Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Hätälamppu 15 käyttötuntia
Maa- ja maaelämä on täynnä odottamattomia yllätyksiä. Ne joko sulkevat kaasun tai sulkevat veden, ja sitten sähkö katosi yhtäkkiä jonnekin. Tylsä ja tylsä ​​harrastus auttaa kirkkauttamaan itsenäisen LED-lampun, jonka kuka tahansa voi tehdä kotona.
15 tunnin hätävalo

Tietysti tämä vaihtoehto ei todennäköisesti sovellu päävalaistuksen lähteeksi. Sillä on kuitenkin myös useita kiistattomia etuja:
 • Kirkas hehku;
 • LEDin pitkä käyttöikä on noin 50 000 tuntia;
 • Laaja valaistuskulma - 120o;
 • Kätevä metalliteline, jonka avulla voit asettaa halutun valaistuskulman;
 • Kotelon ja suojalasin lämmityksen puute;
 • Minimi virrankulutus.

Nykyaikaiset LED-lamput, kuten valonheittimet, ovat kevyitä, vaatimattomia pölylle, iskuille ja jopa vedenpitäviä. Niiden metallikotelo on luotettavasti suojattu anodisoidulla tai kromatulla korroosiosta. Niitä käytetään usein valaisemaan rakennuksia, arkkitehtonisia monumentteja, mainostauluja. No, kotitaloudessa sellainen asia on yksinkertaisesti korvaamaton, ja näet tämän nyt.

Tarvittavat yksityiskohdat


Autonomisen LED-lampun valmistamiseksi tarvitsemme:
 • alumiinikotelossa, jossa liikkuva pidike;
 • , koko yksi suosituimmista ja suosituimmista - , määrä - 24kpl., voidaan kerätä vanhoista kannettavista tietokoneista;
 • ;
 • Muovipidike akkupakkaukseen;
 • ., lähtöliittimen koko on 5,5 x 2,5 mm.

Päästä töihin


Ensinnäkin, yhdistämme paristot erillisessä 12 kpl: n lohkossa. Sinun pitäisi saada 3 riviä 4 paristosta. Äärimmäiset rivit asetetaan anodeihin (+) ylöspäin, katodirivien keskimmäinen rivi (-) ylöspäin. Paristojen tulisi mahtua muovikoteloihin ja järjestää tällainen yksikkö.
15 tunnin hätävalo

Seuraavaksi sinun on otettava metalliväylä ja juotettava anodien ja katodien kontaktit lohkon molemmille puolille. Vastushitsaus on tässä tapauksessa ihanteellista, mutta juoksutetu fluxilla soveltuu myös tällaiseen työhön. Yhdeltä puolelta äärimmäisissä riveissä olevan metalliväylän päät on jätettävä muutama senttimetri toimimaan suojalevyn kanssa, ja loput leikataan pois.
Kytkentäkaavio ohjaimeen.
15 tunnin hätävalo

15 tunnin hätävalo

Keskimmäinen rivi juotetaan myös suojalevyllä olevan kaavion mukaisesti. Saatuaan väylän koskettimet kooltaan leikkaamalla, juotostamme suojaavan stabilointilevyn paikalleen.
15 tunnin hätävalo

15 tunnin hätävalo

Toinen lohko tehdään täysin analogisesti ensimmäisen kanssa.
15 tunnin hätävalo

Laitteemme sähköosan kiinnittämiseksi tarvitsemme kotelon kiinteän tietokoneen ei-toimivasta virtalähdeyksiköstä. Me purkamme sen täysin vapauttamalla täyte.
15 tunnin hätävalo

Eristämme lohkomme eristävällä teipillä, jättämällä liitoskoskettimet paljaiksi ja käyttämällä kaksinkertaista teippiä yhdistämme toisiinsa kiinnittämällä ne laitteen runkoon.
15 tunnin hätävalo

Asennamme nelisuuntaisen kytkimen koteloon pistorasian puolelle, takimmaisella puolella on sovittimen liittimet, jotka yhdistävät suojalevyjen ulostulopäät ja liittimen nastat johdoilla.
15 tunnin hätävalo

Yhdistämme sovittimen liittimeen ja tarkistamme laturimme suorituskyvyn. Esimerkiksi yksi koskettimista käynnistämme anodin kytkimen kautta, toinen kytketään suoraan kohdevaloon.
15 tunnin hätävalo

Merkitsemme valonheittimen asennuksen virtalähteen koteloon. Reiät voidaan tehdä poralla ja sopivan halkaisijan poralla kiinnittämällä lamppu pulteihin.
15 tunnin hätävalo

Tarkastamme laitteemme ja koota runko ruuveja toisiinsa.
15 tunnin hätävalo

Joten pienellä sijoituksella ja ruokakomeroon tai parvekkeelle makaavista vanhoista varaosista voit koota erinomaisen valaisimen, joka auttaa, jos maatalossa, maatalossa tai jopa omassa huoneistossa ei ole sähköä.

Katso videolampun valmistusohjeet


Kommentit (2)
 1. Aleksei Ivanovitš
  #1 Aleksei Ivanovitš vieraita 11. maaliskuuta 2018 19:03
  0
  Milloin laitteiden julkaiseminen venäläisillä (kotimaisilla) komponenteilla ilmestyy?
 2. Vieras Sergey
  #2 Vieras Sergey vieraita 24. kesäkuuta 2018 19:35
  0
  Hätävalon pitäisi syttyä automaattisesti.

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit