Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Suunnittelijakaapin valmistus
Kerron teille, kuinka tyylikkään laatikkokaapin luominen on erittäin halpaa, tietyillä puun ja kankaan käsittelytaitoilla. Tällaisen laitteen erottuva piirre on ovi liikkuvien joustavien siipien muodossa. Sisäisillä hyllyillä on enemmän kapasiteettia seinien puutteen takia. Joka tapauksessa, jos olet tottunut tekemään sen itse, tämä artikkeli on sinua varten. Suoritan käytetyn varaston arvion. Ja myös paljastelen joitain näkökohtia tällaisen luomuksen motivaatiolle. Itse muotoilu on yksinkertainen ja vaatimaton, mutta se sopii helposti sisätiloihin ja antaa eleganssin huoneen sisustukseen.
Suunnittelijakaapin valmistus

Miksi tarvitsen backstage-kaapin?


Ensin yritämme esittää itsellemme kysymys ja yrittää vastata siihen objektiivisesti. Kysymys on: kuinka kauan kävin kaupassa ja olin kiinnostunut huonekaluteollisuuden uusimmista tuotteista, niiden nykyaikaisista ominaisuuksista, joiden tarkoituksena on parantaa ihmisten elämää? Valitettavasti henkilökohtainen vastaukseni ei ole koskaan. En tunne huonekaluliikkeiden ja samojen online-sivustojen käyntiä koskevia tilastotietoja, joten minun on yleistettävä lähimenneisyydestä. Useimpien Venäjän ihmisten psykologia on suunnilleen sama: "mikä on - ja se on hyvä". Tietenkin on niitä, jotka tuntevat masentavaa rutiinia sisätiloissa, yleensä muuttavat jotain nopeasti ja tekevät sen mahdollisimman usein. Feng shui voi olla kriitikkoja, joilta en ota leipää. Haluan vain olla kätevä ja käytännöllinen asia käytettäväksi. Eikä myöskään ole sijoittaja mihinkään "kehittelevään" myymälään, jossa on spekulatiivista puolueellisuutta.
Viime aikoina niin kutsuttu seinä on ollut suosittu - kasa kaappeja seinää pitkin. Sellaisen sellaisen saaminen omalla ajallaan oli ylellisyyttä, mutta tämä “seinä” on peton huippu:
 • Raskaat kilvet.
 • Breakaway-kahvat.
 • Lähtevät laatikot väärän suunnittelutavan vuoksi.
 • Ja myös ainutlaatuinen kuitulevystä valmistettu takaseinä.

Se on vain, että ihmiset tuona katastrofaalisena ajankohtana kehittivät hyvin mekaanista ajattelua: “mitä rikkaammat he ovat, sitä enemmän he ovat tyytyväisiä siihen”. Olen tottunut siihen. Joten heitä ei kiinnosta nyt, kuten minä. Ja kiinnostuneet vaikuttavat minulta tuhlauksellisilta. Mutta yhdessä vaiheessa tajusin, että jos laitat päätäsi käsiisi, saat erittäin tyylikkään asian.

Suunnittelun haasteet


Suunnitellessasi takahuonekaappia, halusin käyttää tilaa taloudellisemmin, mutta samalla osaavasti. Halusin myös tuntea esteettisen keveyden harkittaessa sisustusta ja käyttäessäsi kaapia. Huoneeseeni katsomalla määrittelin erittäin vaatimaton kulma, joka näytti erittäin hyödyttömältä ja ei sopeutunut yleiseen ilmapiiriin. Tarvitsin vaatekaappia. Hyllyillä ja poikkipalkilla ripustusta varten. Mutta en halunnut antaa laattarakenteelle arvokkaita senttimetrejä takaseinänsä takana. Lisäksi kuinka paljon pölyä kertyy tällaisten rakenteiden taakse. Toinen vivahdus on, että huone on vähän trapetsimuotoinen. Ymmärrät: täysin tasainen sifonki antaa kaikki puutteet huoneen ei-niin oikeissa kulmissa (se vain muuttuu lämpimäksi kesäterassilta). Liukukanteet juoksijoissa eivät myöskään sovi. Minua kiinnosti kaihtimien idea:
 • Voit säätää korkeutta.
 • Valitse taustakuvan väri.
 • Mutta hinta on huono.

Päätettiin käyttää tiheää kangasta.

Tarvittavat laskelmat taustakaapille


Tehtyään alustavan valinnan tekstiilikaupassa, asettuin verhokankaaseen pystysuorilla viivoilla. Väri sopi sekä taustakuvaksi että ikkunaverhoksi. Laskelman mukaan vaadittu pituus lattiasta kattoon oli 230 senttimetriä. Ja takana olevan taustan kokonaisleveys oli 136 senttimetriä, ja se mahtui täysin juoksevan metrin leveyteen, joka oli 140 senttimetriä. Toisin sanoen pyysin myyjää katkaisemaan lattiasta kattoon ulottuva kangas ja ontto sekä kahden senttimetrin taivutus kaikissa vaakasuunissa reunoissa (kaksi mutkaa siipissä ja kaksi ontossa). Maksoin tästä 750 ruplaa.
Suunnittelijakaapin valmistus

Reunojen leikkaaminen ei inspiroinut minua, joten sain teipin kaikille vaaka- ja pystysuorille helmille. Hän maksoi minulle 30 ruplaa. Esimerkiksi ontto on ylempi lyhyt nauha, joka on 20 senttimetriä pitkä ja joka vetäytyy siipistä 5 senttimetriä. Sillä on kaksi tehtävää:
 1. Tarjoaa suojaa pölyltä.
 2. Sulkee siipien kiinnitysmekanismit.

Jos päätät tehdä koristeita, jotka voidaan säätää mihin tahansa leveyteen, sinun on otettava huomioon seinän ja verhon välinen rako sekä itse koristeen kustannukset.
Siirrytään eteenpäin hyllyille. Tarkastellessani kaikenlaisia ​​hyllyjä, jouduin kohtaamaan niiden korkeat kustannukset ja kyvyttömyys valita oikea koko. Onneksi löydettiin erilainen polku:
 • Kokoin teline lastulevyhyllyistä, joiden haluttu koko poimittiin kiillotetulla kiillotetulla lastulevylevystä 1,83x1,37 metriä 16 mm paksulla palapelissä. Arkin kokonaispinta-ala on 2,51 neliömetriä ja se maksaa 459 ruplaa. Rakastin kaksi hyllyä 47x63 senttimetriä kahdelle alakerrokselle ja viisi hyllyä 47x30 senttimetriä ylemmälle. Näin toteutettiin noin puolet koko arkista. Voit ajatella laminoitua lastulevyä, joka on varustettu liimanauhalla kehän ympärillä. Ota kustannukset huomioon. 237 ruplaa kokonaiskustannuksista, joihin olin varsin tyytyväinen.
 • Sitten porasin symmetrisiä reikiä tulevien hyllyjen kulmiin. Käytin pistoja lapioihin jalkoina, kun sahatin ne 24 senttimetriä. Tällaiset aihiot vaativat 32 kappaletta. Kahden 108 cm: n pistokkeen, 456 ruplan, kokonaiskustannukset on helppo laskea. Porain niihin poran avulla kaksi reikää, joiden halkaisija oli erikokoinen: toisen nasta alle, toisen leveämmän mutterin alle. Huomaa, että ensin porataan laajempi halkaisija.
 • 8 mm mutterit kiinnitetty epoksiin. Yhteensä: Tarvitsin 58 pähkinää kahdesta ruplasta määrällä 116 ruplaa, plus epoksi arvoltaan 70 ruplaa.
 • Pultteina käytin kymmenen sentin senttitappeja, joiden halkaisija oli 8 millimetriä, sahaten metallin päälle kolmen metrin vannesahan. Ne maksavat 84 ruplaa.
 • Kuusi parasta reikää on ruuvattu aluslevyllä. Ne lisäävät 130 ruplaa kustannuksiin.

Takakannen kaapin asentaminen


Suunnittelijakaapin valmistus

Siirrymme eteenpäin backstage-kiinnikkeeseen. Minulla on 3D-tulostin käytettävissä. Se painutti 9 rengasta, 5 laippaa, 4 kiinnikettä. Niitä voi ostaa normaalista myymälästä, kustannukseni olivat 70 ruplaa. Laipat ja kiinnikkeet istutettiin ruuveihin seinään kaikissa sopivissa kokoissa ja renkaat ommeltiin siipiin. Poikkipalkkina käytettiin halkaisijaltaan pienempää vartta. He tarvitsivat kolme kappaletta 90 ruplasta. Varustin backstage-avaus-sulkemismekanismilla siimaa käyttämällä.
Suunnittelijakaapin valmistus

Suunnittelijakaapin valmistus

Suunnittelijakaapin valmistus

Suunnittelijakaapin valmistus

Kaappi koottiin päivässä. Materiaalikustannukset miinus aika ja työt olivat noin 2 033 ruplaa. Säästöt ovat kolme kertaa konkreettisia. Olen erittäin tyytyväinen työhöni ja tapahtuneeseen. Yritä olla luova.
Suunnittelijakaapin valmistus
Kommentit (0)

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit