Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Virtaava sekoitin - korjaa ongelma
Yksivipuisat patruuna- tai pallo-sekoittimet ovat nykyään melko suosittuja. Niitä on kätevä käyttää, ja niitä pidetään sulkuventtiilien nykyaikaisimpana versiona. Ajan myötä ne voivat kuitenkin vuotaa. Mikä on vian syy ja kuinka korjata se?
Tämä ilmiö ei valitettavasti ole harvinaista. Koska hanat ovat kytkentäkaavion viimeisiä laitteita, vedenpaineen pudotuksilla on haitallinen vaikutus niiden liikkuvaan osaan. Palloventtiileissä ja sekoittimissa on useimmiten patruunoita, jotka vastaavat veden valmistuksesta oikeassa lämpötilassa. Kuinka vaihtaa ne oikein vahingoittamatta hanaa, kerromme sinulle nyt.
Virtaava sekoitin korjaa ongelman

Kuulasekoitinlaite


Patruuna on pieni muovisylinteri, jossa on suorakaiteen sauva kiinni. Kasetin kääntömekanismi muuttaa kahden aseman toistensa vieressä keraamisten levyjen tai levyjen vieressä. Ne on kiillotettu ja voideltu silikonirasvalla. Jokaisessa niistä on kolme reikää - kylmää, kuumaa vettä ja vesijohtoaukkoa varten. Niiden yhdistelmä antaa tietylle veden osuudelle ja paineelle. Levyjen reikien poistoaukossa on tiivisteet, jotka vastaavat patruunan tiivistämisestä nosturin runkoon nähden.
Sekoitin patruuna

Mitä tarvitaan työhön


 • Uusi patruuna;
 • Säädettävä jakoavain;
 • Veitsi tai ruuvimeisseli;
 • 2,5 mm kuusikulmio (paininjalan pulttiin).

Virtaava sekoitin korjaa ongelman

Vaihda kasetti sekoittimessa


Ennen venttiilien korjaamiseen tai vaihtamiseen liittyvien töiden aloittamista on tarpeen katkaista veden syöttö verkkoon, jotta tulva ei aiheuta. Suurimmalle osalle kodin ja asunnon johdotuksista tästä vastaa vesimittarin kokoonpanon ensimmäinen kuulaventtiili, joka sijaitsee nousuputkessa tai pääputkessa.
Päästäksesi patruunaan sinun on purettava sekoittimen sisäosa. Aloitamme purkamalla kiertokytkin tai nosturijalka. Kotelossaan on pieni korkki, jossa on vesityyppi: sininen - kylmä, punainen - kuuma. Rupustamme sitä terävällä työkalulla - veitsellä tai ruuvimeisselillä - ja kierrä akselin holkkiin oleva kiristyspultti kuusiokuorella.
Virtaava sekoitin korjaa ongelman

Virtaava sekoitin korjaa ongelman

Irrota se käsin irrottamalla jalan takaosan neliön holkin puristin. Seuraava elementti on koristeellinen pallonpuolirengas, joka toistaa jalan sisäisen muodon. Se voidaan työntää muovitiivisteen läpi tai pitää kiinni lankassa. Se poistetaan useimmiten manuaalisesti.
Virtaava sekoitin korjaa ongelman

Virtaava sekoitin korjaa ongelman

Virtaava sekoitin korjaa ongelman

Kierrä kiristysmutteri, joka kiinnittää patruunan hanaan, käyttämällä säädettävää jakoavainta. Ajan kuluessa tämä nosturin osa on keitossa kalkin mittakaavassa, eikä sitä ole niin helppo poistaa. Mutterin purkamisen helpottamiseksi voit käyttää WD-40-aerosolia tai etikkaa, kaatamalla lanka niihin ja jättämällä hetkeksi. Jos tällaiset toimenpiteet eivät auta, on sallittua rikkoa mutteri painamalla sitä kaasuavaimella. Nämä pähkinät löytyvät helposti erikoistuneista rakennusliikkeistä. Kierrä mutteria, älä vahingoita sekoittimen runkoa!
Vihje!
Toisinaan putkilinjan veden jäännöspaine ei mahdollista ruuvin muovisesta tai messingisestä patruunan kiinnitysmutterin avaamista. Vähennäksesi sitä, avaa toinen hanat tai sekoittimet kokonaan järjestelmässä.
Virtava sekoitin poistaa ongelman

Virtaava sekoitin korjaa ongelman

Virtaava sekoitin korjaa ongelman

Sekoittimen sisällä olevaa kasettia ei ole kiinnitetty.Se on helppo poistaa käsin ja korvataan uudella samankokoisella. Huomaa, että laskusyvennykset sijaitsevat nosturin onkalon alaosassa. Kasetti on sijoitettava siten, että sen alapuolella olevat puoliympyrän muotoiset ulkonemat vastaavat näitä syvennyksiä ja kiinnittävät sen oikeaan asentoon.
Kun valitset sekoittimellesi patruunan, älä arvaa sen koosta. On käytännöllisintä viedä se mukanasi kauppaan ja ostaa samanlainen.
Virtava sekoitin poistaa ongelman

Virtava sekoitin poistaa ongelman

Kokoamme sekoittimen päinvastaisessa järjestyksessä ja nautimme toimivasta patruunasta. Loppujen lopuksi jokainen putkimies sanoo, että se on onnellisuutta, kun talossa ei virtaa mitään!
Virtava sekoitin poistaa ongelman

Virtaava sekoitin korjaa ongelman

Virtaava sekoitin korjaa ongelman

Käytännön vinkkejä


Veden laatu, sen kovuus ja kovien epäpuhtauksien - roskat, hiekka, ruoste jne. - vaikuttavat patruunoiden kulumiseen. Kitkan takia ne käyttävät levyjä ja tiivisteitä, mikä voi johtaa vuotoihin tai ”puristumiseen” järjestelmässä, kun kuuma vesi syrjäyttää kylmän veden sekoittimen muodostettujen rakojen läpi liiallisella paineella.
Kokeneet käsityöläiset suosittelevat puhdistussuodattimen sisällyttämistä kytkentäkaavioon, joka on aiemmin määritelty veden ja siinä olevien epäpuhtauksien koostumus.
On myös syytä kiinnittää huomiota ostettujen hanien ja sekoittimien laatuun. Säästäminen voi tässä tapauksessa maksaa patruunoiden korjaamisen lisäksi myös huoneen ja ei vain oman.

Katso video


Kommentit (7)
 1. ohikulkija
  #1 ohikulkija vieraita 10. huhtikuuta 2018 21:24
  4
  Hyödyllistä tietoa - vaihda vain patruuna pian. Nyt tiedän kuinka.
 2. Vieras Andrey
  #2 Vieras Andrey vieraita 23. huhtikuuta 2018 12:19
  1
  parempi ostaa uusi sekoitin
 3. Bakyt
  #3 Bakyt vieraita 10. toukokuuta 2018 06:38
  0
  Minulla on kylpyhuoneessa hana, joka pääsee veden läpi, mietin kuinka syy poistetaan?
 4. Leonid Vasilenko
  #4 Leonid Vasilenko vieraita 2. heinäkuuta 2018 18:26
  0
  Ruokakomeroissa on 7 käyttökelvotonta patruunaa, joista jokainen työskenteli enintään kuukauden. Ehkä patruunoissa on jotain vikaa tai minulla on käteni ... Täällä kuka ehdotti kasettien korjaamista !!!!!!!
  1. Vieras Igor
   #5 Vieras Igor vieraita 8. syyskuuta 2018 10:21
   0
   Tai ehkä sinun ei tarvitse säästää nostureissa? Ostin ensimmäisen melko halvalla, parin vuoden kuluttua se alkoi vuotaa, mutta patruunasta ja pyörivästä nännistä.
   Toinen ostettiin lähempänä kalliita, ja en tiedä mitään ongelmia 10 vuoden ajan.
 5. Vieras Alexander
  #6 Vieras Alexander vieraita 10. joulukuuta 2018 klo 17.47
  0
  Mielestäni nimi "pallo" ei tässä tapauksessa ole oikea. Sinä itse kirjoitat, että patruuna on SYLINTERI ja ohjausmekanismi koostuu "kahdesta vierekkäisestä vierekkäisestä keraamisesta levystä tai levystä". Eli on oikeampaa kutsua sitä keraamiseksi. Katso hanan laitetta, siinä on todella ontto messinkipallo, jossa on monimutkaisia ​​reikiä veden paineen ja lämpötilan säätelemiseksi. Valitettavasti veden huonon laadun vuoksi näihin hanoihin muodostuu myös kerrostumia ja veden "heikentäminen" alkaa. Tässä tapauksessa hana on purettava ja kaikki plakkiosat on pantava purkkiin sitruunahapon vesiliuoksen kanssa. Palloventtiilin purkaminen on samanlainen kuin kuvattu, vain muovisen lieriömäisen patruunan sijasta tulee pallo. Työ vaatii tarkkuutta, kuten ohutseinäinen pallo.
 6. Vieras Alexander
  #7 Vieras Alexander vieraita 17. joulukuuta 2018 18:59
  0
  Edellisessä kommentissa kohdassa 6 nosturin nimi oli kirjoitettu latinalaisin kirjaimin, ja se katosi onnistuneesti jonnekin. Toistan venäjän kielen valkoisella - Damix. Valmistaja, kuten Tanska. Meillä on yksi hana keittiössä ja yksi kylpyhuoneessa, seistä yhdeksännen vuoden ajan.Tänä aikana keittiöhana pestiin kahdesti sitruunahappoliuoksessa ja kerran kylpyhuoneessa. Ne näyttävät silti hyvältä, mutta kaupoissa (ainakin meidän paikassa, Balakovossa) ole tavannut jo kauan ...

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit