Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» »Radiopuhelu- ja ohjauslaitteet etäältä
Ei niin kauan sitten, tämä kiinalaisen teollisuuden ihme tuli elämäämme, mutta voitti heti sydämet yksinkertaisuudellaan ja halvallaan. Ja sen yksinkertaisuus on seuraava: osti puhelun, kytkei sen päälle, heitti kaappiin, liimasi napin ovella. Kaikki, ei johtoja sinulle, reikien poraaminen kiinnityksiin jne. . . .


Mutta silti, tutkitaan sitä ja tarkastellaan piirikaaviota.
Painiketta. Kolme transistoria, 12 voltin akku. Suurtaajuusgeneraattori on koottu kolmipistekapasitiivisen piirin, vahvistinmuuntimen, mukaan. Muuntaa taajuudesta luokkaa 433 MHz. Mikä yllättyi, oli kahden piirin rinnakkainen sisällyttäminen, yksi viritetty generaattorin primaaritaajuudelle, ja toinen tarttuu jonkin verran 10 harmonista ja on innoissaan taajuudella 433 MHz. Kiinalaiset ystävämme löysivät jälleen alkuperäisen ja mikä tärkeintä, yksinkertaisen ratkaisun ongelmaan käyttämällä mahdollisimman vähän yksityiskohtia.
Mielenkiintoisin on, että lähettimessä ei ole lähetysantennia, tietysti se on sisällä, ts. piiri itse on hänelle. Erittäin ultra-lyhytaaltoalueen käytön ansiosta tämä riittää.Puhelu. Vastaanotin on koottu yhdelle transistorille regeneratiivisen ilmaisupiirin mukaisesti. Siltä vastaanotettu signaali syötetään operaatiovahvistimeen. Seuraavaksi signaali tulee SOUND CHIP. Ei ole vaikea arvata, että hän on kuulliemme melodioiden luoja. Siitä yhdelle transistorille koottuun tehovahvistimeen ja dynaamiseen päähän. Siinä kaikki, haluan vain huomata suhteellisen pienen virrankulutuksen valmiustilassa.Purkautui, katsottiin, purettiin. Onko siinä kaikki? Ei, ei kaikki! Soittokello on melkein yleinen lähetin-vastaanotin piiri. Sen perusteella voit kerätä monia muita mielenkiintoisia laitteita.

Esimerkki. Kello ohjaa valoa.

Otamme puhelun ja yhdistämme piirin, joka on esitetty alla.


Tämä on normaali liipaisin. Kun pulssi saapuu häneen puhelusta, hän vaihtaa johonkin kiinteään asentoon. Liipaisimella on rele ulostulossa, ja ohjattava laite on kytketty releeseen, tässä tapauksessa se on hehkulamppu.


Esimerkki kellon ja painikkeen sijainnista.


Piirilevy.

Osien sijainti piirilevyllä.


PS: Minua kiusasi kysymys: mistä saada ruokaa tälle piirille? Ei erillinen rivi johtaa? Sieltä löydät tien ulos, joten se on kaksoisjohdotuksessa. Jos kattojohdotuksesi on suunniteltu kahdelle lampulle, ja kytkimessä kahdelle painikkeelle vastaus tuli itsestään - laite ohjaa yhtä painiketta, ja toinen saa virtansa, esimerkiksi lataamalla matkapuhelimelta (se on taloudellista).

Kommentit (4)
 1. palkkasoturi
  #1 palkkasoturi vieraita 5. heinäkuuta 2011 17:27
  1
  Kull hymyhymyhymyhymyhymyhymyhymyhymy
 2. MrGOD
  #2 MrGOD vieraita 13. elokuuta 2011 12:49
  0
  kieli
 3. sala-ampuja
  #3 sala-ampuja vieraita 27. marraskuuta 2012 09:42
  1
  Myytävänä sellaisinaan minulla on parempi ostaa niitä kauko-ohjaimelta melkein kaiken
 4. Niaz
  #4 Niaz vieraita 13. heinäkuuta 2014 11:46
  0
  Löysin kaksi jalkaa vastaanottimen jonkinlaisesta mikrosirusta, jolle 3 voltin puolikuu ilmestyy, kun lähettimen painiketta painetaan. Luuletko, että rele voidaan kytkeä sinne?

  LED-valo syttyy (painetaan kätensä noihin jalkoihin) niin kauan kuin valintanappia painetaan. Haluan kerätä hälytyksen ovelle, mutta vedä johtimet oven päälle. Vastaanottimen on soitettava matkapuhelimesta, kun lähetin on painettuna.

  En rypisty elektroniikassa. Luulen kokeilla mitä tahansa tyristoria tai transistoria.

  Yleensä etsin neuvoja kokoonpanoon.

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit