Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »LED-taskulamppu 500 LEDiä
LED-taskulamppu ei tänään yllättä ketään. Niitä voi ostaa melkein joka kulmasta. Markkinoillamme on lukemattomia muotoja ja kokoisia lajikkeita. Mutta niiden ominaisuudet ovat hyvin erilaisia, ja joskus ne eivät vastaa ilmoitettuja. Syy LED-tuotteiden halvempaan hintaan ja samalla sen laatuun.
Vielä mielenkiintoisempaa on kotitekoinen tuote, jonka haluamme esitellä sinulle tänään. Se on tekijän tekemä 10 vuotta sitten, ja kuten hän itse myöntää, sitä voidaan nykyaikaistaa ottaen huomioon modernit komponentit. Alkuperäinen malli toimii kuitenkin kunnolla ja ilahduttaa sen omistajaa melko voimakkaalla ja pitkällä hehkulla. Mikä on hänessä niin erityistä? Katsotaanpa yhdessä.
LED-taskulamppu 500 LEDiä

Laitekuvaus


 • 513 5 mm: n LEDiä (kolmen sarjan);
 • Lyijyakku 12 V / 7 Ah;

LED-paneeli kootaan tavanomaiselle leipälevylle juottamalla peräkkäin kaikki elementit. Voit säätää sen muodon itse käyttämällä metallirautaa, maalausveistä tai hiomakoneella. Levyn halkaisija on 13 cm.
LED-taskulamppu 500 LEDiä

LED-taskulamppu 500 LEDiä

LED-taskulamppu 500 LEDiä

LED-taskulamppu 500 LEDiä

LED-taskulamppu 500 LEDiä

LED-taskulamppu 500 LEDiä

LED-taskulamppu 500 LEDiä

Laiteohjaimeen käytettiin mekaanisia tasavirtareleitä 892-1Cc-C 12V 5A DC, vastusta ja transistoreita. Runkoina voit käyttää viemäriputkia ja liitososia.
LED-taskulamppu 500 LEDiä

LED-taskulamppu 500 LEDiä

LED-taskulamppu 500 LEDiä

Laitetiedot (täydellä teholla)
 • Valonvuon suuruus - 3500 - 4000 lumenia;
 • Lataa akkua 10 minuuttia;
 • Virrankulutus 53 W (mukaan lukien vastuksen virrankulutus 3 W).

Ohjausominaisuudet
 • Eri kirkkausasetukset, jotka saavutetaan syöttämällä eri määrä LEDiä;
 • Turvajännitekytkin lyijyakun purkautumisen estämiseksi;
 • Mahdollisuus ladata akku poistamatta sitä kotelosta.

Kokoonpanon tekniset tiedot


Päälle / pois päältä ja suojajärjestelmä


Ensimmäinen kytkin aktivoi "järjestelmä / laturi" -tilan. Täällä voimme valita akun lataamisen tai taskulampun. Kun laite latautuu, taskulamppu sammuu kokonaan kuuden nastaisen kytkimen avulla. Voit ladata taskulampun lataustilassa päälle / pois-kytkimellä. Takana on useita LED-valoja. Ensimmäinen vihreä LED-valo syttyy, kun taskulamppujärjestelmässä on virtaa. Siten järjestelmä / laturi kytkin kytketään järjestelmätilaan ja päälle / pois-kytkin asetetaan päälle.
Mutta LED-paneeli ei ole vielä toiminnassa. Turvamoduuli on suojattu lyijyakkua ylikuormitukselta. Automaattinen jännitekytkentäpiiri on vastuussa tästä, ja toinen vihreä merkkivalo merkinnän "turvallisuus ok" alla. Kun se syttyy, se tarkoittaa, että kaikki on kunnossa ja jännite normaali, ts. vähimmäismäärän yläpuolella. Suojausjärjestelmässä on kolme painiketta:
 • Nro 1 Vihreä painike “turvallisuus päälle / pois” - aktivoi suojausjärjestelmän;
 • Nro 2 Musta painike (vihreän alapuolella) - poistaa suojausjärjestelmän käytöstä;
 • Nro 3 Musta kytkin "ohittaa" - ruuan uudelleenmäärittely.

Kun suojaus aktivoidaan, etuvalot sammuvat ja jännite laskee tiettyyn arvoon. Jos se saavuttaa minimiarvon, suojajärjestelmä pysähtyy. Voit käynnistää sen uudelleen pitämällä vihreää painiketta. Punainen “matalajännite” -merkkivalo ilmaisee alhaisen varauksen.
Kun kolmas painokytkin aktivoidaan, virtaa syötetään ohittaen suojajärjestelmä ja taskulamppu voidaan käyttää jopa matalalla jännitteellä.Mutta akun purkautumista on nyt ohjattava manuaalisessa tilassa. Kun kytkin on aktiivinen, sekä turvallisuus ok että matalajännitteen ilmaisimet toimivat edelleen. Ohittaminen voi olla kätevää, jos akkua ei ole ladattu täyteen, mutta siinä on jäljellä tarpeeksi varausta. Jos käytät kaikkia LED-valoja (“vaihe 3”), akkuvuodon vuoksi jännite laskee noin 1 voltilla. Suojaus voi siten olla aktiivinen valmiustilassa, mutta se poistetaan käytöstä. Ja kun kytkin on aktiivinen, voit huomata, kuinka suojaus kytkeytyy päälle ja pois päältä menettämättä LEDit. Kun käytät taskulamppua täydellä teholla, tarkista suojaustoiminta, kun LEDit on sammutettu muutaman sekunnin ajan. Jos suojaus ei aktivoidu edes kaikkien merkkivalojen sammuttamisen jälkeen, akun lataus on liian alhainen eikä se sovellu sen turvalliseen käyttöön. Kun käytät taskulamppu pitkään “vaihe 1” (3 LEDiä) tai “vaihe 2” (100 LEDiä) tilassa, ei suositella käytettävän ohitusta, koska voit unohtaa sammuttaa taskulampun oikeaan aikaan.
Kun LED-kytkimille syötetään virtaa, kolmas led-valo led-paneelissa syttyy. Valokuvassa voimme nähdä, että “ohitus” -kytkin on aktiivinen (neljäs keltainen ”ohitus” -merkkivalo palaa). Tässä tapauksessa jännite on pienempi kuin minimiarvo, koska turva ok -merkkivalo ei pala ja pienjännitemerkkivalo palaa punaisena. Huomaa, että musta turvakytkin ei toimi, jos ohituskytkin on aktiivinen. Jännitteenvalvontapiiri näyttää siten aina akun varaustilan.
LED-taskulamppu 500 LEDiä

Eri kirkkausasetukset


Taskulampussa on kolme erilaista LED-kirkkausasetusta. Niitä osoittavat kytkimet “vaihe 1”, “vaihe 2” ja “vaihe 3”.
Vaihe 1 -tila merkitsee vain kolmen LEDin hehkua. Taskulampun toiminta tulee tässä tapauksessa hyvin pitkäksi, yhdellä latauksella se voi kestää enemmän kuin yhden päivän, mutta se loistaa kuin tavallinen edullinen LED-taskulamppu AA-paristoissa.
Vaiheen 2 tila sisältää 100 LEDiä ja vaiheen 3 tila sisältää koko alustan. Tilat kytketään paneelin vastaavilla painikkeilla, ja niitä voidaan käyttää sekä yksittäin että erilaisina yhdistelminä. Kun ”vaihe 3” -tila on päällä, jäljellä olevat tilat pysyvät aktivoituna. Nämä säädöt ovat mahdollisia, koska piirissä on rele. Kunkin kiinteän tilan kytkimen vastakkaiset ovat painikkeita niiden lyhytaikaiseen sisällyttämiseen, jotka toistavat nämä tilat. Kytkimien ja painikkeiden vuorotellen voidaan käyttää yksittäisiä LED-toiminnan yhdistelmiä. Esimerkiksi, siirrä signaaleja Morse-koodina tai tarkista yhteys ryhmään matkalla painamalla “vaihe 3” -painiketta “vaihe 1” tai “vaihe 2” -tilojen ollessa päällä. Ja jos joudut vain harkitsemaan jotain parempaa pimeässä, painikkeet tilan kytkemiseksi hetkeksi päälle ovat mitä tarvitset!
LED-taskulamppu 500 LEDiä

LED-taskulamppu 500 LEDiä

LED-taskulamppu 500 LEDiä

Lisä ulkoinen laite


Ohjauspaneeli on valmis ulkoisella laitteelle tarkoitetuilla elementeillä. Taskulampun monipuolisuuden lisäämiseksi kirjailija lisäsi neljännen vaihekytkimen ja painikkeen, jonka vieressä on pistoke “ext output” -laturin pistorasiaan. Tällä painikkeella voit kytkeä päälle ja pois tämän liitännän 12 V: n ulostulon kytkeäksesi ulkoisen laitteen. “Laturi / järjestelmä” -kytkimen on oltava “laturi” -tilassa varmistaaksesi, että akku on irrotettu järjestelmästä. Laite voidaan kytkeä mistä tahansa DC-lähteestä 12 V: n jännitteeseen. Kirjoittajan mukaan edes pieni 9 voltin akku voi sytyttää tämän taskulampun, mutta ei täydellä teholla. Voit myös ladata tai käyttää savukkeensytytinta, koska taskulampun akku antaa vain 7Ah virtaa, kun taas auton akku voi tuottaa jopa 100 Ah.
LED-taskulamppu 500 LEDiä

LED-taskulamppu 500 LEDiä

LED-taskulamppu 500 LEDiä

johtopäätös


Niille, jotka pitävät tätä LED-taskulamppujen mallia liian monimutkaisina, sopivat tällaisten LED-matriiseihin perustuvien kokoonpanojen nykyaikaiset analogit. Niiden teho saavuttaa 100 W, luminesenssilämpötila on 6-10tys.k., Ja valon aallonpituus on jopa 9000Lm. Tällaisten lamppujen vaaleus, jopa ilman heijastinta ja napaa, on erittäin suuri ja mitat ovat pienet. Hyödyt ovat silti ilmeisiä, koska 500 LED-elementin juottaminen ei ole helppoa. Lyijyakkujen sijasta voidaan käyttää myös pienempiä ja tehokkaampia litium- tai polymeerilitiumia. Muilta osin tämä lamppu on melko voimakas ja kirkas, ja ominaispiirteiltään se on melko arvokas amatööri käsityöläisten huomio.
LED-taskulamppu 500 LEDiä

LED-taskulamppu 500 LEDiä

LED-taskulamppu 500 LEDiä

Katso video


Katso tarkempi taskulampun kokoaminen ja testaaminen videoleikkeestä.
Kommentit (0)

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit