Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Yksivipuisen sekoittimen korjaus
Vanha sekoitin - heitä vai jätätkö?
Jos jokin sekoitin makaa tarpeettomasti kotitaloudessasi, älä kiirehdi heittämään sitä pois tai muuttamaan sitä romumetalliksi: saattaa osoittautua, että se on vielä valmis tarjoamaan, sinun täytyy vain kelata se hieman.
Yritetään selvittää, kuinka purkaa ja korjata, käyttämällä vain sellaista esimerkkiä.
Käytössämme oli hanat ruotsalaisen Osgard-yhtiön tiskille.
Suunnittelu on tavallinen yksivipu, joten luulen, että siitä ei tule vaikeuksia. Pääsy työmme ensimmäiseen vaiheeseen.

Nosturin purkaminen


Yksivipuisen sekoittimen korjaus

Aluksi meidän on purettava tuote, jotta ymmärrämme sen soveltuvuusasteen ja sen, onko aiheellista vaihtaa joitain sen osia tarvittaessa. Mutta ennen sitä ei ole tarpeetonta kytkeä sitä talossa olevaan silmäluomerkkiin: meidän on varmistettava, että se pitää vedenpaineen vai ei. Tuloksen perusteella on mahdollista päätellä, onko meidän vaihdettava patruuna vai tehdäänkö vain puhdistus.
Luettelo työkaluista, joita tarvitsemme:
 • - litteä ruuvimeisseli,
 • - kuusioavain (tässä tapauksessa 2,5 mm),
 • - lukkosepän parta,
 • - vasara
 • - säädettävä jakoavain,
 • - WD-40.

Laskeudu. Ensinnäkin, vipu on poistettava - me ruistamme ruuvimeisselillä ja poistamme teknisen pistokkeen punaisinisestä väristä.
Yksivipuisen sekoittimen korjaus

Poistamalla sen pääsemme kuusikulmuruuviin. Hän pitää kahvaa kasetissa.
Yksivipuisen sekoittimen korjaus

Ruuvaa se irti, poista yläosa ja kierrä korkki.
Nyt meidän on poistettava kierteitetty yhteys. Se on keltainen (messinki). Todennäköisesti palvelun vuosien aikana se on juuttunut, joten sen irrottaminen ei ole niin helppoa. Mutta tällä ei ole väliä: ota WD-40 ja voitele se kotelon ja liitoksen välisellä raolla. Jätä hetki.
Sen jälkeen yritämme irti. Yleensä tähän operaatioon on erityinen avain, mutta kuten itse ymmärrät, sitä on vaikea löytää. Voimme tehdä ilman sitä - tavallinen lukkoseppä tai iskunruuvitaltta ja vasara auttavat meitä.
Laitamme sekoittimen lattialle tai pöydälle (kankaan etupäällystäminen), asetamme työkalun yhdelle reunasta ja siirrä sitä kevyesti napauttamalla ruuviavauksen suuntaan.
Älä unohda, että hanojen kromattu pinta on naarmuuntunut helposti. Siksi yritä estää sekoitinta joutumasta kosketuksiin materiaalien kanssa, jotka voivat vaurioittaa niitä hankautuessaan helposti niiden kanssa!
Yksivipuisen sekoittimen korjaus

Kun irrotat liitoksen, ota kasetti pois, se on sininen. Tarkastamme sen huolellisesti vaurioiden varalta.
Jos patruuna on ehjä ja toimiva, jatka työskentelyä.
Poista ja puhdista ilmastointilaite. Huonosta ulkonäöstä huolimatta se toimii edelleen, vaikka se voidaan korvata uudella - uuden (yksinkertaisen) hinta on vain noin 50 ruplaa.
Yksivipuisen sekoittimen korjaus

Purkaminen on valmis. Pesemme kaikki osat, jos mahdollista, poistamme kotelon sisällä olevat sakkaukset.

DIY-sekoittimien korjaus


Jos tarkastuksen aikana osoittautui, että patruuna ei pidä vettä (se tippuu tai juoksee), se on vaihdettava. Tämä on sekoittimen kallein osa (kotelon jälkeen), joten otamme tämän osan ja siirrymme putkikauppaan - selvitämme niiden läsnäolon (ne eroavat eri valmistajilta) ja kustannukset. Saatuaan tiedon päätämme, kannattaako nosturi ostaa vai onko se helppo heittää. Tässä tietysti tämän mallin alkuperäisellä hinnalla on suuri rooli: jos esimerkiksi tällainen uusi sekoitin maksaa 2 000 ruplaa ja patruuna maksaa 700 ruplaa, on syytä pohtia, onko peli kynttilän arvoinen.
Lisäksi voi hyvinkin osoittautua, että tapit, joilla hanat ruuvataan pesualtaan päälle, ovat yksinkertaisesti mäntyneitä ja niitä ei ole mahdollista kiertää.
Tällainen tilanne on mahdollista edullisissa malleissa; korkealaatuisissa hanoissa nämä elementit on valmistettu messingistä!
Ei hätää, voimme käsitellä myös tätä ongelmaa. Tätä varten tarvitsemme kuitenkin lisätyökaluja: rautatavara ja metallin poranterä, pora, hana, ruuvimeisseli.
Leikkaamme nastat sahalla. Älä kiirehdi heittämään niitä pois: niistä poimi uusia, tietäen niiden halkaisijan ja kierteen nousun.
Sitten poraamme poran tai ruuvitaltan avulla tappien jäljellä olevat päät. Valitsemme poran siten, että se ei kosketa reikien seiniä. Jos ne ovat edelleen vaurioituneet, lanka on uusittava.
Yksivipuisen sekoittimen korjaus

Tarvittavan hanan selvittämiseksi on tarpeen mitata reiän halkaisija vernier-paksuudella ja mitata langankorkeus erityisellä metrisellä kierremittarilla (M60). Varmasti sinulla ei ole yhtä tai toista. Tässä vanha hiusneula on hyödyllinen - jos tulet sen mukana mihin tahansa työkalukauppaan, he noutavat sen kaiken.
Samanaikaisesti, älä unohda ostaa kaksi pulttia, joilla on tarvittavat mitat ja mutterit. Miksi pultit? Koska nastat myydään vain metriä, ja me leikkaamme päät metallihakkurilla, ja saamme mitä tarvitsemme.
Yksivipuisen sekoittimen korjaus

Meidän tapauksessamme ei myöskään ollut mahdollista porata tarkasti, joten M6x1-hana oli päivitettävä lanka. Sekoittimien kotelot on tehty ei-rautametalleista, ts. ei-kiinteä, joten hana sopii halvimpaan.
Tämän jälkeen ruuvaamme sisään uudet tapit, ja se on itse asiassa kaikki. Sekoitin jää vain siistiksi: puhdista se lialta ja kalkkikerrostumilta.
Yksivipuisen sekoittimen korjaus

Hyvän patruunan ja ilmastimen ansiosta tämän nosturin korjaus maksoi vain 100 ruplaa. - Tämä on kahden pultin ja mutterin plus M6-käsinhana.
Kommentit (2)
 1. hyvä
  #1 hyvä vieraita 19. huhtikuuta 2018 14:44
  1
  hyvin tehty. meni myös ottamaan vanha nosturi, yritä korjata)
 2. Vieras Alexander
  #2 Vieras Alexander vieraita 21. heinäkuuta 2019 03:01
  0
  Yhden vivun sekoittimen kahvan spontaani lasku keittiössä ostamatta uutta ja vaihtamatta sitä. Ongelmana on keraamisella patruunalla varustetun sekoittimen kahvan spontaani lasku: Ongelman ratkaiseminen 5 minuutissa vaihtamatta patruunaa ja vastaavasti kuluttamatta rahaa uuteen ja menettämällä aikaa menemällä talokauppaan.

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit