Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» »Tee se itse WD-40
Kaikki autoilijat, ja ei vain, tuntevat lääkkeen, jolla on virallinen nimi WD 40. Heidän lempinimensä oli "vdshkoy". Sitä käytetään yleismaailmallisena työkaluna kosteuden syrjäyttämiseen, ruosteen pehmentämiseen ja metalliosien korroosion poistamiseen. Sen avulla sinulla ei ehdottomasti ole ongelmia jäätyneiden, jumittuneiden tai juuttuneiden osien ja mekanismien kanssa.
Arkielämässä tätä lääkettä käytettiin laajasti sen jälkeen kun osoittautui, että se elvyttää täydellisesti ruostuneet ja jäätyneet lukot. Se tunkeutuu helposti esteettömiin paikkoihin ja pienimpiin halkeamiin, rakoihin. Ja kaiken suosionsa takia se ei ole myöskään halpaa.
Tänään tarkastelemamme koostumus on WD 40: n kokeellinen versio. Kemiallisten alkuaineiden ehdotettu osuus voi muuttua, eikä se ole lopullinen versio, koska ”vdshkan” alkuperäinen koostumus on edelleen mysteeri. Tunnettujen komponenttien perusteella videon kirjoittaja ehdottaa seoksen valmistamista ominaisuuksiltaan samanlaisiksi kuin tunnettu lääke.
Tee se itse WD 40

Mistä idea tuli


Alkuperäisen WD 40: n koko hinta on syyllinen. Pieni 100 ml: n pullo maksaa noin 200 ruplaa ja iso 400 ml: n pullo maksaa jopa 400 ruplaa. Aerosolin ansiosta lääkkeen kulutus on melko korkea.
Harvinaisessa kotikäytössä tällaiset kulut eivät rasita budjettia. Autoilijoiden on usein turvauduttava hänen apuunsa, ja autokorjaamon käsityöläisille, joissa he käyttävät sen litroina, tämä on melko vaikuttava kuorma.
Amerikkalaisen kemikaaliturvallisuustiedotteesta tunnettu ohjeellinen koostumus sisältää:
 • 50% - liuotin (lakkabensiini);
 • 25% - ponneaine (hiilidioksidi tai hiilidioksidi);
 • 15% - mineraaliöljy.

Viimeiset 10% tulee salaisista ainesosista, joita kutsutaan inertteiksi. On oletettu, että nämä ovat vahaa sisältäviä aineita.
Yritetään toistaa upea WD (Water Displacement) “veden syrjäyttäjän” ratkaisu.
Tee se itse WD 40

Välttämättömät ainesosat


 • Valkoinen henki;
 • Puhdistettu bensiini;
 • Kivennäisöljy;
 • Parafiinivaha.

Seokseen tarvitset 0,5 litran muovisäiliön, jossa on suihke ilmanraikastimesta tai kukien kasteluun.
Tee se itse WD 40

Keittäminen WD-40


Nefrat tai öljyliuottimet (valkoviini ja puhdistettu bensiini) otamme rautakaupassa, supermarketissa. Ne ovat edullisia, 50 ruplan sisällä. Galosha-bensiini sopii aktiiviseksi liuottimeksi, jolla on alhainen oktaaniarvo.
Tee se itse WD 40

Tee se itse WD 40

Öljyn suhteen se tarvitsee vain 75–100 ml. Voit kysyä tällaisen määrän autotalli naapuriltasi toisinaan, koska jokaisella autoilijalla on "velvollisuus" kanisteri täyttöä varten. Kokemuksen mukaan paras vaihtoehto olisi mineraaliöljy.
Tee se itse WD 40

Parafiini, joka on myös öljynjalostuksen tuote, on välttämätön vettä hylkivänä elementtinä, joka muodostaa kalvon käsitellylle pinnalle lääkkeen levityksen jälkeen. Pieni määrä sitä sulatetaan ja lisätään Valkoiseen Henkeen. Älä liioittele sitä määrän kanssa, koska kylmässä se voi johtaa koko koostumuksen paksuuntumiseen.
Vihje!
Jos lääkettä käytetään autoteollisuuden tarpeisiin (löysäävät pultit, puristimet, puristimet, puristimet, tiivisteet jne.), Parafiini voidaan jättää pois. Ja kotikäyttöön, esimerkiksi kuivattujen tai jäädytettyjen avausaukkojen, saranoiden, lukitusnappien puhdistamiseen, tämä aineosa tarjoaa lisäsuojaa kosteudelta ja korroosiolta.
Tee se itse WD 40

Muovipullo, jossa on irrotettava ruiskutuspistooli, on ihanteellinen ratkaisun levittämiseen. Nykyään he myyvät raikastimia, kosmetiikkaa ja jopa lääkkeitä. Lisäksi vetäjä voidaan ostaa erikseen, kiinnittää mihin tahansa sopivaan pulloon.
Kaada öljy pullossa, jota seuraa valkeat alkoholijuomat parafiinin tai puhdistetun bensiinin kanssa tai ilman sitä. Osuus on seuraava:
 • Valkoinen henki - 4 massafraktiota;
 • Puhdistettu bensiini (Galosha) - 3 massaosaa;
 • Mineraaliöljy - 1 massajae. [Luettelo]
  Täytä astia annostelemalla aineosat sopivimmin ruiskulla. Ravista lopullinen liuos hyvin ja käytä sitä!
  Tee se itse WD 40

  Tee se itse WD 40

  Turvallisuusohjeet


  Ennen kuin valmistat lääkettä kotona, älä unohda, että sen pääkomponentit ovat erittäin syttyviä. Sekoita liuos ja käytä sitä suojakäsineissä.
  Alkuperäistä WD 40 ei voida laittaa pois vedellä. Kotitekoisessa seoksessa on myös paljon palavia aineita, joiden syttyessä vesi ei toimi.
  Siksi liuoksen valmistelu ja käyttö on suositeltavaa tapahtua poissa avoimista palolähteistä, lämmityslaitteista ja voimakkaista lämpöä lähettävistä lampuista. Sisätiloissa on oltava ilmanvaihto.
  Muilta osin tällainen vdshka-keittoresepti on varsin hyväksyttävä ja taloudellinen. Yksi litra liuosta maksaa noin 100 ruplaa, ilman öljyn, jota on helppo hankkia, ja jätteiden parafiinin (kynttilät) kustannuksia. Ja kaikissa kotitalouksissa on todennäköisesti suihkepulloja. Kauppaversio sellaisessa määrässä maksaa 1200-1500 ruplaa. On jotain vertailtavaa ja jotain pyrittävä!
  Tee se itse WD 40

  Tee se itse WD 40

  Katso WD-40-video-opas


Kommentit (7)
 1. maksiimi
  #1 maksiimi vieraita 9. maaliskuuta 2018 12:36
  2
  Jotain en ole varma ... WD-40: ssä petrolia käytetään veden korvikkeena ... Ja parafiinin kanssa ... En ole varma! ...
  1. Georgy
   #2 Georgy vieraita 11. maaliskuuta 2018 11:06
   1
   Valkoviini on korkeimmalla puhdistusasteella petroliinia, alkuperäisessä VDshkassa on nestemäisen parafiinin ja parafiinin jakeiden seosta
 2. Boris
  #3 Boris vieraita 11. maaliskuuta 2018 08:18
  2
  Kaasu galosh - bensiini, jolla on alhainen standardoimaton oktaaniarvo. Käytetään liuottimena kumiteollisuudessa.
  White Spirit on vähän oktaanista standardoimatonta bensiiniä, jota käytetään liuottimena maaliteollisuudessa.
  Miksi sekoittaa 2 liuotinbensiiniä?
 3. Pistolero
  #4 Pistolero vieraita 11. maaliskuuta 2018 10:16
  2
  osti vd 40: n ja koko iso sylinteri kestää pitkään
 4. Vieras Vasily
  #5 Vieras Vasily vieraita 21. maaliskuuta 2018 12:05
  2
  valkoinen alkoholijuoma on petrolia eikä bensiiniä
  oppia materiaaleja
 5. Egorych
  #6 Egorych vieraita 21. syyskuuta 2018 18:58
  2
  Laimenna jarruneste ja tee öljy (jopa ulos) silmältä, mutta jonnekin 50 \ 50, panen sen ruiskuun, laitan neulan ja voila.Neula menee helposti linnaan talvella ja 10 sekunnin kuluttua. avautuu kuin uusi, myös neula langalla, odota vähän ja kierrä, ja niin edelleen.
 6. ZIF
  #7 ZIF vieraita 4. kesäkuuta 2019 klo 9:39
  0
  yksi asia on huono - muovipullo halkeilee - voi olla tulipalo ...
  toinen on huono - pinta-aktiivista ainetta (pinta-aktiivista ainetta) ei ole, ehkä vähän petrolia?
  Mikä pinta-aktiivinen aine voi toimia hiilivetyympäristössä?

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit