Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Kuinka tehdä sitruunaliuosta
Kuuluisa italialainen viina "Limoncello" on jo pitkään ollut suosittu ympäri maailmaa. Alkuperäinen historia on melko hämmentävä, se on peitetty myyteillä ja legendoilla. Yhden version mukaan sen valmistivat eteläisen Italian kalastajat. Varhain aamuna he juivat sitä, jotta kärsivät vähemmän kylmästä meri-ilmasta. Toisen version mukaan sellainen viina valmistettiin luostareissa ja maustettiin heidän kanssaan erilaisia ​​leivonnaisia.
Kuinka tehdä sitruunaliuosta

Kahdenkymmenennen vuosisadan alussa niitä valmistettiin monissa Etelä-Italian perheissä, ja ne toimivat ruoansulattimena erityisen arvostettuille vieraille. Vuonna 1988 yrittäjä M. Canale rekisteröi Limoncello-tavaramerkin. Tämän viinan fanit uskovat, että vain Etelä-Italiassa kasvaneista sitruunoista saat todellisen limoncello, mutta kotona voit valmistaa herkullisen viinin niistä sitruunoista, jotka ovat jakeluverkossa. Loppujen lopuksi näiden hedelmien kemiallinen koostumus ei ole suuresti riippuvainen hedelmällisyyspaikasta. Loppujen lopuksi sitruunat kasvavat alueilla, joilla on suunnilleen sama lämmin subtrooppinen ilmasto.
Kuinka tehdä sitruunaliuosta

Ainesosat


Sitruunajuoman valmistamiseksi kotona tarvitset:
 • 0,5 l hyvää vodkaa, edullisesti Alfa-alkoholista;
 • 5-6 sitruunaa;
 • 300 ml vettä;
 • 300 g sokeria.

Sitruunaliköörin valmistus


1. Kaada sitruunat kuumalla vedellä 2-3 minuutin ajan, pese ja kuivaa sitten hyvin.
Kuinka tehdä sitruunaliuosta

2. Leikkaa kuori veitsellä tai vihanneskuorijalla niin ohut kuin mahdollista. Limoncello-valmistuksessa tarvitaan vain ohut ylempi kuorikerros, eikä sitruunan runkoa tai sen mehua käytetä tämän lipeän valmistukseen.
Kuinka tehdä sitruunaliuosta

3. Siirrä kuori purkkiin ja kaada vodkaa. Purkki on laitettava pimeään paikkaan ja pidettävä huoneenlämpötilassa kolme päivää. Vodkan sijasta voit käyttää hyvälaatuista kotitekoista kuunhineä.
Kuinka tehdä sitruunaliuosta

4. Kaada vettä kattilaan ja lisää sokeria, siirappia ei tarvitse vain lämmittää, mutta ei keittää.
Kuinka tehdä sitruunaliuosta

5. Siivilöi kuori-infusoitu vodka, purista se hyvin ja laita siirappiin.
Kuinka tehdä sitruunaliuosta

6. Kun siirappi on jäähtynyt, se on suodatettava ja puristettava kuori jälleen hyvin. Sitä voidaan käyttää muffinien ja sitruunapiirakoiden valmistukseen.
7. Yhdistä siirappi vodkaan ja jätä se vielä jääkaapissa kahden päivän ajan.
He juovat Limoncello-viinaa hyvin jäähdytettynä. He kaataa sen laseihin, joita he myös pitivät pakastimessa.
Kuinka tehdä sitruunaliuosta

Sitruunajuoman välipalaamista ei hyväksytä.
Kommentit (2)
 1. alexey
  #1 alexey vieraita 14. kesäkuuta 2018 13:54
  0
  Se ei edes näytä siltä! Kolme päivää vodkaa varten ei riitä, kolme päivää alkoholille. Kuore (eikä kuori, kuten sinulla on) kiinni pitämisen jälkeen zaduyut - et "työnnä" niitä. No, jne.
 2. Vieras Alex
  #2 Vieras Alex vieraita 15. kesäkuuta 2018 19:25
  0
  Kuori (poistetaan hyvin kuorijalla) 3 sitruunalla + 250 ml alkoholilla, kestä 3 päivää, valuta.Sekoita 250 g sokeria 750 ml: n veteen (se on parempi kuumentaa, poistaa vaahto, jäähdyttää) ja yhdistää alkoholiin. Neste muuttuu sameaksi, myrkylliseksi keltaiseksi. Tämä on oikea limoncello, kuten italialaiset.

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit