Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Kuinka vaihtaa muovi-ikkunat talvi (kesä) -tilaan
Talomme ja huoneistojemme ikkunat tarjoavat passiivisen ilmanvaihdon, ja ne ovat luonnollisen valon, ultraviolettisäteilyn lähteitä. Ne on suunniteltu tarjoamaan suojaa katumelulta, pölyltä ja sateilta. Niiden ansiosta voimme kommunikoida ulkomaailman kanssa, miettiä luontoa ja tuntea yhteiskuntamme elintärkeää rytmiä.
Laadukkaat ikkunat nauttivat estetiikastaan, kestävyydestään ja mukavuudestaan. Ei ole sattumaa, että metalli-muovi-ikkunat korvasivat puiset ikkunat ja saivat heti maineen teknologisia tuotteita. Muovi on kestävää ja käytännöllistä, ja PVC-ikkunoiden varusteet voidaan mukauttaa ja säätää haluamallasi tavalla. Vain miten tehdä se oikein ja miksi kaikki eivät tiedä.
Kuinka vaihtaa muovi-ikkunat talvi-kesä-tilaan

Merkit väärän ikkunan säädöstä


Sisäilman häiriöiden haitat näkyvät yleensä paljaalla silmällä. Ne voidaan yhdistää seuraavaan luetteloon:
 • Rinteiden kosteus, etenkin niiden alaosassa, voi johtaa homeen ja sienen muodostumiseen;
 • Kaksinkertaisten ikkunoiden särkyminen ja tiivistyminen runkoon ja ikkunalaudalle;
 • Kosteat seinät ja kattoalueet;
 • Puitteen alaosan jäätyminen.

Mikä on talvi-kesälukon säätö?


SanPiN-standardien mukaan asuintilojen lämpötilan tulisi olla 18-25 ° C. Ja jos kesällä tuuletamme huonetta ja avaamme ikkunoita sen jäähdyttämiseksi, niin talvella päinvastoin yritämme hillitä lämpöhäviöitä. Tämä auttaa meitä ja lukkojen "talvi-kesä" säätämisessä.
Metalli-muovi-ikkunoiden kotelon pidike määrittää passiivisen ilmanvaihdon asteen. Lisävarusteissaan erityiset lukitusmekanismit ovat vastuussa tästä - iskut. Nämä ovat sellaisia ​​liikkuvia osia pyöreiden tai soikeiden telojen muodossa, joiden aksiaalinen perusta on viritysruuvi. Keskusta on siirretty, joten sitä kutsutaan eksentriseksi. Mitä lähempänä kanta on vastakkaiselle tasolle, sitä voimakkaampi puristus tapahtuu puitteen ollessa täysin kiinni.
Kuinka vaihtaa muovi-ikkunat talvi-kesä-tilaan

Kuinka vaihtaa muovi-ikkunat talvi-kesä-tilaan

Kuinka vaihtaa muovi-ikkunat talvi-kesä-tilaan

Kuinka se toimii?


Talvi-kesäikkunat säädetään seuraavassa järjestyksessä:
Löydämme pienen riskimerkin aallonpinnan alueen lukosta.
Kuinka vaihtaa muovi-ikkunat talvi-kesä-tilaan

Kierrä tapin ruuvia myötäpäivään (kohti huonetta) sopivalla jakoavaimella (kuusikulmio tai tähdellä). Tällä tavoin muuttuu aste, johon puite puristuu runkoa vasten.
Kuinka vaihtaa muovi-ikkunat talvi-kesä-tilaan

Kuinka vaihtaa muovi-ikkunat talvitilaan

Kuinka vaihtaa muovi-ikkunat talvitilaan

Suoritamme saman menettelyn tapin avulla lukon kiinnikkeissä koko puitteen kehän ympärillä. Yleensä niitä on 5-7 kpl. Niiden sijainti on helppo määrittää kehyksen vastavuoroisilla tasoilla.
Kuinka vaihtaa muovi-ikkunat talvi-kesä-tilaan

Kuinka vaihtaa muovi-ikkunat talvi-kesä-tilaan

Kuinka vaihtaa muovi-ikkunat talvi-kesä-tilaan

Kuinka vaihtaa muovi-ikkunat talvi-kesä-tilaan

Käytännön vinkkejä


Voit tarkistaa säädön yksinkertaisella, vanhanaikaisella tavalla: Pidä valaistua kynttilää puitteen kehää pitkin, jonka liekki ilmoittaa ikkunoiden aukkojen mahdolliset viat ja lämpöhäviöt.
Joissakin tyyppisissä PVC-ikkunoiden lisävarusteissa on soikioita, jotka eivät yleensä sisällä viritysruuvia. Mestareilla on erityinen avain, jossa on aukko soikealle, jotta ne voidaan määrittää, mutta sitä on vaikea saada. Tässä tilanteessa tavalliset pihdit auttavat. Kääri ne millä tahansa rievulla, jotta metallista ei jää porauksia, ja säädä niiden sijaintia vapaasti.
Älä unohda kumitiivistettä, joka kuivuu ja tulee kovaksi ajan myötä. Joskus sen takia talviolosuhteet johtavat lukon nopeaan kulumiseen ja rikkoutumiseen, koska sinun on yritettävä sulkea puite tiukasti talvella.Tämän välttämiseksi uusi tiiviste voidaan korvata itse, ja kiinteä voidaan puhdistaa roskista, pölystä ja voidella erikoistuneilla aineilla.
Lämpötilan noustessa ja lämpötilan noustessa ikkunan ulkopuolella voit palauttaa kaikki asetukset paikoilleen, jolloin raikas ilma pääsee vapaasti huoneeseen. Sitten on kiinnitettävä huomiota lukkojen rungon voiteluun.
Muista, että linnavarusteiden oikea-aikainen huolto ylläpitää suorituskykyään monien vuosien ajan, koska PVC-ikkunoiden vähimmäiskesto on 50 vuotta!

Katso video ikkunoiden säätämisestä


Kommentit (1)
 1. mielitietty
  #1 mielitietty vieraita 16. toukokuuta 2019 klo 9:19
  0
  Talvi- ja kesämoodeja ei ole, edes lisävarusteiden valmistajat eivät ole kuulleet sellaisista tiloista, oppineet materiaalia ja älä huijaa ihmisten päätä. Jos ne olisivat, niin talvi- ja kesämerkinnät pysyisivät, valmistajat seuraavat tätä tarkkaan.

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit