Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Yksinkertainen FM-vastaanotin sirulla
Tarvitset vain yhden sirun rakentaaksesi yksinkertaisen ja täysimittaisen FM-vastaanottimen, joka pystyy vastaanottamaan radioasemia alueella 75-120 MHz. FM-vastaanotin sisältää vähintään osia, ja sen viritys on kokoonpanon jälkeen minimoitu. Sillä on myös hyvä herkkyys VHF FM-radioasemien vastaanottamiseen.
Kaikki tämä kiitos Philips TDA7000 -sirun, jonka voi ostaa ilman ongelmia rakastetussa Ali express -tuotteessamme - .

Vastaanotinpiiri


Yksinkertainen FM-vastaanotin sirulla

Tässä on vastaanotinpiiri itse. Siihen lisättiin vielä kaksi mikropiiriä, niin että lopulta saadaan täysin valmis laite. Alamme pohtia järjestelmää oikealta vasemmalle. LM386-juoksusirulla on jo koottu pienen dynaamisen pään matalataajuusvahvistin, josta on jo tullut klassikko. Tässä mielestäni kaikki on selvää. Muuttuva vastus säätelee vastaanottimen äänenvoimakkuutta. Edelleen lisätään stabilointiainetta 7805, joka muuntaa ja stabiloi syöttöjännitteen 5 V saakka. Tarvitaan itse vastaanottimen mikropiiriin. Ja lopuksi, vastaanotin itse kootaan TDA7000: lle. Molemmat kelat sisältävät 4,5 kierrosta PEV-2-lankaa 0,5, käämin halkaisija 5 mm. Toinen kela kelataan runkoon ferriittitrimmerillä. Vastaanotin virittää taajuudelle muuttuvalla vastuksella. Jännite, josta menee varicap, joka puolestaan ​​muuttaa kapasiteettiaan.
Haluttaessa varicap ja elektroninen ohjaus voidaan luopua. Ja taajuus voidaan virittää joko viritysydimellä tai muuttuvalla kondensaattorilla.

FM-vastaanottimen kortti


Piirrin vastaanottimen asennuslevyn siten, että siinä ei reikiä reikiä, vaan juotetaan kaikki ylhäältä SMD-komponenteilla.

Tuotteiden sijoittaminen pöydälle


Yksinkertainen FM-vastaanotin sirulla

Käytti kartonkituotannossa klassista LUT-tekniikkaa.
Yksinkertainen FM-vastaanotin sirulla

Yksinkertainen FM-vastaanotin sirulla

Tulostin sen, lämmitin sen silitysraudalla, etsasin ja pestiin väriaineen.
Yksinkertainen FM-vastaanotin sirulla

Yksinkertainen FM-vastaanotin sirulla

Juotos kaikki elementit.
Yksinkertainen FM-vastaanotin sirulla

Vastaanottimen asetukset


Käynnistyksen jälkeen, jos kaikki on koottu oikein, sinun pitäisi kuulla sisahdus dynaamisessa päässä. Tämä tarkoittaa, että kaikki toimii toistaiseksi hyvin. Kaikki viritykset kohdistuvat piirin virittämiseen ja vastaanottoalueen valintaan. Viritin kääntämällä käämin ydintä. Kun vastaanottoalue on viritetty, sen kanavia voidaan hakea muuttuvalla vastuksella.

johtopäätös


Mikropiirillä on hyvä herkkyys, ja suuri joukko radioasemia voidaan kiinnittää puolen metrin johtoon antennin sijasta. Ääni on selkeä, vääristymätön. Tällaista järjestelmää voidaan soveltaa yksinkertaisessa radioasemassa supergeneratiivisen ilmaisimen vastaanottimen sijaan.

Katso video työstäKommentit (5)
 1. Tula
  #1 Tula vieraita 13. tammikuuta 2018 12:44
  2
  Hyvin tehty. Kauniisti ja osaavasti. + 100500 !!!
 2. puukotus
  #2 puukotus vieraita 13. tammikuuta 2018 17:54
  8
  Voi, olisin ollut noin 30 vuotta sitten ...
  1. Tula
   #3 Tula vieraita 13. tammikuuta 2018 20:54
   2
   Kyllä, haluaisin punastua En keksinyt tynnyriorgaania, vastaanotin on super-regen, istuin tarkalleen POPE: lla ja painaisin näppäimiä
 3. Putnik
  #4 Putnik vieraita 20. elokuuta 2018 14:25
  0
  voi lisätä, että analogia on K174XA42A
  Mutta UHF-vastaanotin voidaan myös rakentaa k548un1: een
 4. Vieras Vladimir
  #5 Vieras Vladimir vieraita 8. maaliskuuta 2019 13:04
  0
  Mitä varicapia käytetään?

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit