Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Ajoitettu kuorma päälle ja pois
Ajoitettu kuorma päälle ja pois

Ehdotan kokoonpanoon toisen elektronisen laitteen, joka on suunniteltu automatisoimaan ihmisen elämää. Sitä voidaan kuvata seuraavasti: tiettynä ajankohtana se kytkee kuorman päälle, tiettyyn aikaan se sammuu ja seuraavana päivänä jakso toistuu. eli Jos esimerkiksi on tarpeen kytkeä valo päälle joka päivä klo 10.00 ja sammuttaa kello 21.00, tämä laite selviää täydellisesti tällaisesta tehtävästä. Sitä voidaan käyttää valon kytkemisen lisäksi esimerkiksi kasvien kasteluun kerran päivässä.

Laitekaavio


Ajoitettu kuorma päälle ja pois

Muutama sana järjestelmästä. Se sisältää kaksi mikropiiriä, kellon DS1307 ja Attiny13-mikrokontrollerin. Kahden painikkeen "1" ja "2" avulla voit asettaa kuorman kytkemisen ja sammuttamisen ajan.
Piirin SS8050-transistori ohjaa relettä, sen sijaan voit laittaa minkä tahansa pienitehoisen NPN-transistorin, esimerkiksi BC547, KT315. Releen sijaan voit käyttää transistorikytkintä, jos kuorma toimitetaan tasavirralla. DS3107-sirun jalkojen 3 ja 4 väliin on kytketty 3 voltin varavirtalähde, ts. tavallinen kelloakku. Jos päävirta katkaistaan, piirin kello jatkaa menemistä eikä sinun tarvitse asettaa aikaväliä uudelleen. Piiri voi kuitenkin toimia ilman varavirtalähdettä. Vilkkuva LED L1 ilmaisee, että piiri toimii. Syöttöjännite on 12 volttia.

valmistus


Levy valmistetaan LUT-menetelmällä piirilevyn kappaleelle, jonka koko on 55 x 30 mm. Kuva levystä ilman juotettuja osia:
Ajoitettu kuorma päälle ja pois

Sirut mukavuuden ja uudelleenkäytön mahdollisuuden vuoksi olisi asennettava pistorasiaan. Ennen kuin asennat mikro-ohjaimen taululle, sinun täytyy salata se, laiteohjelmisto on kiinnitetty artikkeliin. Uutta mikro-ohjainta käytettäessä sen tehdasvarokkeita ei tarvitse vaihtaa (se on kellotettava sisäisestä 9,6 MHz: n generaattorista, 8-jakaja on päällä).
Ajoitettu kuorma päälle ja pois

Ajoitettu kuorma päälle ja pois

Aikavälien asettaminen


Päälle- ja pois-ajat asetetaan parhaiten esimerkillä. Oletetaan, että sinun on kytkettävä valo päälle klo 14.00 ja sammutettava klo 16.30. Tätä varten odota klo 14.00 ja paina lyhyesti painiketta "1", odota sitten klo 16:30 ja paina painiketta "2". Tämä viimeistelee ajan asettamisprosessin. Nyt valo syttyy joka päivä klo 14.00 ja sammuu klo 16.30. Onnistunut kokoonpano!

Laiteohjelmisto- ja alkutiedostot


[10,9 kt] (lataukset: 671)
Kommentit (6)
 1. kellari
  #1 kellari vieraita 18. maaliskuuta 2018 03:58
  3
  Osta tällainen ohjelmoija 300r: lle ja älä liioittele ihmisten aivoja !!
  1. serger
   #2 serger vieraita 20. maaliskuuta 2018 21:25
   1
   kaikki voivat ostaa, mutta kaikki eivät voi tehdä
  2. Jurbass
   #3 Jurbass vieraita 22. maaliskuuta 2018 14:12
   1
   Rakas, olet tehnyt virheen sivustolla! Tämän sivuston nimi on "Tee se itse", eikä verkkoelektroniikan verkkokauppa !!! Kuka haluaa ostaa, hän ostaa, mutta "ei nouse ihmisten aivoihin" !!!
 2. Victoria Bespalova
  #4 Victoria Bespalova vieraita 18. maaliskuuta 2018 20:12
  1
  No, se todella on niille, jotka haluavat miettiä itseään. Ja niin tämä on normaali ajastinliitäntä. Ne ovat sekä mekaanisia että elektronisia. Laitteen hinta on 290 ruplaa. Kaupoista löydät kiinalaisia, ne ovat vielä halvempia.
 3. Ivan
  #5 Ivan vieraita 21. helmikuuta 2019 07:49
  0
  Keräin tämän laitteen, en ymmärtänyt sen toiminnan periaatteita. Ensimmäisen käynnistyksen jälkeen LED palaa. Painelet ensimmäistä painiketta, se käynnistää kuorman minuutiksi ja sammuu. hetken kuluttua painin toista, hän toisti saman asian ja vilkkuu nyt vain valoa. Käynnistetäänkö se päivässä?
 4. Ivan
  #6 Ivan vieraita 7. maaliskuuta 2019 09:33
  0
  Testasin yleensä piiriä. Toimii outolla, oh toimii. Vilkkumisen jälkeen laite kytkee kuorman päälle minuutiksi ja odottaa käynnistyskomentoa. paina 1 kaivaajaa uudelleen ja minuutin ajan kuorma kytkeytyy päälle ja pois. Näin tapahtuu myös, kun painat kaivamista 2. Laite laskee ajan vilkkumalla valoa 1 kerran sekunnissa. ja toinen päivä toimii aikataulussa. Kun sammutat virran, se unohtaa ohjelman, mikä on outoa. Minun on ommeltava ja ohjelmoitava uudelleen. Yleensä se on erittäin hankalaa. Parempi ostaa älykäs myymälä.

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit