Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
Rakettilevy


Pidän rakettiuuneista ... Niille, jotka eivät tunne, tämä on hieno puulämmitteinen keittolaite. Idean tehokkuus on siinä, että puu palaa nopeasti ja lämpö hajoaa suuresti. Siten rajoitat lämmön leviämistä ja ohjaat sen minne tarvitset ... Pannuun!

materiaalit:
 • Kaksi 20 litran tölkkiä.
 • Vuoka.
 • Paljon tuhkaa.
 • Aallotettu 10 cm putki (ei alumiinia).
 • Pelti.
 • Pari metalliputkea.

Instruments:
 • Metallisakset.
 • Työhansikkaat.
 • Pora.
 • Työkalu niittien asentamiseen.
 • Kulmahiomakone (ei tarvita, mutta se nopeuttaa työtä merkittävästi).
 • Vannesahan.


Työt on tehtävä työhansikkaalla, koska valmistusprosessi sisältää metallin leikkaamisen, ja ilman niitä voit vahingoittaa käsiäsi!

Lisätietoja levyn materiaaleista


Rakettilevy

Rakettilevy

Rakettilevy

Rakettilevy


Uskon, että rakettikilpi voidaan tehdä mistä tahansa, mutta minulla oli muutama 20 litran tölkki ja päätin käyttää niitä tapauksena.

Takka voidaan tehdä mistä tahansa, ja itse asiassa suorakulmainen muoto on tehokkaampi ... Mutta aallotetun putken kanssa on helpompaa työskennellä.

Tämä ei ole nopeasti palava alumiiniputki, vaan savupiipuna käytetty ruostumaton teräsputki. Voit käyttää jotain sinulle sopivaa. Tapasin ihmisiä, jotka onnistuivat valmistamaan takkarasian tavallisen kokoisista tölkeistä.

Uunialustan tulisi sopia hyvin, halkaisijaltaan parhaiten 2 cm pienempi kuin uunin runko. Kahvojen ei tulisi olla muovia, muuten ne sulavat. On myös tärkeää, että on sopiva kansi, koska tiedämme, että kaikki kiehuu kannen mukana nopeammin. Parempi siinä on kaksi pientä kahvaa sivuilla kuin yksi pitkä, koska se vie vähemmän tilaa.

Eristysmateriaalina käytin puutuhkaa, mutta voit käyttää kaikkea, jolla on hyvät lämmöneristysominaisuudet ja joka ei pala. Kuulin, että ihmiset käyttävät joskus vermikuliittia. Pidän puusta tuhkaa, koska se on vapaa ja sen kanssa liesi on melko raskas, ja siksi vakaampi.

Metallin leikkaus


Rakettilevy

Rakettilevy


Leikkaa tölkin pää. Reiän tekemiseen tarvitset taltan ja vasaran, sitten käytämme saksia metalliin.

Työskennellessäsi on muistettava, että olet tekemisissä terävien reunojen kanssa. Kaikissa valmistusvaiheissa käytin suojakäsineitä ja arkistoin kaiken terävästi viilalla.

Toisessa pankissa me katkaisimme sekä ylä- että alaosat.

Rungon ja putken valmistus


Rakettilevy

Rakettilevy

Rakettilevy

Rakettilevy


Leikkaa haluttu aallotetun putken pituus sahalaitteella ja metallisaksilla.

Sitten teemme pienet leikkaukset sen reunaan ja pihdien avulla kohdistamme tuloksena olevat terät ja taivutamme sisäänpäin (katso kuva).

Tämä tehdään niin, että reunat eivät ole teräviä ja niitä oli vaikea leikata tulen sytyttäessä.

Nyt pankkista pohjan kanssa leikkasimme reikä aaltoputkeen. Sivusta 3 cm pohjan yläpuolelle riittää.

Työnnä putki reikään ja taivuta. Taivutuskulma tulisi tehdä melko teräväksi, kun taas putken tulisi pysyä tölkin keskellä (katso kuva alla).

Teemme kannen


Rakettilevy


Tätä tarkoitusta varten voit käyttää purkin ala- tai yläosaa, jonka leikkasimme aiemmin. Mutta hyödynin peltiä, jota minulla oli käsillä.

Leikkasimme ulos arkin, joka toistaa tarkasti tölkin muodon, ja siinä on iso reikä putkeen. Tämä voidaan tehdä helposti kulmahiomakoneella tai muulla työkalulla.

Arkin tulisi sulkea purkki tiukasti, mutta et voi olla huolissasi tästä liikaa, koska kutistumisen aikana puutuhka pitää rakenteen riittävän vakaana.

eristys


Rakettilevy

Rakettilevy


Aika täyttää onkalo eristävällä materiaalilla.

Erityisesti näitä tarkoituksia varten olen kerännyt tarpeeksi puutuhkaa, jolla on erinomaiset lämmöneristysominaisuudet. Mutta sen on oltava kuiva.

Tuhkan tulisi olla riittävän tiukasti, tärkeintä on, että siinä ei ole nauloja tai muita lämpöä johtavia materiaaleja. Sieppaa se ja poista suuret hiilenpalat.

Aluksi tuhka voi valua aaltoputken risteyksestä tinatölkillä, mutta älä ole huolissasi tästä. Ajan myötä hän makaa niin tiukasti, että ei enää saa tarpeeksi unta.

Kun uuni on täytetty eristävällä materiaalilla, peitämme kotelon kansi.

Teemme uunin lämmityspinnan


Rakettilevy

Rakettilevy


Jotkut ihmiset suunnittelevat rakettiuuneja siten, että lämmitetyt astiat sijaitsevat suoraan putken päällä, tätä varten putken reunaan tehdään useita leikkauksia, jotta ilma pääsee vapaasti läpi.

Mieluummin tehdä lämmityspinta kaasusylinteristä. Katkaisin osan siitä niin, että putken yläleikkauksen ja astian pohjan välillä on tilaa 20 mm. Sitten teen muutaman aukon, jotta ilma ja tuli voivat kulkea vapaasti ja tasaisesti astian ympäri.

Tämä malli on paljon vahvempi kuin aaltoputki. Plussa on pakokaasusylinterin ei-jätteellinen käyttö, jos haluat tehdä uuden lieden loppupäästä.

Uunin kannen valmistus


Rakettilevy

Rakettilevy

Rakettilevy


Nyt meillä on lämpöeristetty tuli, joka ohjataan pannuasi pohjalle.

Jotta lämpö jakautuisi tehokkaammin sen pinnalle, meidän on tehtävä kotelo. Tämä antaa uunista poistuvan lämmön kulkea astian renkaan sivujen läpi, mikä lisää lämmönsiirtoa.

Valmistamme kotelon korkeuden pannun koon mukaan. Leikkasimme pois toisen tölkin osan siten, että se sopii toiseen ja pannukahva sijaitsee vapaasti yläleikkauksensa yläpuolella.

Laita toinen tölkki ensimmäiselle. Saatat joutua käyttämään vasaraa tähän.

Kahvat lautaselle


Rakettilevy

Rakettilevy


Tuloksena saatu rakettiuuni voi osoittautua melko raskaaksi, ja on helpompaa kantaa sitä kahvoilla.

Jotkut ihmiset pitävät kansi irrotettavana. Joten tulipalossa on mahdollista laittaa astia ja muut astiat. Pidän parempana käyttää vain valittua pannua. Tämän ansiosta kotelo oli mahdollista kiinnittää uunin runkoon ja kiinnittää kahvat siihen.

Kahvojen valmistukseen käytin polkupyörän runkoa, joka antoi putkille tarvittavan muodon, porain useita reikiä ja ruuvisin ne uuniin. Kahvojen kiinnittämiseksi valitsin paikan, jossa kaksi tölkkiä ovat päällekkäin, jotta rakenne olisi kestävämpi. Niitin myös tölkkejä.

Polttopuuteline


Rakettilevy

Rakettilevy


Kun tein ensimmäistä uuniani, kaipasin tätä yksityiskohtaa, koska ajattelin, ettei sitä tarvita. Väärässä. Hän on välttämätön.

Metallilevystä on leikattava levy, joka asetetaan aaltoputkeen ja työntyy hieman pois siitä.

Tällöin polttopuut syötetään levyn yläosaan ja ilma kulkee alhaalta, jolloin puu voi paahtua hyvin.

Hyvin yksinkertainen, mutta erittäin tärkeä.

Valmislevyn testi


Rakettilevy

Rakettilevy

Rakettilevy

Rakettilevy

Rakettilevy

Rakettilevy

Rakettilevy


Aseta takka ensin siten, että polttopuukammio on vastatuuleen päin. Tuulen ansiosta tuli voi palaa paremmin.
Ensin uuni täytetään polttoaineella putken yläosan läpi.Voit käyttää paperia ja ohuita, kuivia siruja.
Tuomme tulen, annamme sen palaa noin minuutin.
Syötämme sitten polttopuut hyllyn yli sivuputken läpi. Puu yläpuolella, ilma alla.
Laitamme astian, se rajoittaa ilmavirtausta, mikä parantaa parempaa pitoa.
Tällaisessa uunissa oleva polttopuu palaa nopeasti, ja on parempi käyttää pieniä puukappaleita. Ne voidaan työntää sisälle tikulla.
Kuori ei pala hyvin, joten on parempi olla käyttämättä sitä polttoaineena. Kuiva mäntypuu on aivan oikein.
Ensimmäisessä testissä vesi alkoi kiehua kolmessa minuutissa ja kesti vähän polttopuuta. Tulosta voidaan pitää onnistuneena.
Ei savua, ei tuhkaa - palaa hyvin.

PS Tämä voi olla ilmeistä, mutta vain kuiva puutuhka toimii lämmöneristeenä. Siksi älä jätä liesiä sateessa.
Kommentit (1)
 1. alexey
  #1 alexey vieraita 13. tammikuuta 2018 12:08
  1
  Se palaa nopeasti, 10 kg betonin kantaminen on epämiellyttävää

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit