Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »LED-vedenpinnan merkkivalo
Melkein kuka tahansa, joka jopa voi pitää juotosrautaa käsissään, voi tehdä vedenkorkeuden anturin omilla käsillään. Ja tämä artikkeli auttaa sinua askel askeleelta valokuvien avulla laatimaan säiliön vedenkorkeuden indikaattorin omilla käsillä yksinkertaisista ja yleisistä osista. Tämä laite toimii erittäin hyvin ja on erittäin luotettava toiminnassa. Oikein asennettuna nimelliskaaviossa ilmoitetuista huollettavista osista, se ei tarvitse enää säätää, ja toimii heti, kun virtalähde on 12 volttia.
Ensin on käsiteltävä tuotettavan vedenkorkeuskaaviota.
LED-vedenpinnan merkkivalo

DIY vedenkorkeuskaavio


LED-vedenpinnan merkkivalo

Ensimmäinen asia, kun olet tutustunut kuvaan: tee-tee-tee-vedenkorkeuskaavio säiliössä, on osien ja materiaalien hankinta. Tarvitsemme ULN2004-sirun, voit ostaa sen osoitteesta , . Yhden sirun hinta radiokaupassa ja kymmenen Aliexpressissä on suunnilleen yhtä suuri, joten valitse oikea, ainoa haitta on, että joudut odottamaan pakettia Kiinasta noin kuukauden tai pidempään.

Tiedot koottu


LED-vedenpinnan merkkivalo

LEDiä voidaan käyttää minkä tahansa haluamiesi signaalivärien kanssa, joiden halkaisija on 4 - 5 millimetriä. LEDien ja mikrosirien pinout on esitetty kaaviossa.
Kondensaattori C1 tarvitsee 100 V: n polaarisia mikroparametreja tai suuria parametreja (mikä on).
Vastukset (vastukset), joiden teho on vähintään 0,125 - 0,5 wattia (mitä suurempi teho, sitä suurempia mitat eivät tule olemaan kovin kauniita, tämä koskee kondensaattoria).
Vastukset R1 - R7, joiden vastus on 47 kΩ (hiukan vähemmän tai vähän enemmän - ei kriittisiä).
Vastukset R8 - R14, joiden vastus on 1 kΩ (suunnilleen). Mitä suurempi vastus, sitä heikommin LED palaa ja päinvastoin, mutta liian pieni vastus voi johtaa LEDin vioittumiseen.
Et voi tehdä piirilevyä, mutta käyttää leipätaulua, kuten minun, maksaa penniäkään, etenkin Kiinassa. Radiokaupan ja Kiinan hinta-suhde on 5-10 yhteen.
Voit käyttää mitä tahansa kahdeksanjohtimista signaalikaapelia vedenkorkeuden antureihin (myymälöissä on hälytyslaitteita). Kaapelin päät, asetettuna veteen tasotunnistimena, ovat eristyksettömiä 5 - 10 millimetrin pituuksille, ja irrotetut päät tina (peitä tinalla juotosraudan avulla) veden hapettavan vaikutuksen vähentämiseksi metalliin. Positiivisen elektrodin on oltava ruostumattomasta teräksestä (esimerkiksi teelusikallinen), ja sen johtoon kytkemisen paikka on suojattava vedeltä liimapistoolilla. Jos kosketuspistettä ei ole suojattu, lyhyen ajan kuluttua sähkökemiallinen reaktio hiipii. Anturien välinen askel on laskettava säiliön syvyyden perusteella. Jos joudut mittaamaan suuren veden syvyyden ja haluat sijoittaa anturit useammin, voit tehdä toisen tai jopa useita samankaltaisia ​​järjestelmiä vedenpinnan tarkkailemiseksi ja sijoittaa ne peräkkäin säiliöön. Anturien suunnittelu voi olla hyvin monipuolinen ja riippuu vain mielikuvituksestasi, tärkeintä on noudattaa yleisiä periaatteita.
LED-vedenpinnan merkkivalo

LED-vedenpinnan merkkivalo

Riviliittimiä on, mutta kytkemisen ja käytön mukavuus on tärkeää.
Sirulle on parasta käyttää liitintä juottamattomaan sijoittamiseen. Tämä pistorasia voidaan juottaa. Älä pelkää, että ylikuumenet jalat tai staattinen sähkö toimii. Jos mikrosiru on jostain syystä epäkunnossa, voit vaihtaa sen muutamassa sekunnissa. Tällainen pistorasia on pennin arvoinen.
Tina (lanka hartsilla) on parempi käyttää venäjää. En tavannut kiinalaista tinaa hyvää.
Kun olet kerännyt osia, sinun on ajateltava osien sijoittamista taululle. Tein, kuten kuvassa, ja voit järjestää ne mielesi mukaan. Tärkeintä on, että osien sijainti vastaa tavoitteita vähentää hyppyjohtimien määrää ja juottamista, ja mikä tärkeintä, helppokäyttöisyys. Piirin kokoamisen tarkkuus ei ole viimeinen asia, ei tarvitse kiirehtää kuten minä ja kaikki tulee olemaan kaunista. Joten aloitetaan.
LED-vedenpinnan merkkivalo

LED-vedenpinnan merkkivalo

LED-vedenpinnan merkkivalo

LED-vedenpinnan merkkivalo

LED-vedenpinnan merkkivalo

LED-vedenpinnan merkkivalo

LED-vedenpinnan merkkivalo

LED-vedenpinnan merkkivalo

LED-vedenpinnan merkkivalo

Säiliön vedenkorkeuden ilmaisimen virransyöttö voidaan tehdä mistä tahansa 12 voltin akusta (jopa vanhasta, jos vain se antaisi vähintään 10 volttia), esimerkiksi tietokoneen keskeytymättömästä virtalähteestä, ja nyt niitä myydään paljon kaikenlaisia ​​pienitehoisia. Tai voit käyttää tavallisia akkuja maassa. Jos ne on kytketty sarjaan, 8 kappaletta 1,5 volttia = 12 volttia. Se riittää. Ja jos liität paristot painikkeen kautta, niin että piiri toimii vain painiketta painettaessa, tämä virta kestää useita vuosia.
Jää vain testata vedenkorkeuden ilmaisin säiliössä, ja tärkeintä tässä ei ole sekoittaa plusia miinus-arvoon. Virtajohdot ovat parempia yhdistää erilaisia ​​värejä. Plus on aina merkitty punaisella ja miinus musta, jos totut siihen, et erehty sitä.
LED-vedenpinnan merkkivalo
Kommentit (8)
 1. feelloff
  #1 feelloff vieraita 18. tammikuuta 2018 12:55
  0
  Katso työn tulos, myös vastaava kotitekoinen video:
 2. Vieras Andrey
  #2 Vieras Andrey vieraita 18. tammikuuta 2018 14:26
  0
  Onko se vaikea kysymys? Toimiiko se bensiinin kanssa? Upea idea moottoripyörälle ilman polttoainemittaria.
  1. Vieras Tulak
   #3 Vieras Tulak vieraita 18. tammikuuta 2018 19:28
   1
   Bensiinissä ei. Vain johtavassa nesteessä.
 3. yust
  #4 yust vieraita 25. tammikuuta 2018 20:34
  1
  Ja mikä on johdon sallittu pituus tasoantureista itse levyyn? Haluan asentaa kaksikerroksisen mökkilämmitysjärjestelmän paisuntasäiliöön, merkintä on alla, kattilahuoneessa, ja säiliö sijaitsee katolla, etäisyys (ottaen huomioon mutkat ja kaapelin asettamisen suoruus) levyn ja säiliön välillä on 6-7 metriä, ehkä noin 8 metriä. Toimiiko piiri tällaisissa olosuhteissa? Kiitos
  1. Vieras Valeri
   #5 Vieras Valeri vieraita 29. tammikuuta 2018 17:30
   2
   Voit suojata signaalijohdot ja liittää näytön -12 voltin liittimeen
  2. Danu
   #6 Danu vieraita 13. huhtikuuta 2018 klo 10:41
   0
   On parempi olla ottamatta antureita pois, mutta ilmaisin - niin häiriöitä ja vääriä hälytyksiä tulee vähemmän. Piirissä käytetään vain 7 LEDiä, jotka on kytketty yhteen pisteeseen - voit käyttää kierretyn parin vaijeria, siinä on vain 8 moniväristä johtoa. Jos joudut tekemään osoituksen pitkälle, voit aina säätää sitä valitsemalla vastusten R8 ... R14 arvon.
 4. Vieras Sergey
  #7 Vieras Sergey vieraita 1. toukokuuta 2018 08:02
  0
  Toimiiko tämä tasomittari oikein upotettavalla pumpulla varustetussa muovisäiliössä? Tuleeko kärki?
 5. Vieras Juri
  #8 Vieras Juri vieraita 7. kesäkuuta 2019 13:39
  0
  Täällä, ja minulle vain, jos sulken "vesikontakti", se toimii. Mutta märien käsien kautta eikä vettä. Vastukset ovat 35kom: n paineessa. Yritin heti sirun syöttöön, se ei myöskään toimi. Vain kun oikosulku on plus. Chip?

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit