Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» »Tee-se-itse-puuhiili
Tulipalon sytyttämiseksi jotkut käyttävät hiiltä, ​​toiset kaasua ja toiset mieluummin puuhiiltä.
Luin hiilestä ja tunnistin itselleni kolme sen tärkeintä positiivista ominaisuutta: se palaa puhtaammin kuin hiili, maksaa suuruusluokkaa halvemmalla ja voit keittää sen itse.
Tee-se-itse-puuhiili

Katsoin useita ohjeita itsekeittävistä puuhiileistä, ja tämä menetelmä näytti minulta yksinkertaisin ja halvin. Aluksi "kaivoin" sen jonnekin Internetiin muutama vuosi sitten, mutta siinä videossa kaverit käyttivät 210 litran tynnyreitä putkilla. Minulla ei ole käytettävissään sellaisia ​​teräs tölkkejä tai suljettuja tynnyreitä. Kuinka pääsin pois tilanteesta? Nyt kerron kaiken yksityiskohtaisesti.

Työkalut ja materiaalit


Tee-se-itse-puuhiili

Tee-se-itse-puuhiili

Tarvitsemme yleensä:
 • Sytytyspuu ja puuhiili.
 • Työkalut puun pilkkomiseen.
 • Metallisäiliö ja kaikki tarvitsemasi sinetti.

Mitä käytin:
 • Johdoton ketjusaha, vaikka tavallinen käsisaha on myös varsin sopiva.
 • Ka-Bar-taisteluveitsi hienon puun, kiilan ja vasaran leikkaamiseen, vaikka voit käyttää veitsiä vyöruusujen leikkaamiseen (kuten tarinassani kertomuksessa), joten teen veitsen katkaisemalla vyöruusu vanhasta ruohonleikkurin terästä.
 • Puukappale veitsen lyömiseksi (tai veitsi vyöruusu halkaisemiseksi).
 • Punainen tammi sytytystä varten.
 • Kahvitölkki astiana.
 • Alumiinifolio säiliön sulkemiseksi.

Me pilkkomme, panostamme ja heitämme purkkiin


Tee-se-itse-puuhiili

Tee-se-itse-puuhiili

Tee-se-itse-puuhiili

Tee-se-itse-puuhiili

Tee-se-itse-puuhiili

En voinut kaappaa kaikkea kunnolla kameraan, koska kadotin jalustani jonnekin, mutta luulen, että ymmärrät kaiken jo.
Ensin sahausin punaista tammea tankoista hieman alle kahvipurkini korkeuden, sitten murskasin ne noin 20 mm paksuisiksi paloiksi.
Tajusin silmän paksuuden. Koska aion käyttää näitä hiilejä tulisijan sytyttämiseen, ajattelin, että pienet palkit eivät toimisi minulle. Jos otat myös huomioon, että kaikki tehtiin kokeiluna, jolla oli tuntematon tulos, tarvitsin palkkeja, joilla oli suurin mahdollinen pinta-ala polttamista varten.
Sitten täytin tölkki puulla niin tiukasti kuin mahdollista, minkä jälkeen peitin sen alumiinifoliolla. Tein pienen reiän folioon kosteuden ja puukaasun poistamiseksi.
Kun puu haisee ilman happea, se vapauttaa puukaasua, joka voi muuten olla hyödyllinen kotitaloudessa. Periaatteessa autot voidaan tankata jopa tällä kaasulla! Kaasujen takia täysin suljettu astia tapauksessamme muuttuu aikapommiksi. Alumiinifolio, jossa on reikä, välttää tämän vaikutuksen.

Sytytä


Tee-se-itse-puuhiili

Tee-se-itse-puuhiili

Tee-se-itse-puuhiili

Tee-se-itse-puuhiili

Tee-se-itse-puuhiili

Turvallisuus on etusijalla!
Edessä on ämpäri tai muu vesisäiliö. Sataa on ollut 2 päivää, mutta tuli voi puhkeaa yhtäkkiä ja hyvin nopeasti, joten sinun on oltava valmis pysäyttämään se milloin tahansa. Minulla oli käsillä noin 40 litraa vettä.
Sytytin tulipalon itse valmistetussa teräsastiassa, jonka tein muutama vuosi sitten hitsauskursseilla. Aioin tehdä grillin siitä.
Minulla on melko pitkä parta, ja ampuin sitä jo, joten tässä on neuvoja kaikille, jotka käyttävät pitkiä partaa: punota ne punoksiin tai upottaa ne paitaan! Uskon, että punos a "kalahäntä" on hyvä vaihtoehto, kun taas perinteiset kolmen juosteen punokset eroavat melko nopeasti.
Niille, joilla on pitkät hiukset: Kerää ne takaa punosta tai pullaan, jotta ne eivät kõrvele. Niiden kasvattaminen uudelleen ei ole niin helppoa. Hiukseni pituus ei ylitä 3 cm, joten tämä kysymys ei enää häiritse minua.
Joten päätin huijata vähän, sytyttämällä kaasupuhallin. Tinana käytin mäntylastuja työpajastani ja otin sytytettäväksi kuivia mäntypalkkeja - kaikki tämä auttaa punaista tammea palamaan.
Tein tulipalon ja panin tammen päälle, mutta tuli paloi heikosti. Hiilen perinteinen valmistusmenetelmä vaatii kärsivällisyyttä, mutta halusin todella menestyä iltaan asti! Siksi lähetin tuulettimen tuleen ja noin puolen tunnin kuluttua se peitti puun kokonaan. On aika siirtyä seuraavaan vaiheeseen.

Odotamme ja odotamme


Tee-se-itse-puuhiili

Tee-se-itse-puuhiili

Tee-se-itse-puuhiili

Tee-se-itse-puuhiili

Peitin kahvipurkin hyllyillä ja jätin tuulettimen päälle korkean palamislämpötilan ylläpitämiseksi.
Noin 20 minuutin kuluttua savu alkoi tölkistä, mutta se oli vain veden haihtumista, josta puhin alussa.
Noin tunnin kuluttua puukaasut menivät. Hurraa! Tämä tarkoittaa, että kaikki toimii niin kuin pitäisi, ja puu muuttuu puuhiileksi! Noin tunnin kuluttua tulipalo melkein hävisi, ja päätin tuoda pienen tulipalon folion reikään varmistaakseen, että puukaasua ei enää päästä. Kaikki on melkein valmis!
Poistin tölkin tulesta kahden sauvan avulla ja heitin jonkin verran maata päälle säiliön täydelliseksi sulkemiseksi - ilmaa ei pitäisi päästä sinne, muuten paine-eron takia se antaa hiilen sulaa edelleen.
Odotin noin tunnin, jonka jälkeen avasin tölkin ja näin valmis tuotteen.

Tulos ja yhteenveto-ajatukset


Tee-se-itse-puuhiili

Tee-se-itse-puuhiili

Avasin jäähdytetyn tölkin, puhdistin lian, pudotin puuhiilen ja rikkoin sen pienet, noin 5 cm pitkät palat. Itse asiassa halusin vain varmistaa, että puu oli riittävän hiilen. Ja olin vakuuttunut tästä! Sain noin 3 kuutiolitraa puhdasta puuhiiltä!
Ajatukseni kokemuksesta:
Ennen kuin valmistan sarveni rakentamisen, en voi sanoa varmasti kuinka hyvä tämä hiili on, ja saatu materiaali ei selvästikään riitä. Joten minun on toistettava tämä prosessi vielä muutaman kerran tarvikkeiden täydentämiseksi.
Itse asiassa olin yllättynyt saadun hiilen määrästä - kokeen jälkeen pankki oli vain puoli täynnä.
Jos sinulla ei ole tällaista kahvipurkkia käsillä, mutta rahaa on vähän, voit ostaa tölkin maalille. Suosittelen etsimään yhtä niistä kiiltävistä metallitölkeistä, joita myydään rautakaupoissa.
Suosittelen käyttämään kovapuuta, koska ne ovat yleensä tiheämpiä kuin havupuut ja hajuvaiheen aikana niin paljon tervaa ja mehua ei vapaudu.
Toivottavasti nautit ohjeistani ja toivon, että joku pitää siitä hyödyllistä!
Viimeinkin valmisin tulisijani ja käytin tuloksena saatavaa hiiltä. Se osoittautui huonoksi - hiili antaa voimakkaan lämmön, mutta palaa samalla melko nopeasti.
Tee-se-itse-puuhiili

Kommentit (2)
 1. Alexander
  #1 Alexander vieraita 29. tammikuuta 2018 03:11
  4
  Halvempaa ostaa valmiina.
 2. PC
  #2 PC vieraita 14. helmikuuta 2019 11:52
  0
  Ehkä on helpompaa vain laittaa polttopuut grilliin ja odottaa, kunnes se palaa hiileen? punastua Tuskin kestää kauemmin vinkki

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit