Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »220 volttia 3,7 V akusta
220 volttia akusta 37 V: n jännitteellä

Arjessa kohtaamme useimmiten virtalähteitä, jotka alentavat verkon korkeaa jännitettä useaan voltiin, joita tarvitaan eri laitteiden kytkemiseen. Voit kuitenkin tehdä käänteisen muutoksen. Lisäksi järjestelmä on täysin mutkaton.
Se voi olla hyödyllinen kahdessa tapauksessa:
 • Vain 220 voltin kentältä kytkettävien laitteiden ja laitteiden kytkemiseksi.
 • Sähkökatkoksen yhteydessä.

Älä unohda, että kokeilu on aina viihdyttävää. Esimerkiksi kokoonpanin tämän mallin yksinkertaisesti mielenkiinnon perusteella, ilman tavoitetta käytännön soveltamiseksi.
Totta, on huomattava, että esitetyllä muuntimella on vähän virtaa eikä se kestä suurta kuormitusta, kuten televisio. Kuitenkin, kuten esimerkistä käy ilmi, energiansäästölamppu toimii siitä.

Anturin valmistus


Tarvitsemme vain muutamia yksityiskohtia:
 • Muuntaja vanhasta puhelinlaturista.
 • Transistori 882P tai sen kotimaiset analogit KT815, KT817.
 • Diodi IN5398, KD226: n analogi tai mikä tahansa muu, joka on suunniteltu käänteisvirralle jopa 10 voltin keski- tai suuritehoon.
 • Vastus (vastus) 1 kOhm.
 • Pieni leipälauta.

Tarvitset luonnollisesti juotosraudaa juotos- ja sulakkeilla, lankaleikkureilla, johdoilla ja yleismittarilla (testeri). Voit tietenkin tehdä painetun piirilevyn, mutta useiden osien piirissä ei pidä tuhlata aikaa raiteasettelujen kehittämiseen niiden piirtämistä ja foliotekstoliitin tai getinakkien syövyttämistä varten. Tarkastamme muuntajan. Vanhan laturin hallitus.
220 volttia 3,7 V akusta

Juotettu muuntaja.
220 volttia 3,7 V akusta

Seuraavaksi meidän on tarkistettava muuntaja ja löydettävä sen käämien päätelmät. Otamme yleismittarin, kytke se ohmmimetritilaan. Me puolestaan ​​tarkistamme kaikki päätelmät, löydämme ne, jotka ovat pari "kutsua", ja kirjaamme vastustuksensa.
1. Ensimmäinen 0,7 ohmia.
220 volttia 3,7 V akusta

2. Toinen on 1,3 ohmia.
220 volttia 3,7 V akusta

3. Kolmas on 6,2 ohmia.
220 volttia 3,7 V akusta

Tuo käämitys, jonka suurin vastus oli ensisijainen, syötettiin siihen 220 V. Laitteessamme se on toissijainen, eli lähtö. Loput vapautettiin alijännitteestä. Kanssamme ne toimivat ensisijaisena (yksi, jonka resistanssi on 0,7 ohmia) ja osa generaattoria (vastuksena 1,3). Eri muuntajien mittaustulokset voivat vaihdella, sinun on keskityttävä niiden keskinäiseen suhteeseen.

Laitekaavio


Muunninpiiri

Kuten huomaat, se on yksinkertaisin. Mukavuuksien vuoksi merkitsimme käämien vastus. Muuntaja ei voi muuntaa tasavirtaa. Siksi generaattori on koottu transistoriin ja yhteen sen käämeistä. Se syöttää sykkivää jännitettä tulosta (akusta) ensiökäämiin, noin 220 voltin jännite poistetaan sekundaarista.

Kokoonpanomme muunnin


Otetaan leipälauta.
220 volttia 3,7 V akusta

Asennamme siihen muuntajan. Valitse 1 kilo-ohmin vastus. Asetamme sen levyn reikiin muuntajan vieressä. Taivutamme vastuksen liittimiä kytkeäksesi ne muuntajan vastaaviin koskettimiin. Juota se. Samanaikaisesti on kätevää kiinnittää levy mihin tahansa kiinnittimeen, kuten kuvassa, niin ettei puuttuvan "kolmannen käden" ongelmaa esiinny. Juotettu vastus.Me puremme tulosteen ylimääräisen pituuden. Taulu, jossa on purettu vastus, johtaa. Seuraavaksi otamme transistorin. Asennamme sen muuntajan toiselle puolelle olevalle taululle, kuten kuvakaappauksessa (valitsin osien sijainnit, jotta niiden kytkeminen on mukavampaa piirikaavion mukaan). Taivutamme transistorin johtimia. Juotos ne. Asennettu transistori. Ota diodi. Asennamme sen taululle transistorin rinnalla. Juottaa. Järjestelmämme on valmis.
220 volttia 3,7 V akusta

220 volttia 3,7 V akusta

Juotke johdot vakiojännitteen (DC-tulo) kytkemiseen. Ja johdot korkean jännitteen (AC-lähtö) sykkimiseen.
220 volttia 3,7 V akusta

Mukavuuksien vuoksi otamme 220 voltin johdot krokotiileilla.
220 volttia 3,7 V akusta

Laitteemme on valmis.

Muuntimen testaaminen


Jännitteen kytkemiseksi valitsemme 3-4 voltin akun. Voit käyttää mitä tahansa muuta virtalähdettä.
220 volttia 3,7 V akusta

Juota siihen matalajännitteen tulojohdot napaisuutta noudattaen. Mittaamme jännitettä laitteen lähdössä. Osoittautuu, että 215 volttia.
220 volttia akusta 37 V: n jännitteellä

Varoitus. Ei ole suositeltavaa koskettaa osia, kun virta on kytketty. Tämä ei ole niin vaarallista, jos sinulla ei ole terveysongelmia, etenkin sydämessäsi (vaikka kaksisataa volttia, mutta virta on heikko), mutta "puristuminen" voi olla epämiellyttävää.
Suoritamme testin kytkemällä 220 voltin loisteputken energiansäästölamppu. "Krokodiilejen" ansiosta tämä on helppo tehdä ilman juotinta. Kuten näette, lamppu palaa.
220 volttia akusta 37 V: n jännitteellä

Laitteemme on valmis.
Neuvoston. Voit lisätä muuntimen tehoa asentamalla transistorin jäähdyttimeen.
Todellinen akun kapasiteetti ei riitä kauan. Jos aiot käyttää jatkuvasti muunninta, valitse tehokkaampi akku ja tee siitä tapaus.

Katso video


Kommentit (12)
 1. Vieras Michael
  #1 Vieras Michael vieraita 8. huhtikuuta 2018 08:53
  6
  ja TV \ pieni \ toimii
 2. Vieras Vlad
  #2 Vieras Vlad vieraita 10. huhtikuuta 2018 klo 9:23
  0
  ei
 3. alexey
  #3 alexey vieraita 11. huhtikuuta 2018 08:01
  0
  Ja millaista valtaa sillä on?
 4. etunimi
  #4 etunimi vieraita 11. huhtikuuta 2018 12:28
  1
  220 V, jonka sait, mutta muille laitteille paitsi hehkulampuille ei ole 50 Hz
  1. alexey
   #5 alexey vieraita 12. huhtikuuta 2018 15:30
   0
   Nykyaikainen pulssitekniikka ei anna pirun noin 50 Hz. Ainakin ruokki häntä jatkuvasti. Tärkeintä, että 320v oli vakiokomponentti.
   1. alexey
    #6 alexey vieraita 14. huhtikuuta 2018 00:25
    2
    Suosittu virhe. Lähes kaikkien kytkentävirtalähteiden tulossa ovat diodesillat, jotka valitaan usein 1n4007-diodeille. Kuvan CCL ei ole poikkeus. Katso niiden ominaisuuksia: niitä ei ole suunniteltu korkeille taajuuksille, ja ne voivat helposti tehdä iskun. Tarvitsetko sitä !? Jos et halua ojata laitteitasi - älä käytä sellaisia ​​kotitekoisia tuotteita!
    Ratkaisuna tilanteesta voin ehdottaa, että asetetaan tasasuuntaaja nopeisiin diodeihin kuvatun laitteen, esimerkiksi FR106, ulostuloon. Tässä tapauksessa viritetyn laitteen sisääntulodiodesilta ei ole ylikuormitettu.
    Kyllä, ja taas: nykyaikaisimmat puhelimien akkulaturit valmistetaan flyback-muuntajapiirillä, ja jos saat sieltä ”muuntajan”, se on virhe: tällaisissa lähteissä käytetään muuntajaa eikä monikäämitysista induktoria. Ulkonäöltään voi olla mahdotonta erottaa niitä, mutta käytössä on radikaaleja eroja, ja kotitekoinen tuotteesi joko ei käynnisty tai se ei voi antaa mitään hyödyllistä voimaa.
 5. Vieras Andrey
  #7 Vieras Andrey vieraita 11. huhtikuuta 2018 13:53
  4
  kaavio näyttää n-p-n-rakenteen transistorin, tämä on virhe. p-n-p tarvitaan, jotta piiri toimisi.
  tai muuta virran napaisuutta ja diodin napaisuutta.
  1. Vieras Vadim
   #8 Vieras Vadim vieraita 24. huhtikuuta 2018 02:11
   0
   myös huomannut
 6. Colin
  #9 Colin vieraita 14. huhtikuuta 2018 klo 10:02
  1
  Mikä primitiivinen!) Teimme sen viime vuosisadalla! Trans laturista? Joten, joten teho on 5 wattia.
 7. rauhallinen
  #10 rauhallinen vieraita 16. huhtikuuta 2018 13:26
  0
  Voit tehdä sen, mutta miksi? Mielestäni on tarpeen tehdä vain käsityötaitoa, jota joko ei valmisteta kaupallisesti tai joka parametrien suhteen ylittää tehdastuotteet. No, osta penniäkään kiinalaista wattimuuttajaa niin paljon kuin tarvitset. Pyydä tuttavia kiinnostumaan kirjatusta keskeytymättömästä laitteesta työssä tietokoneasiantuntijoilla (monissa toimistoissa he eivät vaihda niissä olevia paristoja, vaan vain ostavat uusia laitteita). Uhka, jonka olen suunnitellut tai toistanut monia asioita.
 8. max
  #11 max vieraita 6. marraskuuta 2018 06:51
  0
  Kokoin tämän laitteen n-p-n: lle kuten kaaviossa, se tietysti ei toiminut. Toimitettu p-n-p B772, diodi 207 toimii, mutta 440-450v antaa pari monia. Kuka voi kertoa mitä tein väärin?
 9. Vieras Pavel
  #12 Vieras Pavel vieraita 23. joulukuuta 2018 20:48
  0
  jännite on ulostulossa niin alhainen, ettei se edes syty led-lamppua, ja taloudenhoitaja vain vilkkuu

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit