Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » » »PVC-putkityökalun pidike
PVC-putkityökalun pidike

PVC-putkityökalun pidike

Päätin tehdä jalustan ruuvimeisselille ja pihdille. Se tulisi kiinnittää pöytään, koska lähitulevaisuudessa on tarkoitus muuttaa työpaikkaa. Halusin myös pystyä muuttamaan sen kokoa käytettävissä olevien työkalujen määrästä riippuen. Eri vaihtoehtoja pohtiessani tulin siihen johtopäätökseen, että voisin nopeasti ja helposti erottua PVC-putkista.
Instruments:
 • Rulettia.
 • Marker.
 • Hakasaha (tai sakset muoviputkille).
 • Poraa ja poraa.
 • Clamp.
 • Chabert.
 • Kumivasara.

materiaalit:
Alla on lueteltu käyttämäni materiaalit. Niiden koko riippuu jalustasi mitoista.
 • 150 cm 12 mm PVC-putki.
 • 2 mm PVC-tee 45 astetta.
 • 12 mm PVC-tee 90 astetta.
 • 12 mm PVC-kyynärpää 90 astetta.
 • 12 mm PVC-korkit.
 • puu ruuvit.
 • liima pvc: lle

Mittaamme ja leikkaamme PVC-putket


PVC-putkityökalun pidike

Selvittääksesi minkä pituisia putkia tarvitsen, ojensin ruuvitaltta tuskin 4 cm: n etäisyydelle toisistaan. Siksi se osoittautui 62 cm: ksi (älä unohda jättää paikkaa asettamista varten reunoille).
Pienemmillä ruuvimeisselillä ja jakoavaimilla putken pituus oli 30 cm.

Poraamme ja käsittelemme reikiä kaapimella


PVC-putkityökalun pidike

PVC-putkityökalun pidike

Merkitsin merkinnällä 4 cm välein koko 62 cm putken läpi ja porasin niihin reikiä. Ensin 6 mm, sitten 8 mm pora. Olen tuskin onnistunut poraamaan ne riviin, mutta pienet poikkeamat eivät vaikuta suuresti jalustan toimivuuteen. Sitten sinun on tarkistettava sopivatko kaikki ruuvimeisselit putkeen. Reikien poistamisen jälkeen huomasin, että joidenkin ruuvimeisselien suhteen ne ovat liian pieniä, joten laajennin niitä kaavinveitsellä.
Pienille ruuvimeisselille ja pihdille tein reikiä, joiden halkaisija oli 8 mm, mutta asetin ne tiheämmiksi.

Leikkaa holkki ja koota


PVC-putkityökalun pidike

PVC-putkityökalun pidike

PVC-putkityökalun pidike

Leikkasin PVC-putken jäännöksillä 3 2,5 cm: n holkkia, joilla yhdistin oksat 45 °: n teesillä (katso kuva). On tärkeää, että holkkia kiinnitettäessä rako kaikissa osissa on sama - on parempi, jos haara ja tee ovat vierekkäin. Yhdistä osat tiiviimmin käyttämällä kevyitä vasarapuhaluksia.
Tässä vaiheessa holkit voidaan laittaa liimalle, mutta päätin ohittaa tämän vaiheen. Seuraavaksi koonnin koko rakenteen ja varmistin, että kaikki sopivat kooltaan.

Teemme reikiä tulppiin ja kiinnitämme ne pöytään


PVC-putkityökalun pidike

PVC-putkityökalun pidike

PVC-putkityökalun pidike

Kiinnittääksesi jalustan työpöydälle, käytin PVC-tulppia, poraamalla niihin reikiä. Kun olet asettanut tulpat kunkin tien pohjaan, laitoin jalustan kiinnikkeelle ja reikien läpi tehtyjen merkintöjen kautta reikien tekemistä ruuveille. Sen jälkeen ruuvisin tynkyt pöydälle ja panin koottu jalusta niiden päälle. Suunnittelu voidaan kiinnittää liimalla, mutta minusta se on osoittautunut melko vakaaksi.

koon


Jalustan kokoa voidaan mukavuuden vuoksi muuttaa sekä leveydeltään että korkeudeltaan.
Kommentit (1)
 1. nahjus
  #1 nahjus vieraita 22. helmikuuta 2018 23:45
  1
  Minulla oli tapana olla valmis. Eikä pieni ääliö, että PVC: tä voidaan käyttää (tein heistä pyyhe ripustimet uima-altaan työpajassa). Ruuvimeisseli ja toinen "kahvoilla" varustettu työkalu ... Mutta en tiennyt. Ja erilaisia ​​varusteita - meri. Ja putket ... Olen tottunut metalliin. "Kielen sidottu" mieli :-). Se sopii jopa porauksiin (minulla on niitä !!!), sinun ei pitäisi porata pohjaa (samoille aivoettomille kuin minä!). Ja merkinnällä on helppo allekirjoittaa halkaisija.
  Kiitos todella hyödyllisestä ideasta, jonka totean huomenna.

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit