constantin vieraita 28. toukokuuta 2018 16:58
  8
  Suosittelen joko vaihtaa vaihteet kuumaan kulmaan, jotta ne eivät työntyisi palautettujen hampaiden pinnan ulkopuolelle, tai ruuvata ruuvit sisään ennen liimaamista. Silloin tämän järjestelmän kuormitus kestää paljon enemmän.
 13. Raisa
  #29 Raisa vieraita 30. toukokuuta 2018 18:50
  1
  Ohjeita nenän ja kahvan juottamiseen cupronickel-keramiikassa.
  1. tutka
   #30 tutka vieraita 5. lokakuuta 2018 08:36
   1
   Cupronickel-kahvipannu. Tarvitset Neusilber-juotosta, jotta voit käyttää cupronickel-juottoa. Voit käyttää kupari-sinkkijuotosainetta, jota myydään kaupoissa täydellisissä jääkaapisarjoissa kuparivärisäleinä. Voit käyttää PSR40 - hopeajuotetta.Silti on olemassa sellainen resepti: sulattaakseen Neuvostoliiton 3 koppaa (1961-90 g) plus viisikymmentä dollaria vuoteen 1927 saakka ... Juotosraudan sijasta sinun on käytettävä soihtua. flux yleisen booraksin + boorihapon 1: 1 juottamiseen veteen laimennettuna ja keitetään fluxing kuuma.
   1. Vieras Alex
    #31 Vieras Alex vieraita 13. tammikuuta 2019 14:14
    3
    Haistut 50 hopeaa? Hintaan, kuinka paljon se maksaa, voit ostaa uuden kahvipannun!
    1. ja
     #32 ja vieraita 29. huhtikuuta 2019 12:03
     1
     ja jos kahvikannu on vielä harvempaa kuin viisikymmentä dollaria?
 14. sergey astashkin
  #33 sergey astashkin vieraita 9. heinäkuuta 2018 05:51
  0
  Hei kaikki, ottaen huomioon liiman hyvä tarttuvuus pintaan. Ensin on suositeltavaa raaputtaa syvällä pinta, jolle liima on asetettu, ennen kuin liimaa. Sitten myydään erityinen liima liimaamista varten tarkoitettujen polymeeripintojen alustavaksi päällystämiseksi. Vaihteiden materiaalista: hyvä, ne on valmistettu polyamideista ja ne voidaan liimata yhteen. Vaihteita ei ole valmistettu PTFE: stä .. myös polyeteenistä, propeenista - vain lasten leluissa - ja niiden käyttöikä on lyhyt. Totta, jopa polykarbnaateista jne., Mutta niitä ei ole enää liimattu paremmin ..
 15. autoliga
  #34 autoliga vieraita 19. heinäkuuta 2018 20:44
  1
  Pyyhkimen moottorin vaihde oli peitetty - muovinen vaihde pariksi metalli-mato kanssa. Jouduin ostamaan uuden pyyhkimen moottorin. Mikään liima ei kestä kuormaa.
  1. Juri Golovin
   #35 Juri Golovin Vierailijat 19. marraskuuta 2018 10:56
   2
   Kestää! Testattu takaluukun VOLVO-vaihdelaatikkoon, se on toiminut jo 10 vuotta!
 16. Vieras Sergey
  #36 Vieras Sergey vieraita 11. lokakuuta 2018 18:45
  0
  Hei kaikki! He puhuivat paljon, he sanoivat, mutta eivät tienneet kuinka liimata niitä. Mekaaninen radio-ohjattava koira, hampaat ovat kokonaisia, se räjähti (halkeilee). Mitä voin liimata?
 17. Lukija
  #37 Lukija vieraita 10. joulukuuta 2018 18:53
  3
  90-luvun alkupuolella, kun kuva ilmestyi, minun piti rikkoa sama varuste nauhurissa (kun vedin juuttuneen kasetin), sulattaa muovi samasta kasetista ja kunnes se jäätyi pitämään toista vaihetta, hampaat osoittautuivat hyväksi, nauhuri toimi kunnolla ja kunnes vielä elossa
 18. Vyacheslav
  #38 Vyacheslav vieraita 13. joulukuuta 2018 23:46
  5
  Tein tämän: Rikkoutuneita hampaita oli kaksi.Kokonaisten hampaiden alueella plastiliini loi väliseinän, joka kattoi noin 6-7 hammasta. Täytetty kipsiä. Poistin sen hampaista, kunnes kipsi jäätyi kokonaan. Sitten. Syventyin paikkaan, jossa rikkoutuneet hampaat eivät ole vain syvyydessä, vaan myös sivuilla. Perustettu kipsi muotti. Ja täynnä kaksikomponenttista epoksiliimaa. Päivä ja olet valmis.
 19. Kirill
  #39 Kirill vieraita 31. tammikuuta 2019 12:45
  0
  Tervetuloa! Tarpeeksi kauan tällaiseen korjaukseen
 20. Sergey Molokov
  #40 Sergey Molokov vieraita 8. maaliskuuta 2019 12:03
  1
  Paras koostumus tälle työlle, superliima (mikä tahansa) ja ruokasooda. Lue Internetissä, hän teki sen useita kertoja, liimaa minkä tahansa muovin.
 21. Losevin kartta
  #41 Losevin kartta vieraita 13. maaliskuuta 2019 13:03
  1
  hyvä tapa, käytä nestemäisiä kynnet epoksin sijasta. En rullannut sitä, vaan vain levitin sen ja toin sitten profiilin tiedostoineen. Kuollut ote ei tullut irti, vain napsautuksia, koska Profiili ei päättynyt.

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit