Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Laturi Li-Ion -akulle roskapostista
Monilla on todennäköisesti ongelma Li-Ion -akun lataamisessa ilman ohjainta, minulla oli tämä tilanne. Sain kuollut kannettavan, akussa 4 pankkia SANYO UR18650A oli elossa.
Päätin korvata LED-taskulampun kolmen AAA-pariston sijaan. Heille nousi kysymys heidän veloittamisestaan.
Havaittuani Internetissä löysin joukon luonnoksia, mutta kaupunkimme yksityiskohdilla se on hiukan tiukka.
Yritin ladata matkapuhelimesta, ongelmana on latauksen hallitseminen, sinun on jatkuvasti valvottava lämmitystä, se alkaa lämmetä vähän, sinun on irrotettava lataus akusta, muuten akku parhaassa tapauksessa tai voit tehdä tulipalon.
Päätin tehdä sen itse. Ostin sängyn akun alla kaupasta. Ostin maksun kirpputorilta. Latauksen lopun seuraamiseksi on suositeltavaa löytää kaksivärinen LED, joka ilmaisee latauksen lopun. Se muuttuu punaisesta vihreäksi, kun lataus on valmis.
Mutta voit ja tavallista. Lataaminen voidaan korvata USB-kaapelilla, lataus tietokoneesta tai lataus USB-ulostulolla.
Lataa vain akkuja, joissa ei ole ohjainta. Otin ohjaimen vanhasta matkapuhelimen akusta. Se varmistaa, että akkua ei ladata yli 4,2 V tai tyhjentyä alle 2 ... 3 V. Lisäksi suojapiiri säästää oikosulkuista irrottamalla pankki kuluttajalta oikosulun aikaan.
Siinä on DW01-siru ja kahden MOSFET-transistorin (M1, M2) SM8502A kokoonpano. On muita merkintöjä, mutta piirit ovat samanlaisia ​​kuin tämä ja toimivat samalla tavalla.
Akkulaturi LiI-on-akulle

Matkapuhelimen akun latausohjain.
Akkulaturi LiI-on-akulle

Ohjainpiiri
Akkulaturi LiI-on-akulle

Toinen ohjainpiiri.
Tärkeintä ei ole sekoittaa säätimen juottamisen napaisuutta sänkyyn ja säätimen lataamiseen. Ohjauskortissa on merkitty “+” ja “-” koskettimet.
Akkulaturi LiI-on-akulle

Akkulaturi LiI-on-akulle

Sängyssä lähellä positiivista kosketusta on toivottavaa tehdä selvästi näkyvä osoitin punaisella maalilla tai itseliimautuvalla kalvolla napaisuuden kääntymisen välttämiseksi.
Laita se kaikki yhteen ja niin tapahtui.
Akkulaturi LiI-on-akulle

Akkulaturi LiI-on-akulle

Maksut suuri. Kun jännite saavuttaa 4,2 volttia, ohjain katkaisee akun latauksen ja LED muuttuu punaisesta vihreäksi. Lataus on valmis. Voit ladata muita Li-Ion -akkuja, käytä vain toista sänkyä. Onnea kaikille.
Kommentit (0)

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit