Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» »Kuinka saada makeaa vettä
Kuinka saada makeaa vettä

Kun olet kaukana sivilisaatiosta ja vesilähteistä, haluat todennäköisesti käyttää tätä menetelmää. Tietenkin, jos haluat selviytyä. Jos et juo vettä, saatat kuolla kuivumisesta. Jos ilman ruokaa pystyt pitämään aikaa pitkään, nestehukka kuolee nopeasti. Tämän työpajan avulla voit oppia veden uuttamiseen haihdutusprosessin kautta. Tämä menetelmä on yksinkertainen ja toimii melko nopeasti.
Tarvitset muutamia asioita:
 • lapio (jos sitä ei ole siellä, voit aina käyttää käsiäsi),
 • alus
 • kasvillisuus,
 • pressu / muovikalvo,
 • kivet / voit silti käyttää kaivettuasi maaperää.

Reiän kaivaminen


Kuinka saada makeaa vettä

Kuinka saada makeaa vettä

Kaivaa reiän kokoinen, kuten kuvassa. Hänen ei tarvitse olla iso. Syvyys on noin 50 cm. Tee tämä aamulla, koska mitä enemmän vettä menetät hiki kanssa, sitä enemmän sinun täytyy ottaa se talteen.
Kun olet kaivanut reikän, aseta astia keskelle alaosaan. Sen on oltava melko syvä, jotta enemmän vettä voidaan kerätä ngoon.
Kuten kuvasta voi nähdä, käytin tölkkiä näihin tarkoituksiin. Tein hänelle 5 cm syvän, jotta hänen yläreuna ei nouse pinnan yläpuolelle. Seuraavaksi saat selville miksi.

Kasvillisuus on hyödyllinen


Kuinka saada makeaa vettä

Löydä lähellä olevat normaalit vihreät lehdet. Laita ne reikään kupin ympärille. Kasvillisuutta pitäisi olla paljon. Auringon noustessa ja sen hehkua päivän aikana kasveista tuleva vesi haihtuu ja kondensoituu sitten pinnoitteen pinnalle.

kattavuus


Kuinka saada makeaa vettä

Kuinka saada makeaa vettä

Materiaalin tulisi peittää kuoppa kokonaan ja venyttää sen päälle. Aseta kivet tai maa reunojen ympärille niin, että kalvo on paikoillaan. Aseta yksi pieni kivi varovasti kannen keskelle kupin päälle. Tämä kivi ohjaa tiivistettyä vettä astian sisään.
Vesi kasvillisuudesta haihtuu ja lopulta kerää kuppiin.
Kun tämä tapahtuu, voit nauttia siemi raikasta, puhdasta vettä.
Jos ympärilläsi ei ole vesilähteitä, voit kokeilla tätä menetelmää. Menetelmä on yksinkertainen, edullinen, nopea ja luotettava, joten käytä sitä.
Kommentit (1)
 1. TONAS
  #1 TONAS vieraita 25. tammikuuta 2018 14:31
  0
  Ihmettelen, mutta kuka ehdotti tätä veden uuttamismenetelmää, hän kuljettaa aina pressua / kalvon mukanaan metsään ja samalla aluksen, johon hän vetää vettä?
  Ymmärrän, että jos olet keskellä suurta aroa tai aavikkoa, tämä menetelmä voi silti auttaa, mutta kaikissa muissa tapauksissa on helpompi löytää vesilääke, jopa likainen ja haiseva, ja puhdistaa se suodattamalla vaatteesi ja maan avulla suodattimena, jos lätäkö on suuri ja vettä ei ole sääli, hyvin, tai vain vaatteita, jos uima-altaassa on hyvin vähän vettä.

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit