Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» »Yksinkertainen kotitekoinen seppä takoa
Hei ihmiskunta, tänään kerron teille, kuinka tehdä sepän takominen, jonka lämpötila on jopa 1100 celsiusastetta. Takomassa taonta käytetään metallin lämmittämiseen ennen taonta-, sementointi- ja muita lämpökäsittelytoimintoja. Metallin kanssa työskenneltäessä se on melkein aina välttämätöntä. Torvi on hiiltä, ​​niin lähempänä luontoa. Lisäksi se muistuttaa hyvin historiallista tulta, jota esi-isämme käyttivät. Ja mikä tärkeintä, se on yksinkertainen sekä valmistuksessa että käytössä.
Yksinkertainen kotitekoinen seppä

Tarvitsemme seuraavia materiaaleja:
  • Tulenkestävä tiili. Yleisimmät tulenkestävät tiilet ovat punainen ja tulisija. Vaikka käytin punaista, suosittelen toisen ottamista. Koska se kestää korkeita lämpötiloja, ja punainen voi halkeilla ja rikkoutua ajan myötä. Tarvitset vain 12 tiiliä.
  • Fireclay savi. Mikä tahansa tulenkestävä savi tekee. Mutta tulisija on yleisin. Ostin 40 kg: n laukun, mutta tämä on liikaa. Tarpeeksi ja kymmenen. On ihanteellista ottaa kaksikymmentä kiloa, jotta halkeamien peittämiseksi olisi savia, muottien valmistamiseksi jne.
  • Rakennushiekka. Jos sinulla ei ole uutta, kuten minun, se on seulottava erityisellä arinalla.
  • Rautaputki, halkaisija 25-30 mm.

Yksinkertainen kotitekoinen seppä

Yksinkertainen kotitekoinen seppä

Tarvitset myös joitain työkaluja ja tarvikkeita (ämpäri, käsineitä, metallirauta jne.), Puhun niistä myöhemmin.

Bugle-kammio


Ensin selvitetään kuinka vika näyttää. Järjestin selvästi kaikki tiilet niin kuin ne olisivat valmiissa uunissa.
Räjähdys tulee sivusuunnassa. Happi johdetaan tulisijakammioon rautaputken kautta. Toisaalta se on arkistoitava 45 asteessa, vaikka en koskaan tehnyt. Asetamme sen kameraan myös kulmassa. Valokuvat osoittavat, kuinka laitamme tiilet saven kanssa.
Yksinkertainen kotitekoinen seppä

Yksinkertainen kotitekoinen seppä

Yksinkertainen kotitekoinen seppä

Yksinkertainen kotitekoinen seppä

Yksinkertainen kotitekoinen seppä

Tee savea


Vaivasin sen yhdeksän litran ämpäri. Sekoitamme savea ja hiekkaa suhteessa 1: 1. Lisää seuraavaksi puhdasta vettä. Vaivaa savi seuraavaan tilaan. Sinun täytyy kääriä pieni pallo, laittaa se toiselle kämmenelle ja toinen alkaa murskata se. Halkeamien tulisi näkyä, kun ne puristetaan puoliksi. Johdonmukaisuuden mukaan sen pitäisi muistuttaa ... No, ei väliä mitä.
Lisäksi voidellaan anteliaasti savilla kaikki tiilien liitokset toisiinsa, koko sisäinen ja ulkoinen osa. Joten lämpöä varastoidaan pitkään kammioon. Voitelemme raudan putken liitoskohdat hyvin tiileillä, joilla on savea. Takaseinänä toimiva tiili voidaan jättää kiinnittämättä. Joten se voidaan työntää taaksepäin ja työskennellä pitkien työkappaleiden kanssa. Yläosaan kiinnitin vain äärimmäisen savea. Joten sarvea voidaan käyttää sekä avoimena että suljettuna.
Voit myös parantaa putkea säätämällä ilmansyöttöä. Keskellä se voidaan sahata ja leikata langoiksi molemmilta puolilta. Nyt ruuvataan tulisijassa oleva osa, vesijohto tee hanalla, kuten tämä:
Yksinkertainen kotitekoinen seppä

Joten avaamalla hanan, voimme säätää ilmansyöttöä. Mutta sain maalin.

Muutama sana itse ilmansaannista


Tietysti jotain on johdettava tähän putkeen herkullisella hapolla, joka lämmittää kammiossa olevat hiilet helvetin lämpötilaan. Sepän turkiksia voidaan käyttää. Sellainen, jota esivanhempamme käyttivät takoissa. Mutta tämä ei ole paras vaihtoehto, tarvitset ainakin pari paljeta halutun lämpötilan saavuttamiseksi, ja olisi kiva saada avustaja, joka napsauttaa väsymättä paljeita.
Sähkötuulettimien käyttö on paljon tuottavampaa. Esimerkiksi turbiini patjojen täyttämiseen. Käytin vanhaa Neuvostoliiton pölynimuria. Hän voi jopa kiertää letkun puhalluksesta puhallukseen, mutta hän rikkoi. Minun piti kiinnittää teippilaukku puolelle, josta ilma puhallettiin.

Hiukan vian käytöstä


Käytin sitä taontaksi ja valuun. Se sulattaa alumiinia ja muita ei-rautametalleja sekunneissa.Se osoittautui heittävän joitain yksityiskohtia käyttämällä vaahto muotteja hiekkaa ja savimuotteja. Hän sulatti alumiinitölkkejä erityisessä upokkaassa. Lisäksi sulaa metallia valettiin hiekkaan ja kipsiin.
Yksinkertainen kotitekoinen seppä

Se sopii hyvin veitsien tai pienten metallituotteiden taontaan. Veitsien valmistamisesta tiedostoista puhutaan seuraavassa artikkelissa.
Yksinkertainen kotitekoinen seppä

Yksinkertainen kotitekoinen seppä

Yhdessä valokuvassa on lämmitetty taonta, mutta värintoisto ei ole ollenkaan sama. Kirkkaan auringon takia on mahdotonta määrittää työkappaleen lämpötilaa värin perusteella. Siksi ennen takoissa oli hämärä. Tässä video viasta.

Buglen sytytys


Kaikki on täällä hyvin yksinkertaista. Torvi toimii hiileissä, joten kaada hiilet sisälle ja sytytä ne kuten grilli - käyttämällä helposti syttyvää nestettä. Seuraavaksi ilma. Muutamassa minuutissa tulisija lämpenee jopa 1000 asteeseen, eikä tämä ole raja, ja lämpöä varastoidaan siihen pitkään.
Seppä voi olla joko epätavallinen harrastus tai hyvin palkattu ammatti. Ammattisepät saavat erittäin hyvää rahaa kovasta työstään!
Kommentit (0)

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit