Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » Tee itse-laminaattilattia
Laminaattilattian avulla voit nopeasti ja helposti tehdä korkealaatuisen lattian missä tahansa huoneessa. Komponenttien muoto on valmistettu siten, että jopa henkilö, jolla ei ole ammattitaitoa, voi helposti asentaa koristeelliset lattiat. Arkkien leikkaamisen ja yhdistämisen avulla voit laittaa nopeasti koko kankaan, jopa huoneissa, joissa on monimutkainen asettelu. On tarpeen noudattaa tekniikkaa, jotta laminaatin asettaminen omilla käsilläsi olisi korkealaatuista, ja sen seurauksena kauniit lattiat muuttuisivat.

DIY-laminaattilattia


Alkuvaihe on pinnan pakollinen valmistelu. Se on puhdistettava lialta ja pölyltä. Paras tapa on puhdistaa se erityisellä rakennuspölynimurilla. Sen jälkeen lattia pohjustetaan riippumatta lattiatyypistä (puu tai betoni). Jos se on tehty puusta, sen lisäksi, että se käsitellään pohjamaaliseoksella, se altistetaan antiseptiselle liuokselle.
DIY-laminaattilattia

DIY-laminaattilattia

Betonialusta on peitetty vedeneristyskalvolla. Se tarjoaa suojan paitsi kosteudelta, mutta toimii myös lämpöä eristävänä materiaalina. Polyeteenikangas on päällekkäin, ja kaikki saumat on liimattu rakenneteipillä.

Seuraava kerros äänieristävänä komponenttina toimii vaahdotettuna sellofaanina. Koska laminaatin asettaminen omilla käsillään suoritetaan ikkunasta, vuoraus tehdään vain sillä alueella, jolla lattia muodostetaan. Tämän avulla saat täydellisen pinnoitteen ja varmistat puhtauden suorittaessasi omia töitä. Kaikki seuraavat substraatin osat kiinnitetään takaosaan ja kiinnitetään teipillä. On sellaisia ​​päällysteitä, joiden rakenteessa on jo äänieristetty kerros. Tässä tapauksessa tarve vaahdotetun sellofaanin substraatista katoaa.
DIY-laminaattilattia

DIY-laminaattilattia

Ensimmäisen lamellin asennus alkaa huoneen kulmasta ikkunan lähellä. Tässä tapauksessa kiilat asennetaan sen ja seinän väliin. Seuraavat osat sijoitetaan päästä päähän kokonaisina nauhoina. Tärkeää on tarkkailla rakenteen kaikkien osien oikea kytkentä.

Lamellin päissä on erityiset urat, joihin vierekkäiset elementit asennetaan. Jos joudut asettamaan epätäydellisen arkin, voit käyttää segmenttiä. Tätä varten sinun on käännettävä koko nauha lyhyellä päällä seinään ja merkitä leikkausviiva. Pinnoitteen ja seinän välillä on noudatettava tarvittavaa välystä. Tehdyn mittauksen mukaan haluttu pituus leikataan ja työnnetään kokonaisrakenteeseen.
DIY-laminaattilattia

Toinen ja seuraavat rivit alkavat jäljellä olevalla leikatulla lamella, mutta vain jos sen pituus on vähintään 30 cm. Kaikissa muissa tapauksissa uudesta levystä tehdään leikkaus. Kaikki tämän sarjan elementit on koottu ilman lukkoyhteyttä edelliseen. Vasta toisen rivin täydellisen telakoinnin jälkeen koko rakenne napsahtaa paikalleen. Vasaran käyttöä ei suositella osien tiukkaan tarttumiseen. Voit kuitenkin tarvittaessa kiinnittää puupalkin löysällä liitoksella ja kiinnittää lukot kevyillä iskuilla.

Perussuositusten mukaisesti on välttämätöntä täyttää kaikki lattiatilat. Erityistä huomiota tulisi kiinnittää vain alueisiin, joiden pinta on epätasainen tai joissa on viestinnän elementtejä.
DIY-laminaattilattia

DIY-laminaattilattia

DIY-laminaattilattia

Kaikkien yllä olevien vinkkien mukaisesti laminaatin asettaminen omilla käsilläsi ei ole sinulle kivulias testi.
Kommentit (0)

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit