Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » Tee-se-itse-iskuanturi
Joskus halutaan koota jonkinlainen elektroninen laite, mikä ei ole kovin monimutkainen, mutta samalla erittäin mielenkiintoinen. Ja jos samalla se osoittautuu hyödylliseksi - yleensä kauneutta. Niille ihmisille, jotka eivät tiedä mitä tehdä pitkään viikonloppuna, tai niille, jotka ovat kiinnostuneita tekemään jotain omilla käsillään, ehdotan koota ei-monimutkaista iskuanturia.

ohjelma


Tämän laitteen kaavio on esitetty alla:
DIY-iskuanturi

Piirin herkkä elementti on pietsodynaaminen, elementti, joka tuottaa sähkövirran pienimmässä muodonmuutosvaiheessa. Juuri hän tallentaa iskun ja lähettää signaalin operaatiovahvistimen tuloon. Voit saada tällaisen pietsodynaamisen jonkin verisevän lelun avulla, herätyskellon sisältävän elektronisen kellon, laskurin tai vain ostaa sen kaupasta. Se näyttää tältä:
DIY-iskuanturi

Riittää, kun kosketat tai lyötät häntä vähän, sillä mikronimittimen neula hyppää ylös. Viritysvastus olisi asennettava sarjaan mikronäytteen kanssa sen herkkyyden säätämiseksi. Piiri käyttää yhtä operaatiovahvistinta LM358, voit käyttää sen analogeja, esimerkiksi TL071. Minimi syöttöjännite riippuu operaatiovahvistimen valinnasta, jos käytät LM358, silloin minimi syöttöjännite on 3 volttia, jos otat TL072, silloin piiri toimii vähintään 7 volttia. Älä lisää syöttöjännitettä yli 16 volttia.
Piirissä oleva pieni vastus R4 asettaa herkkyyden. Mitä pienempi on sen vastus, sitä herkempi piiri on tasainen pienille iskuille. Sitä ei tule laskea alle 0,33 ohmiin, virtapiirin herkkyys on jo riittävä pään kanssa. Nuolenpään sijasta voit laittaa LEDin, sitten se vilkkuu ajoissa lyönnien kanssa.
Muutama sana pietsodynamiikan yhdistämisestä. Se koostuu kahdesta levystä, joista toinen on halkaisijaltaan suurempi kuin ensimmäinen. Keskilevy, joka on halkaisijaltaan pienempi, tulisi kytkeä mikropiirin napaan 3 ja vastaavasti suuri levy levyn viereiseen koskettimeen. Painettu piirilevy sisältää kaksi kosketinta virran kytkemiseksi, kaksi kosketinta pietsodynamiikan kytkemiseksi ja kaksi ulostuloa varten, ts. kytkemällä kytkinpää tai LED. Kätevin on asentaa ruuviliittimet, jotta johdot voidaan kytkeä ja irrottaa levystä käyttämättä juotinta.

valmistus


Piirilevy on valmistettu LUT-menetelmällä ja se näyttää tältä:
DIY-iskuanturi

DIY-iskuanturi

DIY-iskuanturi

DIY-iskuanturi

DIY-iskuanturi

DIY-iskuanturi

Pietsodynaaminen tulee kiinnittää massiiviseen kiinteään esineeseen, joka välittää tärinää. Voit kiinnittää sen etuoveen, ja heti kun joku koputtaa sitä, piiri rekisteröi koputuksen ja ilmoittaa siitä omistajalle.

Katso video työstä


Toimintaperiaate näkyy selvästi videossa:
Kommentit (3)
 1. hankainteline
  #1 hankainteline vieraita 10. maaliskuuta 2018 19:16
  2
  Miksi tyhjennä makkara, kun kaikki voidaan tehdä yhdellä kenttä-transistorilla.
  1. Viker
   #2 Viker vieraita 27. tammikuuta 2019 17:13
   1
   No, yritä tehdä se - olen erittäin kiinnostunut yhden transistorin esityksestä. Erityisesti ottaen huomioon, että bipolaarilla avausjännitteen tulisi olla noin 0,7 - 0,8 V ja pietso antoi minulle korkeintaan 0,2 - 0,3 V, loppujen lopuksi joko operatiivinen tai palaute
 2. merkki
  #3 merkki vieraita 31. toukokuuta 2018 21:44
  1
  Kokoin tämän piirin LEDillä volttimittarin sijasta. LED palaa jatkuvasti ja keskeytyy hieman, kun pala ravistetaan. Kaikki nimellisarjat piiristä.

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit