Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» »Vesipumppu ilman virtaa
Tämä ei ole vitsi tai käytännöllinen vitsi. Kyseinen vesipumppu ei oikeastaan ​​tarvitse sähköä, bensiiniä tai muuta. Hän ei ota energiaa eetteristä eikä kerää vapaata energiaa. Tämän kaiken avulla se pystyy nostamaan vesipylvään useita kertoja alkuperäispainetta korkeammalle. Ei huijausta tai huijausta - tavallinen fysiikka eikä mitään muuta.
Tietenkin, jos näet tällaisen pumpun ensimmäistä kertaa, niin kuin minä, saatat ajatella, että tämä on hölynpölyä ... Sama kuin jatkuvan liikkeen koneen keksintö ... Mutta ei, kaikki on paljon yksinkertaisempaa ja melko helppoa selittää. Tämä on 100% toimiva vesipumpun malli, jonka toistaa useampi kuin yksi käsityöläinen.

Vesipumpun tekeminen


Joten aloittelijoille kerron, kuinka pumppu on järjestetty ja sitten sen toimintaperiaate ja toiminta todellisissa olosuhteissa.

Kuvaus rakenne


Näin se näyttää. Kaikki on valmistettu PVC-putkista.
Vesipumppu ilman virtaa

Tässä tapauksessa malli on muodoltaan suora putki, jolla on erilaisia ​​venttiilejä ja hanat, ja haara on paksumman putken halkaisijan keskellä.
Paksin osa on puskuri tai vastaanotin paineen keräämistä ja vakauttamista varten. Vasemmalle ja oikealle tulo- ja lähtöpalloventtiilit on asennettu.
Tarkastelen pumppua oikealta vasemmalle. Koska oikea puoli on veden sisäänkäynti ja vasen on uloskäynti.
Yleisesti huomasimme, että vettä syötetään oikealla olevaan palloventtiiliin. Seuraavaksi tulee tee. Tee halkaisee langat. Up toimittaa venttiilille, joka sulkeutuu riittävällä paineella. Venttiiliin syötetään suora virtaus, joka avautuu, kun haluttu paine saavutetaan.
Sitten tulee taas tee tee vastaanottimeen ja jo uloskäynnille. Ja silti manometri, mutta se ei ehkä ole, ei ole niin tärkeä.

yksityiskohdat


Kaikki osat on asetettu ennen asennusta. Käytän PVC-putkia, ne liimataan liimaan, mutta myös polypropeenia voidaan käyttää.
Vesipumppu ilman virtaa

Venttiili.
Vesipumppu ilman virtaa

kokoonpano


Kerän. Toinen venttiili on keskellä ja näyttää hiukan erilaiselta. Ero kahden venttiilin välillä on se, että messinkiventtiili on alun perin aina auki ja PVC-venttiili aluksi aina suljettu.
Vesipumppu ilman virtaa

Vesipumppu ilman virtaa

Keräämme puskurivastaanottimen.
Vesipumppu ilman virtaa

Pumpun pää.
Vesipumppu ilman virtaa

Melkein valmis näyte.
Vesipumppu ilman virtaa

Lisää manometri työpaineen mittaamiseksi.
Vesipumppu ilman virtaa

Vesipumppu ilman virtaa

Vesipumppu ilman virtaa

Painemittarilla varustettu vesipumppu on valmis testattavaksi.
Vesipumppu ilman virtaa

Vesipumppu ilman virtaa

Pumpun testi


On aika asentaa ja testata pumppu. Haluan tehdä varauksen hiukan ja sanoa, että pumppu ei vain pumppaa vettä, vaan lisää sen painetta. Tarkoitan, pumppu tarvitsee alkuperäisen paineen.
Asenna pumppu tähän pieneen virtaan. Yhdistämme pitkän usean metrin putken (tämä on edellytys) ja otamme vettä pienestä korkeudesta. Seurauksena on, että vesi virtaa itse pumpulle.
Vesipumppu ilman virtaa

Vesipumppu ilman virtaa

Asetamme vastaanottimen pystyssä, messinkiventtiilin tulisi olla ulkona.
Vesipumppu ilman virtaa

Vesipumppu ilman virtaa

Vesipumppu ilman virtaa

Vesipumppu ilman virtaa

Ja pumppu, napsauttamalla venttiilejä, alkaa syöttää vettä imutason yläpuolelle. Paljon korkeampi kuin vedenotto putken alussa.
Vesipumppu ilman virtaa

Vesipumpun periaate


Kaikki tämä vaikuttaa todella hämmästyttävältä ja uskomattomalta, mutta salaisuutta ei ole. Tällaisia ​​vesipumppuja kutsutaan myös hydraulisiksi iskupumppuiksi ja ne toimivat näin:
Kun vettä syötetään, se ryntää heti avoimeen venttiiliin.
Vesipumpun periaate

Heti kun vesi imee pienen virtauksen, tämä venttiili sulkeutuu äkillisesti. Ja koska putken vesipylväällä on hitaus kuin millä tahansa fyysisellä massalla, tapahtuu vesivasara, joka luo ylimääräisen paineen, joka voi avata toisen venttiilin.Ja vesi ryntää vastaanottimeen, missä se puristaa ilmaa.
Vesipumpun periaate

Heti kun ylipaine sammuu ja tulee pienemmäksi kuin lähtevä, keskiventtiili sulkeutuu ja ylempi avautuu. Seurauksena on, että vesi valuu jälleen ylemmän venttiilin läpi.
Vesipumpun periaate

Seuraavaksi sykli toistuu.
Katso lisää animaatioita videosta:

Tällaiset pumput voivat luoda paineen, joka on 10 kertaa suurempi kuin alkuperäinen paine! Ja vahvistaaksesi tämän, katso video:
Kommentit (12)
 1. Vieras Juri
  #1 Vieras Juri vieraita 29. maaliskuuta 2018 16:03
  4
  Antediluvian hydrotaraani.
 2. munkki
  #2 munkki vieraita 29. maaliskuuta 2018 16:15
  2
  Jotkut pojat täällä muovikokoonpanossa saivat sen selville katsomatta videotiedotteen piirroksia. Ensisijainen hydraulinen iskunpumppu ei toimi, jos koota se kuten kuvassa. Yksinkertaisesta syystä, että tämä on järjetöntä. Mutta julistevideon piirustus on elinkelpoinen laite, joka on vuosia vanha eikä tiliä ole.
  1. tuulimylly
   #3 tuulimylly vieraita 1. huhtikuuta 2018 08:59
   2
   Rakas munkki, ole ystävällinen puhumaan teknistä kieltä eikä markkinoiden kieltä. Miksi pumppu ei toimi. Jos se toimii virtauksessa virtaavan veden energiasta, niin tämä on liikkumisen jatkota, kunnes virta virtaa.
 3. Vieras Oleg
  #4 Vieras Oleg vieraita 30. maaliskuuta 2018 13:04
  1
  Uskon myös, että kuvan kaavio ei toimi. Poistoputki on asennettava kuten videon kaaviossa.
 4. vieras
  #5 vieras vieraita 2. huhtikuuta 2018 14:43
  4
  Kuvassa se ei todellakaan ole toimiva kaavio, miksi tämä vesi menee vastaanottimeen venttiilin jälkeen, jos vastaanottimessa on paine, ja sitten putken alaspäin se ei täytä, vastaanotin vain ei täytä ja videokaavio on oikea
 5. Newton
  #6 Newton vieraita 11. huhtikuuta 2018 12:58
  1
  Fysiikan lakeja ei ole peruutettu. Opi materiaali.
 6. Pietari
  #7 Pietari vieraita 18. huhtikuuta 2018 06:18
  0
  Lähdeveden muodossa lähteenä on jo kauan ollut käytetty pumppua (nouse mihin tahansa (!) Korkeuteen)
 7. Vieras Nikolay
  #8 Vieras Nikolay vieraita 18. huhtikuuta 2018 10:33
  0
  Suunnittelu on hyvä vain siinä mielessä, että se on yksinkertainen, mutta vaatii jatkuvasti virtaavaa puhdasta vettä, jotta venttiilit toimivat selvästi. Tämä malli ei koske perpetum mobile -sovellusta. Pieni osa veden energiasta voidaan syöttää korkeammalla paineella millä tahansa vesimyllyllä tai hydraulisella turbiinilla, jos osa sen käyttämästä veden energiasta syötetään vesipumppuun tai muuhun. Tässä tapauksessa tekijät mieluummin ovat vaiti, etten vertaa sitä muihin vaihtoehtoisiin vaihtoehtoihin.
 8. Ilya
  #9 Ilya vieraita 25. huhtikuuta 2018 05:22
  1
  1. Molemmat toimintatavat.
  2. Valinnainen virta. Tarpeeksi vettä dais. Alun perin osoittautuu, että vesi putoaa lähtöpisteestä pumpulle, ja sitten pumppu nostaa sen tämän lähtöpisteen yläpuolelle.
  3. Pumppu kuluttaa vettä. Osa vedestä jää siihen pisteeseen, jossa pumppu sijaitsee.
 9. Ilya
  #10 Ilya vieraita 25. huhtikuuta 2018 05:25
  1
  Läppäventtiilinä voit käyttää tavanomaista vastaventtiiliä, jonka jousi on vedetty ulos.
 10. Vova
  #11 Vova vieraita 23. elokuuta 2018 11:08
  0
  Ja mitä tehdä vedelle. mikä vuotaa venttiilistä? Jos se asennetaan streamiin, se tekee niin. Ja niin idea on siisti, ota hattu pois!
 11. Nicola
  #12 Nicola vieraita 11. syyskuuta 2018 22:51
  0
  nämä pumput olivat jo vuonna 1938 ...

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit