Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Tehokas tee se itse -sovellus
Erittäin voimakas LED-valo, joka täydentää täydellisesti kaikkia diskotanssilattioita. Kolmelle LED-ryhmälle rakennettiin strobe, kokonaisteho 150 wattia.
Tehokas tee-se-itse-strobe

Laitteen toimintaperiaate on antaa hyvin lyhyet valopulssit (salama) tietyn ajanjakson jälkeen. Toiminnassa se muistuttaa paljon salamaa sateen aikana, kun täysin pimeä huone valaisee kirkkaat millisekunnit.
Diskon aikana se näyttää erityisen viehättävältä.
tiedot:
 • LED-matriisi -
 • 12 V lähde -
 • Transistori K2543 -
 • Diodisilta -
 • Siru NE555 -
 • Vastukset ja kondensaattorit -

Verkkojännitteen merkkivalot integroidulla ohjaimella:
Tehokas tee-se-itse-strobe

Strobe-järjestelmä


Tehokas tee-se-itse-strobe

En sanoisi, että järjestelmä on monimutkainen, melko yksinkertainen. Mutta siinä ei ole galvaanista eristysjännitettä, mikä tarkoittaa, että et voi koskettaa mitään piirielementtejä sen toiminnan ja kokoonpanon aikana, ole erityisen varovainen.
Piiri voidaan visuaalisesti jakaa 12 V: n virtalähteeseen, pulssigeneraattoriin, tasasuuntaajaan ja LED-riviin.

Strobe-toiminta


NE555-sirulle kootaan lyhyt pulssigeneraattori. Pulssien välistä aikaa voidaan muuttaa kääntämällä muuttuvan vastuksen R3 kahvaa.
Kenttävaikutteisen transistorin avain on kytketty tämän generaattorin ulostuloon, joka kytkee 220 V jännitteen, toisiinsa nähden kytkettyjen LED-ryhmien virtalähdepiirissä.
LED-matriiseja syötetään tasavirralla, joka tasasuuntataan diodisillalla. Tämä on välttämätöntä, jotta piiri voidaan kytkeä kenttätehotransistorilla, joka toimii vain vakiojännitteellä.
Tehokas tee-se-itse-strobe

Stroben kokoonpano


Strobe on koottu koteloon kaapelikanavasta. LEDit ruuvataan leveälle sivulle ilman lämpöpattereita. Koska LEDiä käytetään jossain 2–5%: iin sen tehosta (pulssikäyttö), jäähdytyselementtien tarve katoaa.
Tehokas tee-se-itse-strobe

Sivuseinät leikataan samasta kaapelikanavasta ja liimataan liimalla. Yläosassa näkyy muuttuva vastus välkkymistaajuuden säätämiseksi.
Tehokas tee-se-itse-strobe

Tehokas tee-se-itse-strobe

Kytkentäpiirit:
Tehokas tee-se-itse-strobe

Tehokas tee-se-itse-strobe

Tehokas tee-se-itse-strobe

Tehokas tee-se-itse-strobe

varoitus


LEDit ovat erittäin voimakkaita ja voivat vahingoittaa silmiäsi, joten niiden katsominen työskennellessä ei ole suositeltavaa. Porttivälit ovat erityisen vaarallisia, koska silmä rentoutuu pimeässä ja kirkas impulssi tunkeutuu suoraan verkkokalvoon.
Älä myöskään unohda, että koko piiri on jännitteen alla, mikä on hengenvaarallinen.

Työn tulos


Valitettavasti strobe-operaatiota ei voida välittää joko valokuvan tai videon kautta. Koska jopa videokamera ottaa lyhyen pulssin erittäin huonosti ja lopulta se vain syttyy.
Mutta voin yksin sanoa, että strobi osoittautui erinomaiseksi, salamat ovat lyhyitä ja erittäin kirkkaita. Se näyttää erittäin vaikuttavalta, yleensä kaikki on niin kuin pitäisi.
Tehokas tee-se-itse-strobe

Katso video


Kommentit (14)
 1. Qwazar
  #1 Qwazar vieraita 11. tammikuuta 2018 16:21
  0
  Ne palavat ... Tarvitsemme tehokkaan jäähdyttimen 0,5 (stroboskoopin tapauksessa) virrankulutukseen ... Tai ei yhtä tehokkaalle tuulettimelle ... Minulla on 25 wattia haihtunutta tehoa pattereissa - 3 yksikköä on palanut. tällaisissa matriiseissa lämpöpatterien lämpötila oli 180 astetta. sillä hetkellä, kun matriisit toimivat, hän paransi asentamalla tuulettimen - kanavan poistopuhaltimen -, joka on halvempi kuin erikoispuhaltimet 220 voltilla ...
  1. kysymys
   #2 kysymys vieraita 15. tammikuuta 2018 11:31
   0
   Onko mahdollista laittaa 4 diodipaneelia samalla tavalla, mutta ei 3. Eikö piiriä tarvitse muuttaa?
   1. Yaroslav2004
    #3 Yaroslav2004 vieraita 22. helmikuuta 2018 17:07
    0
    Tietysti voit. Ei ole tarpeellista tehdä mitään uudelleen. Viimeistele stroboskooppi 8 matriisilla samalla tavalla. Mitään ei lämmitetä, eikä mitään uudelleen tekemistä ole tarpeetonta.
  2. Yaroslav2004
   #4 Yaroslav2004 vieraita 22. helmikuuta 2018 17:02
   0
   Matriisien pulssit ovat niin lyhyitä, että matriisilla ei edes ole aikaa kuumentua, älä sekoita sitä vakio-tilassa työskentelyyn. Kaavioni mukaan koottu värisävy 20 minuutin jatkuvalla toiminnalla, lämmitetty vain 42 asteeseen, ilman patteria ja puhaltimia. Mutta periaatteessa stroboskooppi on lyhytaikainen valotehoste, joka on 15-20 sekuntia, muuten epileptikot alkavat yksinkertaisesti heikentyä. Ennen kuin lähetät YouTubeen, kaikki on testattu ja varmennettu ...
 2. Jaroslav
  #5 Jaroslav vieraita 22. helmikuuta 2018 16:48
  0
  On erittäin mukavaa nähdä työtäsi resurssisi suhteen.
  Olen valmis vastaamaan kaikkiin tätä laitetta koskeviin YouTube-kysymyksiin järjestelmänvalvojien tarjoaman linkin avulla.
 3. Jaroslav
  #6 Jaroslav vieraita 22. helmikuuta 2018 16:56
  1
  No henkilökohtaisesti järjestelmänvalvojille, ei julkaisemiselle, todisteeksi siitä, että tämä on työtäni, voin ottaa minkä tahansa kuvan veistetyn järjestäjäni taustaa vasten, asettaa milloin tahansa herätyskellolle haluamasi mukaan tai liittää kuvan telineestä ... No, niin jos olet epävarma todenmukaisuudestani ...
 4. Vieras Alexander
  #7 Vieras Alexander vieraita 22. lokakuuta 2018 13:36
  0
  Toverit, kerro minulle kiitos: Kokoin järjestelmän mukaan vain 7,5 V: n virtalähteen 12: n sijaan ja 2SK2632-kenttälaitteen K2543: n sijaan. Joten LED-valo vilkkuu, mutta ei sammu kokonaan, palaa välähdysten välillä. Ja toinen tällainen noituus: vaikka repäisit johtimen kaihtimesta, mosfetti ei silti sulkeudu ja LED palaa puoleen virtaan. Missä olen väärässä?
  1. Vieras Dmitry
   #8 Vieras Dmitry vieraita 25. lokakuuta 2018 17:18
   1
   Transistori on rikki, vaihda se.
   1. Vieras Alexander
    #9 Vieras Alexander vieraita 26. lokakuuta 2018 07:59
    1
    Kiitos, muutos. Ja ratkaistaan ​​toinen kysymys: Osoittautuu, että transistori toimii käänteisessä tilassa - ts. Virtaako virta viemäristä lähteelle? Mitä tapahtuu, jos se kytketään inhimillisesti päälle: lähde "-" LEDiin, valuta "-" virtalähteeseen? Vai olenko sellaisella tavalla poltinut transistorin?
 5. Vieras Alex
  #10 Vieras Alex vieraita 9. joulukuuta 2018 20:58
  0
  Linkit ovat kuolleet. PSU mitä virtaa?
  1. Vieras Alexander
   #11 Vieras Alexander vieraita 8. tammikuuta 2019 klo 17:08
   0
   AC-DC 12 V 450mA 5W tarpeeksi
 6. Vieras Andrey
  #12 Vieras Andrey vieraita 25. helmikuuta 2019 18:46
  0
  Anna piiri kiitos! siellä sinulla oli musiikin välähdyksiä
 7. merkki 379
  #13 merkki 379 vieraita 12. huhtikuuta 2019 13:37 p.
  0
  Kun ystäväni ja minä keräsimme välähdyksen IFKashkiin - selvisimme, että on olemassa tietty välkyntätaajuus, joka häiritsee vestibulaarisen laitteen toimintaa, emme pystyneet nousemaan lattiasta, mutta IFK-lamppujen spektrialue on erilainen kuin LED, joten toivon, että tämä vaikutus ei tule olemaan. huomioitava.
 8. Dia Vitya
  #14 Dia Vitya vieraita 15. kesäkuuta 2019 klo 9:04
  0
  "... älä unohda, että koko piiri sijaitsee" ... no, mitä varten ?!

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit