Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Voikukkajuoma
Kesävoikien paksu viina on unohtumaton ruoansulatuskanava, jonka avulla voit yllättää vieraat asettamalla pullolle kirkkaan juoman pöydälle. Maun "kukka" on havaittavissa: mitä kylmempi viina, sitä rikkaampi "voikukkahuomautus". Tämä upea alkoholijuoma tarvitsee vain kahden päivän infuusion. Tämä on sen "kilpailuetu" verrattuna muihin väkeviin alkoholijuomiin, jotka joutuvat viipymään viikkoina pimeässä, viileässä huoneessa. Voikukkaliina voidaan tarjoilla jäätelöllä.
Voikukan viina

tuotteet


  • voikukka - 1 litran purkki,
  • sokeri - 700 g
  • vodka - 250 ml
  • vesi - 100 ml (valinnainen),
  • sitruunahappo - 1/3 tl

Voikukan viina

Voikukkalipeän valmistusjärjestys


1. Kukkajuomien maku riippuu kasvien keräysajasta. Revitä voikukka, keskipäivän auringon lämmittämä. Kostealla ja pilvisellä päivällä kerätyt kukat näyttävät olevan "nurmettuneita", vain heille ominainen kukkahaju ei ole täysin ilmeinen.
2. Voikukkia tulisi olla riittävästi, jotta kukkapäät täyttävät täysin litran purkin. Mitattuaan tarvittavan määrän kukkia, he alkavat "leikata" silmuja. Silmujen vihreät pohjat leikataan nopeasti saksilla, keltaiset terälehdet laitetaan kulhoon.
Voikukan viina

3. Terälehdet pestään, asetetaan paperipyyhkeelle.
Voikukan viina

4. Lisää litraan purkkiin 2 rkl sokeria, tasoita rakeistettu sokeri.
Voikukan viina

5. 2 rkl voikukkalehdet kaadetaan sokerin päälle.
Voikukan viina

6. Vaihtoehtoiset sokeri- ja kukkakerrokset. Kun purkki on puoliksi täynnä, sitruunahappo kaadetaan.
Voikukan viina

7. Jatka vuorotellen kerroksia asettamalla purkkiin kaikki mitattu sokeri ja kaikki kukkalehdet.
Voikukan viina

8. Suuri puinen lusikka tai kääntötappi vaivaa hiukan terälehtiä. Purkki sidotaan sideharsolla ja laitetaan aurinkoiselle ikkunalaudalle. Infuusioaika on kaksi päivää.
Voikukan viina

9. Jos sää on kuuma, kaikki sokeri liuotetaan voikukkamehuun. Suodata neste, heitä terälehdet pois. Todellinen voikukkasiirappi sekoitetaan vodkan kanssa. Jos sää oli viileä, kaikki sokeri ei liukene 2 päivässä, eikä terälehtiä ole suositeltavaa pitää kauemmin. Tällöin tölkin koko sisältö siirretään astiaan, sitä kuumennetaan alhaisella lämmöllä 4-5 minuutin ajan, kunnes sokeri on täysin liuennut.
Voikukan viina

10. Jäähdytetty neste suodatetaan seulan tai harson läpi, purista terälehdet. Se tulee makea ja hapan siirappia tummankeltainen.
Voikukan viina

11. Jäähdytetty siirappi sekoitetaan vodkan kanssa, nesteen väri muuttuu vaaleankeltaiseksi.
Voikukan viina

12. Kylmää keitettyä tai lähdevettä lisätään vain, jos aiot vähentää juoman astetta. Valmis voikukkaliuos kaadetaan pulloon, jossa on hyvin istuva kansi, astiat asetetaan jääkaapiin.
Voikukan viina

13. Voikukkaliina tarjoillaan kylmänä. Viisi minuuttia käynti pakastimessa hyödyttää juomaa.
Voikukan viina
Kommentit (0)

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit