Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » » »Ompelemme tyllin ruudukosta, tee se itse
Melko usein tyllin materiaalina käytetään erityyppisiä silmiä. Materiaali on erittäin kaunista, mutta tunnelmallista, vaatien erityistä huomiota ja käsittelyä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita lainkaan, että vain ammattimaisessa verho-salonissa työskentelevät mestarit voivat ommella tylliä verkosta. On täysin mahdollista selviytyä sellaisesta tehtävästä yksin, mukavissa kotiolosuhteissa. Riittää, kun vain tutkit huolella verkkoosi ominaisuuksia ja seuraa alla olevia ohjeita.
Ompelemme tyllin ruudukosta, tee se itse

Ensinnäkin tyllin sivut käsitellään. Pääsääntöisesti tämä on tavallinen helma helmassa, jossa on suljettu leikkaus, lopullisessa muodossa, leveys 2-3 cm (kankaan tiheydestä riippuen).
Verkkoja on kahta tyyppiä - pehmeää muovia ja kovia. Ensimmäisiä on melko vaikea helmita, varsinkin ilman alustavaa märkä-lämpökäsittelyä, toiset ovat jonkin verran yksinkertaisempia.
Joka tapauksessa on parasta valmistella sivut etukäteen ja asettaa vasta sitten konelinja. Rauta tätä varten varovasti ilman venyttämällä pituutta, ja tyylitä vinossa sivussa olevat sivuseinät 4-6 cm: llä. Kankaan kiertymisen estämiseksi ompelemisen aikana kanta tulee kiinnittää tapilla 15-20 cm välein.
Ompelemme tyllin ruudukosta, tee se itse

Sen jälkeen on tarpeen ommella tyllin sivut 2 mm: n etäisyydelle taivutetusta sisäreunasta.
Konepistojen asettamisvaiheessa voi ilmetä seuraavia vaikeuksia: kone puristaa kankaan reunan ompeleen alussa, silmukan silmukoita, ohittaa silmukkaa.
Jotta kone ei pureskella verkon reunalla, sinun on ommeltava ilman kiinnitystä. Rivin alussa on jätettävä lankojen melko pitkät päät, joille voit vetää kankaan hitaasti ylöspäin auttaen sen liikkumista.
Piston pituuden ei tulisi olla lyhyt. Sitten ompeluprosessi etenee paljon helpommin ja nopeammin.
Langan kireys on parempi löysätä. Tällöin valmis sivusauma ei kiristy.
Jos ommel alkaa silmukka tai ohitetut pistot ilmestyvät, sinun on ehkä asetettava neula.
Jos tämä ei auta tai auttaa vähän, sinun on käytettävä siksak-muotoa suoran sijasta.
Ennen työn aloittamista on tietenkin suositeltavaa yrittää ommella tarpeeton tyllipala varmistaaksesi, että linja on kaunis ja korkea.
Jos tyllissä on kuvio, esimerkiksi liuskoja, sinun on seurattava tarkkaan, että se vastaa.
Ompelemme tyllin ruudukosta, tee se itse

Sitten sinun on käsiteltävä tyllin pohja.
Sen käsittelykorvaus on ensin silitettävä väärälle puolelle 6 cm ja sitten taas - puolet leveydestä.
Ompelemme tyllin ruudukosta, tee se itse

Sitten tyllin pohja on ommeltu.
Ompelemme tyllin ruudukosta, tee se itse

Tülin pohjasta ylöspäin, haluttua pituutta tulisi siirtää (esimerkiksi lattiasta koukun alaosaan), tästä merkinnästä siirretään vielä kaksi lisälevyn leveyttä (verhoverho) plus 2 cm. Kaikki muu on leikattava.
Koneistusvara on silitettävä kankaan väärälle puolelle koko suunnitteluleveydellä ja sitten jopa puoleen.
Ompelemme tyllin ruudukosta, tee se itse

Nykyään extraforia on saatavana 2, 3 tai 4 silmukalla, jotka on suunniteltu kiristämään tylli leveydellä halutulle karniisin pituudelle. Jos siinä on 4 lankaa, ylimääräinen rivi asetetaan niiden keskelle. Muissa tapauksissa riittää, että ompelet kaksi reunaa, vain reunoja pitkin.
Ompelemme tyllin ruudukosta, tee se itse

Ensin ekstraformi on ommeltava yläreunaa pitkin, poiketen 1 cm tyllin yläosasta. Sitten, jotta vältetään kankaan kiertyminen ompeleen aikana, sen alareuna kiinnitetään tapilla.
Ompelemme tyllin ruudukosta, tee se itse

Sitten verhonauhan alareunaa pitkin linja asetetaan, tapit poistetaan.
Yhdestä päätyreunasta, punoksen väärältä puolelta, narun langat tulee sitoa yhteen ja toisesta venyttää punoksen etupuolelle siten, että tylli on kätevä kiristää.
Ompelemme tyllin ruudukosta, tee se itse

Lopussa tylli vedetään halutulle leveydelle, langat sidotaan, kelataan pieneen telaan ja piilotetaan ylimääräisen posliinin alle.
Ompelemme tyllin ruudukosta, tee se itse

Tülli silitetään tarvittaessa valmiiksi.
Silmämääräisesti valmistettu tylli kiharassa on valmis!
Kommentit (0)

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit