Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Sekoittimen hanan vaihtaminen
Onko mikseri käynnissä? Tämä on korjattavissa! Monien asuntojen vedensiirtoyhteydet jättävät lievästi sanottuna paljon toivomisen varaa. Tähän lisätään säännöllisiä vesi- ja putkitestejä, joiden seurauksena lika pääsee sekoittimiin ja hanoihin. Se on hän, tai pikemminkin hiekka, josta lopulta tulee vaurioiden perimmäinen syy. Valitettavasti nämä ovat elämämme todellisuuksia.
Ja kuten käytäntö osoittaa, ei tuotteen laatu eikä suodattimien asennus säästä tästä, vaan vain hidastaa niiden vikaantumista. Mitä tehdä, mitä tehdä, jos nosturi alkoi yhtäkkiä heikentää tai jopa ajaa? Korjaamme.
Nyt analysoimme vain sellaista tapausta: keittiöventtiilisekoitin alkoi päästä kuumaan veteen. Sen tuotti kuuluisa bulgarialainen yritys Vidima, ja se joutui sisälle päässeen hiekan uhreiksi.
Useimmiten akselilaatikkoon putoavat kvartsin jyvät hienostavat sen keraamisen pinnan, jolloin ne pääsevät veteen!
Vaihteen hanan akselirasia mikserissä

Meillä on useita tapoja ratkaista ongelma.

Erittäin yksinkertainen korjaus


Aloitetaan ensimmäisestä, jota kutsun nimellä “onnekas”, ja kaikki sen takia, että sen on tehtävä säädytömästi vähän toimia. Ainoa mitä sinun tarvitsee tehdä, on kääntää venttiilin pää tiputuspuolelta ruuviavauksen suuntaan, ts. vastapäivään.
Jos sitä ei kiristetä tiukasti, koko solmu ruuvataan. Tässä tapauksessa vaurioituneen osan purkaminen ja vaihto edelleen vie hyvin vähän aikaa. Näin se näyttää kylmän veden esimerkissä (meillä on se vasemmalla).
Vaihteen hanan akselirasia mikserissä

Helppo korvata


Seuraavassa tapauksessa tilanne on seuraava: venttiilin päätä venttiilillä ja nosturinosturia ei kierretä. Kierrä tässä tapauksessa yläkorkki (se on kierteessä), ruuvaa ruuvi ruuvitaltalla.
Vaihteen hanan akselirasia mikserissä

Seuraavaksi yritämme poistaa venttiilin raoista, tarvittaessa napauttamalla sitä varovasti alhaalta, tietysti käyttämällä ei-metallista esinettä.
Vaihteen hanan akselirasia mikserissä

Jos kaikki onnistui, hienoa! Jäädä vain irrottaa koristekorkki ja ruuvata nosturikotelo sen jatkamista varten.
Huomaa, että nosturilaatikko ei ole ulkonäöltään ja kooltaan erilainen eri valmistajille, joten älä kiirehti eroon: se on hyödyllinen uuden valinnassa!

Täydellinen purkaminen


Kyllä, tässä joudut kohtaamaan useimmissa tapauksissa. Joten kaikki osoittautui meistä toisin kuin haluaisimme: Kuuden vuoden uskollisen palvelun aikana, jossa kuumaa vettä juoksee (se tippuu), kaikki on juuttunut täysin. Jäljellä on vain yksi vaihtoehto: sinun on poistettava ja purettava jo sopivimmissa olosuhteissa.
Aloitetaan avaamalla vuoraus ruuveilla. Ennen sitä älä unohda sulkea vettä!
Tätä varten tarvitsemme säädettävän jakoavaimen KR-20 tai KR-30. Tavallinen jakoavain ei toimi, koska siinä on 25 mm mutteri (vaikka periaatteessa sellaisia ​​avaimia ja yhdistelmäavaimia löytyy).
Vaihteen hanan akselirasia mikserissä

Poista sen jälkeen sekoitin pesualtaasta. Tässä käytetään putkimaista avainta, tässä tapauksessa 12 mm. Ruuvaa mutteri irti tapista ja poista hanat vetämällä letkut pesualtaan reiän läpi.
Vaihteen hanan akselirasia mikserissä

Seuraava askel on avata sisääntulon sekoitin. Tuotamme tämän 10 mm: n avaimella.
Vaihteen hanan akselirasia mikserissä

Nyt kun kaikki, voit aloittaa päätehtävän. Irrota tulppa, avaa ruuvi ja napauta varovasti (nyt se on paljon helpompaa tehdä) ja poista venttiili.
Vaihteen hanan akselirasia mikserissä

Jos hän ei halua päästä alas, voit kastella tämän paikan WD-40: llä, mutta sinun ei pidä osallistua siihen: se tuhoaa tiivisteet.
Vaihteen hanan akselirasia mikserissä

Irrottunaan se ruuvataan korkki irti ja pääsemme itse nosturikoteloon. Todennäköisesti hän juuttui vakavasti, joten sinun on yritettävä avata se.
Työskentelemme uudelleen säädettävällä jakoavaimella. Tarvittaessa voit kiinnittää sekoittimen varovasti suojaamalla varovaisesti kromipintaa vaurioilta.
Kahden yrityksen jälkeen onnistuimme.
Vaihteen hanan akselirasia mikserissä

Nyt asia on edelleen pieni: löytää ja ostaa (on tietenkin parempi tehdä tämä etukäteen, jos laitteen tarkka malli ja yritys tunnetaan) uusi nosturikotelo ja laittaa se paikoilleen. Ja sitten kaikki on päinvastaisessa järjestyksessä.
Vaihteen hanan akselirasia mikserissä

Kyllä, hyödyntämällä tätä tilaisuutta, sanon: älä ole liian laiska puhdistamaan ja pyyhkimään tuotetta jollain puhdistusaineella kalkkikerrostumasta vaikeasti tavoitettavissa paikoissa.
Vaihteen hanan akselirasia mikserissä

Siinä kaikki: nosturi on korjattu, voit käyttää sitä uudelleen.
Kommentit (3)
 1. Nataliya
  #1 Nataliya vieraita 26. huhtikuuta 2018 00:00
  0
  Onko erilaisia ​​silmäsuojaimia?
 2. Alexander Nikolaevich
  #2 Alexander Nikolaevich vieraita 29. toukokuuta 2018 23:43
  1
  Mutta keraaminen laatikk nosturi on helppo palauttaa vuotoista: poista alaosa kumitulppa varovasti ja valitse se tai tee ohut tiiviste muovista, kuparista tai muusta. Laita tiiviste, korkki paikoilleen, ruuvaa akseli paikoilleen. Siinä kaikki.
 3. paju
  #3 paju vieraita 6. heinäkuuta 2018 19:34
  0
  sekoittimen irrottaminen ei voi kiinnittää alustaa ruuveilla

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit