Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Betonilattiatasoite
Minkä tahansa huoneen peruskorjauksen tai uuden rakentamisen aikana nousee melkein aina esiin kysymys siitä, kuinka lattia varustetaan paremmin. Voit valita lattiapäällysteen harkintasi mukaan, mutta lattian pohjan on oltava erittäin korkealaatuista ja kestävää. Betonilattiataso sopii vain tämän ongelman ratkaisemiseen.
Jotta betonilattiatasoitus voidaan suorittaa virheetömästi, sinun on lähestyä tätä asiaa vakavasti.
Ensinnäkin sinun on valmisteltava kaikki tarvittavat seikat, jotta betonilattiatasoitus saadaan päätökseen viipymättä. Hyödyllinen tähän:
  • betonimylly;
  • hiekka;
  • sementti (parasta luokkaa 500);
  • jos vedentoimituksessa on keskeytyksiä - tee runsaasti vettä;
  • gidroparobarer;
  • työkalu (kauhat, kauhat, laastia, ohjaus jne.).

Jos kaikki ovat valmistautuneet, aloitamme työn. Valmista ensin laatuperusta tulevalle tasoiteelle. Poista kaikki rakennus- ja talousjätteet huoneesta. Aseta sitten vesihöyryneste koko tulevan kerroksen alla olevalle lattia-alueelle.
Betonilattiatasoite

Sen reunojen tulisi työntyä seiniin. Aseta sen jälkeen majakat lattialle. Ne voivat olla metallista valmistettuja erikoismerkkimajakkeita (myydään rakennusliikkeissä), samoin kuin sementtilaastin kanssa tasaisiksi asetettuja tiiliä (jos tasoituspaksuus on samanlainen kuin tiilen korkeus). Kun tämä työ on tehty, majakat on jätettävä päivän ajaksi kiinnittääksesi ne sementtilaastilla.
Betonilattiatasoite

Päivänä majakojen asennuksen jälkeen lattia kaadetaan betonilla. Jotta betonilattiatasoitus olisi tehty täydellisesti, on ensin valmistettava korkealaatuinen laasti hiekka-sementti-seoksesta.
Betonilattiatasoite

Sellaisen liuoksen nopeaa valmistamista varten laita hiekkaa ja sementtiä (mieluiten luokka 500) suhteessa 3/1 betonisekoittimeen. Kytke betonimylly päälle ja lisää vettä asteittain sementti-hiekaseokseen, kunnes seos muistuttaa kosteaa savea. Sekoita laasti hyvin betonimyllyssä siten, että kaikki sementti- ja hiekkakappaleet sekoittuvat ja muuttuvat yhdeksi massaksi. Täytä seinien ja majakoiden välinen tila sementtilaastilla. Yleensä poista ylimääräinen liuos siirtämällä sääntö sivulle majakojen suhteen. Jos tasoitus jossain paikassa laantuu, on tarpeen lisätä sementtilaastia ja toistaa kaikki liikkeet säännöllä uudelleen. Huomaa, että painesulun reunat työntyvät seinälle eivätkä jää ratkaisun alle. Siksi on tarpeen täyttää jäljellä oleva tasoite.
Betonilattiatasoite

Betonilattiatasoite

Betonilattiatasoite

On tärkeää suorittaa jokainen uuden sementti-erä heti, kun edellinen on valmistettu. Joten jo asennetulla tasoiteella ei ole aikaa kuivua. Kun koko lattia on katettu betonilla, anna sen kuivua. Tätä varten sinun on varattava 2–3 päivää. Kun lattia on kuivunut, katkaise kaikki seinämiin ulkonevat vesihöyrynesteen reunat. Kun olet suorittanut kaikki yllä olevat vaiheet, betonilattiatasoitus on valmis.
Betonilattiatasoite
Kommentit (0)

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit