Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » » »Kuinka tehdä seinägalleria
Kuinka tehdä seinägalleria

Näyttää siltä, ​​että ihmisillä on täysin vastakkaisia ​​mielipiteitä gallerian seinästä. Se voi aiheuttaa skeptisyyttä yksinkertaisuuden takia, ja päinvastoin, saada ihmisen luopumaan ideasta epävarmuuden takia, että jotain arvokasta käy ilmi. Itse asiassa totuus on jossain väliin. Ehdottomasti kaikki voivat tehdä sen, mutta tätä varten on ponnisteltava ja saatava ideoita. Jaoimme koko prosessin kuuteen vaiheeseen. Yritämme tässä kuvata yksityiskohtaisesti kaiken työn.

Tätä hanketta varten tarvitset:
  • Tasolla.
  • Vasara.
  • Rulettia.
  • Kapeat päänkynnet.

Seinämän mittaus


Kuinka tehdä seinägalleria

Kuinka tehdä seinägalleria

Galleriaseinä on mahdollista suunnitella monella tapaa, mutta uskomme, että helpoin tapa on mitata seinä, siirtää nämä mitat lattiaan ja rakentaa kehykset suoraan siihen. Siksi meidän on ensin selvitettävä seinän mitat. Mitoimme seinän ja tilan, jonka kehykset käyttävät.

Piirrä kehysten asettelu paperille


Kuinka tehdä seinägalleria

Kuinka tehdä seinägalleria

Kuinka tehdä seinägalleria

Kuinka tehdä seinägalleria

Voit ohittaa tämän vaiheen, mutta haluan saada kuvan siitä, kuinka kehykset tulisi asettaa, ennen kuin aloitan niiden asettamisen. Tämä auttaa ottamaan entistä paremmin huomioon kaikki seinämän piirteet kehyksiä järjestettäessä, esimerkiksi kisko, joka suojaa seiniä tuolien selkänojan aiheuttamilta vaurioilta.
Kehyksien järjestämiseen on monia tapoja, ja jos sinulla on luova näkökulma, intuitio kertoo luultavasti kuinka se tehdään. Mutta jos et tiedä mistä aloittaa, tässä on muutama vaihtoehto.

Vaihtoehto 1: Kohdista alaosa


Kehyksien alaosat ovat yhdensuuntaiset yhdellä viivalla, kun taas kärjet voidaan porrastaa. Lopetimme tämän vaihtoehdon, koska se antoi meille mahdollisuuden jättää tasainen tila kiskon ja kunkin kehyksen reunan väliin.

Vaihtoehto 2: Kohdista alaosa ja yläosa


Tämä on tarpeeksi vaikeaa tehdä, koska tarvitset kehikon, joka sopii täydellisesti. Helpoin tapa tehdä tämä on, jos ostat niitä 1-2 koossa, joiden kanssa työskentelet.

Vaihtoehto 3: Kohdista yläosa


Yleensä käytämme tätä tyyliä. Kehysten ylempi osa on kohdistettu samalle tasolle, kun taas alempi on eri tavoin.

Vaihtoehto 4: Keskitys


Tämä vaihtoehto näyttää luonnollisemmalta, mutta sen seurauksena se voi luoda vaikutelman satunnaisuudesta. Gallerian keskustan läpi kulkee kuvitteellinen linja. Jotkut kehykset menevät hiukan korkeammalle kuin tämä viiva, toiset hieman alempana, mutta viiva itsessään pysyy samana.
Ja jälleen kerran, voit aina järjestää kehykset satunnaisesti (jonkinlaisen kohdistuksen perusteet), mutta jos et tiedä mistä aloittaa, voit käyttää yllä annettuja vaihtoehtoja.
Huomaa: pidämme siitä, kun kehysten välinen tila pysyy samana kuin mahdollista. Valitsimme tälle galleriaseinälle 3 cm: n etäisyyden, mutta jos rungot olivat suuret, se voisi kasvaa 5 cm: iin.

Tilamerkinnät lattialla


Kuinka tehdä seinägalleria

Merkitse lattia seinän mittojen mukaan. Alareunaksi käytimme mittanauhaa ja merkitsimme gallerian reunat.

Kehysten asettaminen


Kuinka tehdä seinägalleria

Tämä osa työstä on mielenkiintoisinta. Sijoita kehykset suhteessa lattiaan jätettyihin merkkeihin. Kohdistimme niiden alareunat mittanauhaan sijoittamalla kehykset 3 cm: n etäisyydelle toisistaan ​​niin paljon kuin mahdollista yrittäessämme ottaa huomioon suurten ja pienten kehysten tasapainon, mutta luomatta selvää symmetriaa.
Ehkä sinulle sopiva tulos ei ilmesty ensimmäistä kertaa.

Mittaukset runkojen kiinnittämiseen


Kuinka tehdä seinägalleria

Kuinka tehdä seinägalleria

Kuinka tehdä seinägalleria

Käännä sitten kaikki kehykset ja jätä ne alkuperäisiin paikkoihinsa.Joudut selvittämään kunkin kehyksen mitat ja tekemään merkinnän, missä naula sijaitsee seinässä kiinnitystä varten. Meidän tapauksessamme useilla kehyksillä oli samat mitat, joten jouduimme mittaamaan vain ne, jotka olivat erilaisia ​​(esimerkiksi 4 cm yläreunan alapuolella, 12 cm reunoista).
Helpoin vaihtoehto on piirtää kehysasettelu ja kirjoittaa jokainen sen mitta ja kynnen sijainti. Tämä voi tuntua työläältä, mutta tämä lähestymistapa yksinkertaistaa huomattavasti työtä, kun se tulee seinään reikien tekovaiheeseen.

Ripustimet


Kuinka tehdä seinägalleria

Kuinka tehdä seinägalleria

Kuinka tehdä seinägalleria

Kuinka tehdä seinägalleria

Nyt kun olet tallentanut kaikki mittaustulokset, seuraava osa työstä ei aiheuta paljon vaikeuksia. Helpoin tapa aloittaa on kehyksellä, joka sijaitsee suhteessa kohdistusviivaan (tässä tapauksessa tämä on alakehys, koska koko galleria kohdistuu alareunaan). Aloitimme oikeasta alareunasta ja jatkoimme vasemmalle. Sinun on tiedettävä gallerian kokonaismitat, joten koko sävellys on keskellä.
Täällä kerron yksityiskohtaisemmin. Kuvittelemme, että naulan tulisi olla 12 cm rungon reunoista ja 18 cm alareunasta (tässä annan sijainnin alaosaan nähden, koska kohdistus kulkee pohjaa pitkin). Napin ajamiseen tarvittavan paikan määrittämiseksi sinun on lisättävä ylimääräiset etäisyydet, joilla galleria tulisi sijaita seinän reunasta (tai tässä tapauksessa kiskosta). Siksi, jos joudut sijoittamaan kehyksen 22 cm seinän reunasta, naula on ajettava 34 cm reunasta. Halusimme, että runkojen ja kiskon välinen etäisyys olisi 8 cm, joten lisäsimme 8 ja 17 cm, saaden 25 cm kiskosta. Joten ensimmäinen naula ajettiin sisään 35 cm etäisyydellä seinän reunasta ja 25 cm etäisyydellä kiskosta.
Muita vinkkejä:
Kun olet merkinnyt parin parin, sinun on otettava raportin pisteeksi muut kehykset, ei esimerkiksi seinän reuna tai kiskon reuna. Muista lisätä ylimääräinen tila, jonka haluat jättää kehyksien väliin.
Älä aja kaikkia nauloja kerralla. Ripusta yksi kehys valmistettuun kohtaan ja siirry sitten seuraavaan. Tässä tapauksessa, jos sekoitat jotain, joudut vaihtamaan yhden kynnen sijainnin, ei kaikkien.
Ja lopuksi, poimi pienikokoiset kynnet, mutta samalla melko kestävät.
Kaikki on valmis!
Kuinka tehdä seinägalleria

Kuinka tehdä seinägalleria

Kuinka tehdä seinägalleria

Iloitse tuloksesta. Kun ymmärrät, miten tämä seinägalleria luomismenetelmä toimii, selviydyt kaikenlaisesta tällaisesta sisustamisesta: kuvataiteen ja valokuvauksen yhdistelmästä, erilaisista ulkoasuista jne. Talossa on nyt 5 tai 6 seinägalleriaa - pidämme siitä todella !
Kommentit (0)

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit