Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Akustinen kytkin - kytkin
Akustinen kytkin

Kuten tiedät, laiskuus on edistyksen moottori. Kuinka monta erilaista elektronista laitetta ihmiset ovat kehittäneet automatisoidakseen elämänsä - ei laskea. Automaatio on tunkeutunut kaikkiin ihmisen elämänalueisiin, ja nyt olemme joskus jopa liian laiskoja noustaksemme ja sytyttämään valon tavallisella kytkimellä. Sillä ei ole väliä - akustinen kytkin keksittiin juuri tälle tapaukselle: jos vain taputat käsiäsi, valot syttyvät heti, tai musiikki soi, tai jokin muu sähkölaite käynnistyy. Sellaisen akustisen kytkimen tekeminen on mahdollista jokaiselle, jolla on perustaidot juotinkoneen kanssa työskentelemiseen.

Laitekaavio


Akustinen kytkin

Elektroninen mikrofoni, joka on merkitty piirissä “mic1”, muuntaa ilman mekaaniset värähtelyt sähköisiksi värähtelyiksi, jotka aiheuttavat piirin laukaisun. Täällä voit käyttää mitä tahansa elektronista mikrofonia, jolla on riittävä herkkyys, voit saada sen esimerkiksi tavallisista halvoista tietokonemikrofoneista tai kuulokkeista. Kaaviossa oleva viritysvastus R2 asettaa vasteherkkyyden, se on valittava kokeellisesti valitun mikrofonin herkkyyden ja huoneen kohinan perusteella. Chip DA1 - tavanomainen operaatiovahvistin, joka toimii vertailuna. Mitä tahansa pohjalle sopivaa voidaan käyttää, esimerkiksi TL071, TL081, UA741. Vastus R4 vetää op-vahvistimen ulostulon miinukseen, estäen siten väärät hälytykset. DD2-siru toimii laukaisijana, joka tarjoaa vakaan joko päälle tai pois päältä -tilan piirin ulostulossa. Voit käyttää kotimaista K561IE8 tai sen tuomaa analogista CD4017. LED osoittaa kuormitustilan - jos LED palaa, loki pidetään ulostulossa. 1 (tilassa), jos LED ei pala, loki tulostetaan. 0 (pois päältä). Piirin transistori työntää kuorman, tässä voit käyttää mitä tahansa pienitehoisia NPN-transistoreita, esimerkiksi BC547, KT3102, KT315. Voit kytkeä releen OUT-ulostuloon, joka puolestaan ​​voi ohjata tehokasta kuormausvalaisinta tai sähkölaitetta. Jos kuormana käytetään jotain vähän virtaa, se saa tasavirtaa, esimerkiksi yksittäisiä LED-valoja tai LED-nauhoja, se voidaan kytkeä suoraan OUT-ulostulon piiriin napaisuutta noudattaen. Tässä tapauksessa transistorin tulisi olla tehokkaampi, esimerkiksi KT817.

yksityiskohdat


Akustinen kytkin

Akustisen kytkimen luomiseksi sinun ei tarvitse kalliita tai niukkoja asioita, voit ostaa kaiken radiovaraosista. Vastuksien arvot eivät ole niin kriittisiä, niitä voidaan muuttaa 30%: n sisällä. Mikropiireille on suositeltavaa ostaa pistorasioita, jotta voit käyttää niitä myöhemmin muissa piireissä.
Osaluettelo:
 • Vastukset: 22 kOhm, 10 kOhm, 470 Ohm, 100 Ohm.
 • Sirut UA741, K561IE8.
 • 3 voltin LED.
 • Diodi KD521.
 • Transistori BC547.
 • Electret-mikrofoni.

Akustisen kytkimen kytkin


Ensinnäkin, sinun on tehtävä piirilevy. Se on valmistettu lasersilitystekniikalla, joka tunnetaan monilla kinkkuilla. Sprint-Layout -ohjelman PCB-tiedosto on liitetty, sinun ei tarvitse peilata sitä ennen tulostamista.
Lataa taulu:
[6,1 kt] (lataukset: 242)

Muutama kuva prosessista:
Akustinen kytkin

Akustinen kytkin

Akustinen kytkin

Kun painettu piirilevy on porattu ja tinattu, voit alkaa juottaa osia siihen. Ensinnäkin, vastukset, diodi on asennettu, sen jälkeen kaikki muu. Mikrofoni voidaan juottaa suoraan kortille tai voit viedä sen johdotukseen, kun taas mikrofonia ei tule siirtää kauempaa itse kortista, sillä muuten ulkoisten häiriöiden vaikutus vaikuttaa siihen, ja piiri ei toimi kunnolla. Kun kaikki komponentit on suljettu, on ehdottomasti tarkistettava oikea asennus, rengasta vierekkäiset raidat oikosulkua varten tarvittaessa. Pese vuote pois levyltä, koska se voi myös häiritä piirin oikeaa toimintaa.
Akustinen kytkin

Akustinen kytkin

Katkaisijan testit


Kun kortti on perusteellisesti tarkistettu, voit syöttää siihen virtaa - vakiojännite 9-12 volttia. Jos mikään ei tupakoi ja LED palaa, kaikki on koottu oikein. Nyt jää vain kiertää viritysvastus, asettamalla haluttu vasteherkkyys. Älä tee kytkintä liian herkäksi, muuten siitä aiheutuu ylimääräistä ääntä. Mielestäni ihanteellinen vaihtoehto, jos toiminto tapahtuu, kun valo hyppää lähellä mikrofonia, silloin se ei reagoi vieraisiin meluihin.
Akustinen kytkin

Katso video työstä


Kytkimen toiminta näkyy selvästi videossa:
Kommentit (1)
 1. Eric
  #1 Eric vieraita 11. huhtikuuta 2018 16:33
  0
  Ja miten tehdä kaksi taputusta?

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit