Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » » »Laadukkaat DIY-keittiöveitset
Laadukkaat DIY-keittiöveitset

Laadukkaat DIY-keittiöveitset

Laadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitset

Mittatilaustyönä valmistettu veitsi on useimpien ammattikokkien ja kokien pääominaisuus. Sen kustannukset voivat vaihdella 200 dollarista 3 000 dollariin. Voit kuitenkin tehdä itsestäsi saman vain 10 dollarilla, kun taas työ tehdään vain käsityökaluilla.

En sanoisi veitsen valmistusprosessia kovin vaikeaksi, mutta työ vaatii paljon aikaa ja kärsivällisyyttä, joten valmista suosikkikirjasi. Jokaisen veitsen valmistus vie noin 20 tuntia. Tätä aikaa voidaan vähentää, mutta silloin joudut käyttämään enemmän.
Vaiheluettelo:
 • Materiaalien ja / tai työkalujen valinta.
 • Veitsisuunnittelun valinta.
 • Teräksen valinta perustuu tarpeisiisi.
 • Teräslevyn muotoilu.
 • Metallin lämpökäsittely.
 • Veitsen teroitus.
 • Puukahvan valmistus.

Projektia työskennellessäsi on työskenneltävä melko terävien, kuumien työkalujen ja palavien aineiden kanssa. Hyvän työskentelytavan tulisi säästää ongelmia, mutta ole varovainen.
Jatkamme edellä esitetyn perusteella.

Materiaalit ja työkalut


Laadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitset
Kuinka tehdä ja käyttää veitsipidikettä

Tässä on mitä sinun täytyy tehdä hyvälaatuinen veitsi:
materiaalit:
 • Teräs (aion käsitellä tätä asiaa yksityiskohtaisemmin seuraavassa vaiheessa).
 • Puu.
 • Messinki-niitit.
 • Kipsiä.
 • Rauta seula.
 • Kaasupoltin.

Instruments:
 • Metallitiedosto (kaksoisraolla).
 • Hakasaha metalli.
 • Käsipora ja siihen tarkoitettu pora (voit käyttää sähköistä).
 • Pysyvä merkki (ohut ja paksu sauva).
 • Metallisakset.
 • Vasara.
 • Kerner.
 • Pitkät pihdit.
 • Käsineet.
 • Suutin (propaanipolttoon).
 • Metalli- tai muoviharja.
 • Mitterikotelo.
 • Saha puu.
 • Hiekkapaperilla.
 • Kirkas lakka tai tahra.

On myös hyödyllistä, että sinulla on tiedostopidike.

Terä veitsille


Laadukkaat DIY-keittiöveitset

Teräksen valinta, jolla lopetat, vaikuttaa suuresti lopputulokseen. Tämä on veitsen tärkein osa.

Teräs on yhdistelmä kahta ainetta: rautaa ja hiiltä. Mitä enemmän hiiltä on teräksessä, sitä vaikeampi se on. Kiinteä teräs voi tehdä terästä ohuemman ja terävämmän leikkuureunan, joka pysyy sellaisena pitkään. Tämä johtaa kuitenkin myös sen lujuuden heikkenemiseen, koska tällainen teräs muuttuu hauraammaksi.

Historiallisesti nämä kaksi elementtiä olivat yhteydessä toisiinsa, kun seppä lämmitti rautaa uunissa. Tulipalosta syntynyt savu (lähinnä hiilihiukkaset) peitti teräksen ja päästi sitten sen kanssa yhdisteeksi muovaamalla rautaa. Ja niin Damaskoksen teräs ilmestyi - mitä enemmän terässä oli kerroksia, sitä enemmän kertaa niitä taitettiin ja taottiin, niin sen hiilipitoisuus oli suurempi. Nykyään Damaskoksen terästä tuotetaan automaattisesti ja laatu muistuttaa korkealaatuista ruostumatonta terästä. Sillä on ominainen rakenne, jota voidaan korostaa hapolla.

Teknologian kehityksen myötä viime vuosisatojen aikana et enää tarvitse kaikkia seppien varusteita veitsen valmistamiseksi teräksestä, jolla on korkea hiilipitoisuus. Nykyään sopivaa metallia voi tilata Internetistä.

Teräksellä on kaksi luokitusta: ruostumaton ja ruoste.

Ruostumaton teräs sisältää yleensä vähintään 13% kromia, mikä auttaa pitämään sen ruostumiselta ja korroosiolta. Ruostumatonta terästä on vaikeampi lämpökäsitellä, etenkin kotona. Siksi, jos haluat valita tällaisen metallin, lämpökäsittelyssä joudut todennäköisesti käyttämään kolmannen osapuolen palveluita.

Ruostumattoman teräksen terä sisältää vähemmän kuin 13% kromia. Tällainen metalli on yleensä halvempaa ja se on helpompi lämpökäsitellä. Sen veitset ovat yhtä teräviä kuin ruostumaton teräs. Nämä metallit ovat kuitenkin jossain määrin alttiita korroosiolle ja ruostumiselle, joten niitä ei voida pitää kosteina (enintään 20 minuuttia).

Ensimmäisen veitsen valmistukseen suosittelen, että käytät yhtä kahdesta terästyypistä. Lejeerinki työkaluteräs (HVG) tai rakennejousiteräs (luokka 85).

Nyt kun olet lopulta päättänyt teräksen valinnasta, on aika päättää koosta.
Ensimmäinen veitseni oli 230 x 2,5 x 40 mm HVG: stä. Sen valmistuksessa suosittelen pysähtymistä edellä mainitun terän paksuuteen ja leveyteen. Voit valita sen pituuden harkintasi mukaan.

Veitsien muotovalinta


Laadukkaat DIY-keittiöveitset

Laadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitset
Keittiöveitsien muoto voi vaihdella niiden käyttötarkoituksesta riippuen. Valitsin länsi-japanilaisen keittiöveitsen. Voit löytää sopivamman muodon itsellesi. Suosittelen leikkaamaan sen ensin pahvista tarkistamaan, kuinka se mahtuu käteen. Sitten tarvittaessa sen kokoa voidaan muuttaa.

Kun olet päättänyt lomakkeesta, voit tilata sopivan metallin. Muista, että mitä suurempi veitsi, sitä kauemmin käsittelet sitä. Siksi suosittelen aloittamista pienestä koosta.

Seuraavaksi siirrämme veitsen muodot pahvista metalliin ohuella merkinnällä.

Jos käytät paalua metallin käsittelyssä, tarvitset myös pari puupalkkia, joiden väliin kiinnität työkappaleen. Silloin siinä ei ole jälkiä paheesta.

Leikkaa perusmuoto käyttämällä teräsahaa. Se vie paljon aikaa. Jos pidät rautaa kahdella kädellä (toinen kahvassa ja toinen lähellä kiristysruuvia) ja jaat paineen tasaisesti käytön aikana, prosessi sujuu paljon nopeammin.

Terän profiilin muodostuminen


Laadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitset
Veitsessä on yleensä kaksi laskua, joskus kolme. Yksi kulkee veitsen koko terää pitkin ja toinen tekee leikkuuterän. Profiileja on monen tyyppisiä, joista jokaisella on etuja ja haittoja. Keskityn yleisimpiin ja niihin, jotka voidaan muodostaa tiedoston kiinnityslaitteella.

Kiilaprofiili:
Terän molemmat puolet nousevat suorassa linjassa takapuoleen. Erittäin yleinen profiili, koska se yhdistää terävyyden ja kulutuskestävyyden.

Viisipuolinen teräprofiili tarvikkeella:
Tällainen profiili sisältää kolme laskeutuvaa kylkiluuta. Alin, joka on teroitettu. Sitten keskimmäinen kylkiluu, joka ulottuu terän keskelle ja tulee sitten alas pienessä kulmassa tai jopa litteällä terällä. Tämä profiili ei ole niin terävä kuin kiilamainen, mutta se on kulutusta kestävämpi ja siinä tapahtuu vähemmän kitkaa leikkauksen aikana.

Yksipuolinen teroitus:
Vain toisella puolella on kiilamainen laskeutuminen. Tällainen profiili on terävämpi ja tarkempi, koska toinen puoli pysyy tasaisena. Se on melko yleistä japanilaisessa kulttuurissa. Tällaisella teroituksella terä kuluu nopeammin ja niille, jotka eivät tunne tällaista profiilia, veitsitoiminta voi tuntua epätavalliselta. Tällaisesta terästä tehdään nopein ja se on helpompi teroittaa.

Teräprofiilin valitsemisen jälkeen on aika aloittaa pisin prosesseista. Teräslevylle, jonka paksuus on 2,5 mm, on käytettävä vähintään kaksi tuntia. Mitä paksumpi levy on, sitä kauemmin prosessointi kestää.

Minulla on joitain (henkilökohtaisia) suosituksia:
 • Teroituksen keskilinja voidaan merkitä poralla, jonka halkaisija on yhtä suuri kuin työkappaleen paksuus.
 • Jos aiot tehdä kaksinkertaisen laskeutumisen, ensimmäisen käsittelyn jälkeen reunan tulisi olla hiukan paksumpi kuin aiot tehdä.
 • Levitä uusi maalikerros ennen jokaista käsittelyvaihetta merkinnällä.
 • Hioma laajoilla työliikkeillä. Tämä on tärkeää, koska muuten pinnassa voi olla epätasaisia ​​syvennyksiä, jotka voivat ilmetä vain kiillotettuina ja joista on vaikea päästä eroon.
 • Aihio, jos mahdollista, sijoitetaan parhaiten puupalkkiin, joten jalostettu metalli taipuu vähemmän.
 • Kuuntele äänikirjaa, etenkin pitkää.
 • Ole kärsivällinen ja käytä tiedostoa, jolla on suuret hampaat.
 • Käytä vain kaksoishaaraista tiedostoa, niin todennäköisyys, että syvät naarmut jäävät metalliin, vähenee.
 • Harjaa veitsi ja viilaa 2–5 minuutin välein.


Veitsenterän kiillotus


Laadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitset
Katso video:

Kiillotettu terä ei vain näytä paremmalta, vaan se on myös paremmin suojattu korroosiolta. Mitä sileämpi pinta, sitä vähemmän on todennäköistä, että vesi jää syvennyksiin ja aiheuttaa tahroja. Terän kiillottamiseen käytin kolmen tyyppisiä kiviä. Hän aloitti karkealta kiviltä (jyvällä P300-P400), siirtyi ohuempaan (P800) ja lopetti kiillottamisen ohuimmalla hioma-aineella P1200. Tämän työn tuloksena on loistava terä, mutta ilman peili sävyä.

Jos haluat tuoda tuloksen peilipinnalle tai sinulla ei ole kiviä, voit käyttää tähän työhön ihoa tai kosteaa hiekkapaperia.

Prosessi on kuuluisa - hiero vain terää kiveä vasten tai hiero sitä hiekkapaperilla terälle. Teemme tätä, kunnes pinta tulee homogeeniseksi, pienennä sitten hiomarakeen kokoa. Kun työskentelet aasin kanssa, vaihda toiselta puolelta toiselle, jotta et jätä niitä pitkään märkäksi. Jos on mahdollista käyttää jauhokiveä, joka voidaan käsitellä öljyllä, suosittelen sen käyttöä terän tahrojen välttämiseksi. Tämä vaihe vie paljon aikaa, mutta ei enemmän kuin terän profiilin muodostaminen.

Niittien reikien poraus


Laadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitset

Veitsen kahvan tyynyjen kiinnittämiseksi varressa on porattava kaksi niitin reikää. Tämä on tärkeää tehdä ennen lämpökäsittelyä. Suosittelen testikokoonpanoa sen varmistamiseksi, että raa'an vuorauksen reunat ulottuvat varren reunojen ulkopuolelle. Jotta pora leikattaisiin nopeasti metalliin poraamisen aikana, porauspaikka on merkittävä merkinnällä. Valitse sitten halutun läpimitan pora ja poraa kaksi reikää varteen. Jos käytät käsiporaa, poran rikkoutumisen riski vähenee. Esimerkiksi minä rikkoin kaksi sähköporaa käyttämällä. Lisäksi käsiporauksen poraus on hiukan pidempi kuin sähköporalla työskentely.

Tee vika


Laadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitset
Veitsen lämpökäsittelyyn täytyy lämmittää metalli vaadittuun lämpötilaan, jossa metallin sisäinen rakenne muuttuu. Näin tapahtuu noin 750 ° C: n lämpötilassa. Olen nähnyt, että jotkut ihmiset käyttävät asetyleeni-happea-seospoltinta, mutta en ole kokeillut tätä menetelmää itse.

Siksi, jos aiot suorittaa lämpökäsittelyn itse, tarvitset äänitorven. Mielestäni suurin osa ihmisistä haluaa mieluummin tehdä sen itse kuin ostaa. Tietoja vian tekemisestä löytyy Internetistä. Tätä varten tarvitset hiekkaa ja kipsiä. Lämpötilan tarkistamiseksi voit lämmittää keittiösuolan. Jos se sulaa, tämä lämpötila on riittävä metallin kovettumiseen. Mutta jos käytät lämpökäsittelyn kannalta monimutkaisempia teräslaatuja, voit kääntyä kolmansien osapuolien puoleen.

Terän lämpökäsittelyLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitset
Lämpökäsittely on prosessi, joka paljastaa veitsen todelliset ominaisuudet. Tähän saakka metalli oli melko pehmeää ja ”muovattavaa” jalostettavaksi.Terällä kovettumisen jälkeen on vaikeampaa työskennellä, joten tarkista uudelleen, onko kaikki sinulle sopivaa.

Lämpökäsittelyssä on kaksi vaihetta: ensin teräs tehdään kovemmaksi, sitten se heikkenee hieman. Toista prosessia kutsutaan lomaksi. Sen avulla metalli voi olla kulutusta kestävämpi (vähemmän hauras).

Lämpötila, johon terästä on tarpeen lämmittää kovettamiseksi, riippuu teräksen laadusta. Tyypillisesti lämpötila, johon hiiliteräs on saatettava, on matalampi kuin ruostumattoman teräksen lämpötila.

Riippumatta siitä, mitä vuoria päätät käyttää, on aika aloittaa prosessi. Mikä parasta, kun liekki liikkuu spiraalissa uloskäynnille, niin metalli lämpenee tasaisemmin. Tässä vaiheessa käsineet eivät ole tarpeettomia, koska olet lähellä korkean lämpötilan lähdettä. Muuta ajoittain terän asentoa niin, että se lämpenee tasaisesti. Teräs alkaa muuttaa väriä. Kun se muuttuu kirkkaan punaiseksi, pidä magneettia siinä. Jos metalli magnetoidaan, terää ei kuumenneta tarpeeksi. Jos ei, niin lämpötila on juuri oikea.

Useimmissa työkaluteräksissä öljyä käytetään jäähdytysnesteenä. Jätemoottoriöljy soveltuu kuitenkin hyvin, kun kuuma veitsi lasketaan siihen, liekit tulevat siitä ulos. Jos et halua käsitellä öljytuotteita, voit käyttää rypsi- tai oliiviöljyä. Valitusta menetelmästä riippumatta, ole kuitenkin valmis ja pidä lähistöllä palosammutin tai ruokasooda-laatikko. Älä koskaan yritä sammuttaa palavaa öljyä vedellä. Öljymäärän tulisi olla riittävä, jotta siinä oleva metalli voidaan upottaa kokonaan. Keittiöveitsen valmistuksessa varsi ei kuitenkaan ole tarpeen kovettua. Säiliö ei saa olla valmistettu palavista materiaaleista. Ei muovia tai puuta. Käytin vanhaa tykistökuorta.

Kun lasket terän öljyyn, siirrä sitä sitten edestakaisin, kuin aikoisit leikata jotain. Älä aja niitä sivuilta toiselle, sillä tämä voi johtaa kaarevaan terään. Kahden minuutin kuluttua veitsi voidaan poistaa. Ole varovainen, koska veitsi on tässä vaiheessa tullut liian hauras ja voi halkeilla pienestä pudotuksesta. Pese terä saippuavedessä jäännösöljyn poistamiseksi. Pintaan voi muodostua mustia vaakoja, tämä on normaalia. Kun terä on kovettunut, yritä käsitellä sitä kevyesti viilalla, sen pitäisi luistaa ja jäädä vain pieniä naarmuja. Jos se leikataan hyvin metalliin, sinun on toistettava kovettuminen uudelleen.

Nyt on aika jättää terä. Tämä prosessi vähentää sen kovuutta, mutta parantaa terän joustavuutta. Kovuuden ja joustavuuden suhdetta voidaan säätää lämpötilan korkeuden ja karkaisuajan perusteella. Suurimmalla osalla teräksen valmistajia on metallin lämpökäsittelypöydät. Kovuus voidaan mitata Rockwell-asteikolla. Keittiöveitsen osalta tämän luvun tulisi olla tasolla 60-64 kgf.

HVG-teräkseni vapauttaminen kesti kaksi tuntia.

Karkaisun jälkeen terä kiillotetaan lopulta. Kaikki tapahtuu melko nopeasti, vain erittäin ohut yläkerros poistetaan kivillä tai hiekkapaperilla.

Teroitus laatua veitsen teroitus


Laadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitset
Katso video:


Teroitus on taide, jota on tutkittava kovasti. Vaikka tämän prosessin tiettyjä järjestelmiä on jo kehitetty. Yksi tapa on suojata tiedosto erityisellä pidikkeellä. En suosittele teroitusvälineiden käyttöä, joissa leikkuuterän teroituskulmaa ei voida muuttaa. Todennäköisesti hän ei sovellu vaihtoehtomme.

Teroitin veitseni hyvin perinteisellä tavalla. Hän ajoi terää aasia pitkin muuttamatta terän kallistuskulmaa. Tämä ei ole niin vaikeaa kuin voi näyttää, koska valitset teroituskulman ja tiedät kuinka pitää terää. Mitä pienempi kulma, sitä terävämpi veitsi on ja sitä herkempi leikkuuterä on.Kuultuaan hinaavaa ääntä käytön aikana, käännämme terän ympäri ja työskentelemme toisella puolella. Vain tällä kertaa tee vähemmän liikkeitä. Jatka sivujen vaihtamista ja vähennä työskentelyliikkeiden lukumäärää (korkeintaan kolme kummallekin puolelle). Siirry sen jälkeen kiville pienemmällä hioma-aineella. Viimeistelen veitsien teroittamisen kivillä P8000-viljalla.

Suosittelen veitsen teroittamista (ainakin osittain) jo ennen tarttumista kahvaan. Aasilla tehdyn työn seurauksena muodostuneet pienet hiukkaset voidaan syödä puiseen vuoreen muuttamalla niiden väriä.

Kahvojen valmistus, viimeistely


Laadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitsetLaadukkaat DIY-keittiöveitset
Laadukkaat DIY-keittiöveitset

Veitsen valitusta tyypistä riippuen voit halutessasi piilottaa varren kahvassa tai, yleisemmin, laittaa sen päälle. Veitselläni kahva tehdään toisella tavalla, kun puulevyt hiotaan yhdessä varren kanssa ja kiinnitetään niiteillä.

Aloita leikkaamalla puuta, mieluiten lehtipuuta. Se on parasta, kun puussa on suurempi yksivuotisten renkaiden rakenne ja yhden vuoren paksuus on 5-10 mm. Veitsen mitoista riippuen voit muuttaa niiden paksuutta. Kun olet päättänyt koosta, leikkaa hihnarasialla saman paksuuden vuori. Muihin mittauksiin verrattuna tarkkuutta ei tarvita tässä vaiheessa, tärkeintä on, että tyynyt ulottuvat varren taakse.

Kun vuoraukset on leikattu, kohdista ne varpaan ja merkitse, mihin niitien tulisi mennä. Poraa sitten nämä reiät. Aloita poralla, jonka paksuus on yhtä suuri kuin niitin pään halkaisija. Reikä on tehtävä hiukan syvemmälle kuin pään korkeus. Reiän loppuosa on tehtävä poranterällä, jonka halkaisija on hiukan pienempi kuin niitin paksuus. Siten tyynyt kiinnitetään turvallisemmin.

Nyt on aika laittaa niitit kahvaan ja kiinnittää vuorat varsi (jotka ovat edelleen enemmän kuin palkit). Paina niittit kiinni ruusussa, kunnes ne ovat yhdensuuntaisia ​​puun kanssa (niin niiden hiontaan kuluu vähemmän aikaa). Pidä sitten naulaa ylösalaisin paikassa. Aseta veitsen kahva siten, että niitti on kynnen päässä. Aseta vastaavasti toinen naulapää vastakkaiselle puolelle niitin päälle. Lyö ylänaulaa syventämällä siten niitit kahvassa laajemman reiän syvyyteen.

Sen jälkeen sahaat ylimääräiset tyynyt pois palapelillä. Sitten tarkemman työn tekemiseksi voit antaa puulle halutun muodon terävällä veitsellä. Hänen teränsä hoitaa tämän tehtävän melko tarkasti, sinun täytyy vain pyyhkiä kaikki hiekkapaperilla.

Yleensä teen kahvan takana paksumman ja vuoren etuosat laskeutuvat tasaisesti terään. Sitten voit levittää kahvaan välittömästi läpinäkyvän lakan tai käsitellä sen hiekkapaperilla, jolla on rakeista P220.

Kun puu on riittävän sileää ja otetta on mukava pitää kädessäsi, voit levittää tahran tai lakan käytetyn puun tyypistä riippuen. Jos pidät puun rakenteesta, levitä lakkaa, mikä auttaa suojaamaan kahvaa kosteudelta ja lastuilta. Kun puu on melko sileä, voit kokeilla rodun valintaa jäljellä olevien rotukappaleiden avulla. Levitä kirkas lakka tahrakerroksen jälkeen.

Nyt laadukas keittiöveitsi on valmis


Laadukkaat DIY-keittiöveitset

Olet juuri säästänyt vaikuttavan summan ja nyt voit nauttia käyttämästäsi korkealaatuisesta veitsestä. Kiitos huomiosta!
Kommentit (2)
 1. Vieras Artem
  #1 Vieras Artem vieraita 12. elokuuta 2018 15:40
  1
  monta kirjainta, mutta veitset ovat rehellisesti huonoja
 2. Sektor
  #2 Sektor vieraita 12. maaliskuuta 2019 16:13
  1
  Tällaisten veitsenkahvojen valmistamiseksi työopettaja antoi minulle iskun kasvoihin. Kyllä, ja teräs ei ole paras veitsille. Rehellisesti, en muista teräslaatua, mutta veitset valmistetaan siitä hakkurissa puuhaketta varten. Tässä teräs on todella viileä. Se leikkaa pienet kynnet eikä jätä jälkiä.

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit