Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» »Moderni tee-se-itse-tietokonepöytä
Henkilökohtainen työtila määrää suurelta osin suoritetun työn laadun, koska siitä riippuu, kuinka mukava ja tuottava työprosessi on. Tämä pätee suurelta osin työpöydälle, jonka tulisi olla käyttäjäystävällinen. Suunnittelijat ja suunnittelijat, jotka osallistuvat toimiston ja kodin kehittämiseen huonekaluja, tarjoaa monia alkuperäisiä ideoita, mutta voit yrittää kääntää omat ideasi todellisuudeksi itse.
DIY-tietokonepöytä

Mitä valmistajat tarjoavat


Ennen kuin aloitat oman projektisi työskentelyn, sinun tulee tutustua huonekalumarkkinoiden ehdotuksiin, joista voit löytää paljon mielenkiintoisia ideoita. Alustana inspiraation löytämiselle otamme IKEA-hypermarketin, jossa on aina valtava valikoima tuotteita eri hintaluokista. Suurimman huonekalujen jälleenmyyjän luettelossa olevat työpöydät näyttävät tiivisteltä ja laadukkaalta, mutta niiltä puuttuu erityistä "kuori".
DIY-tietokonepöytä

DIY-tietokonepöytä

Muut valmistajat eivät pärjää paremmin - joko muotoilu ”antaa” rehellisesti ”viime vuosisadalle” tai muotoilu on liian tilaa vievä moderniin sisustukseen. Kaikesta lajikkeesta löytyy kuitenkin myös alkuperäisiä malleja, joita ei ole ylikuormitettu tarpeettomilla yksityiskohdilla ja jotka ovat käteviä käyttää. Esimerkiksi työtaso, joka on mukautettu kannettavan tietokoneen, tablet-laitteen ja muiden laitteiden käyttöön, näyttää erittäin tyylikkäiseltä ja ergonomiselta, mutta kaikilla käyttäjillä ei ole varaa siihen. Tämä ei kuitenkaan ole syy kieltäytyä pitämästäsi pöydästä, koska voit rakentaa jotain vastaavaa omin käsin.

Suunnitteluprojektin laatiminen


Ensimmäinen asia, josta päätetään suunnitteluvaiheessa, on tulevaisuuden pöydän toiminnallisuus. Ehdotettujen vaihtoehtojen joukossa voi olla kontaktittoman puhelinlaturin sijoittaminen työtasolle, sisäänrakennettu lentäjä, jonka jatkojohto on kuljettu pöydän jalan läpi, merkintätaulun alueet ja lasin muistiinpanot, reikät erityyppisille laitteille ja paljon muuta.
Tulevaa pöytääsi varten meillä on seuraavat toiminnalliset elementit ja yksityiskohdat:
 • keskireiät johtojen poistamiseksi kannettavasta tietokoneesta ja lisä Passiivinen jäähdytys;
 • syvä syvennys kahvikupille;
 • tilaa tabletille ja älypuhelimelle, jossa on reikiä laturin kytkemiseen;
 • pienet lasinaluset erilaisille pienille asioille - lyijykynät, kynät, muistitikut jne.

Kun olet päättänyt tarvittavien toimintojen luettelosta, voit alkaa laatia työpiirroksia, joiden mukaan taulukko tehdään. Mukavuuden lisäämiseksi kannattaa käyttää hyödyllisiä tietokoneohjelmia - SketchUp ja CorelDraw. Näiden ohjelmistotuotteiden avulla voit tehdä paitsi teknisesti päteviä piirtymiä myös luoda 3D 3D-malleja tulevaisuuden työalueelta.
DIY-tietokonepöytä

DIY-tietokonepöytä

Prototyyppien valmistus


DIY-tietokonepöytä

Virtuaalisen asettelun laatimisen jälkeen saattaa tulla mieleen idea käyttää jo valmisteltua, halpaa taulukkoa, esimerkiksi samasta IKEA: sta, sen toteuttamiseen.Tämä temppu ei kuitenkaan toimi, koska melkein kaikki halvat työtasot ovat onttoja sisällä, ja niihin on teknisesti mahdotonta tehdä tarvittavia uria ja reikiä.
DIY-tietokonepöytä

Toinen vaihtoehto on ostaa tietyn kokoinen (1200 mm x 600 mm x 40 mm) kilpi, joka on valmistettu massiivipuusta. Täällä sinun on ymmärrettävä, että kaikki puulajit eivät ole tarkoituksenmukaisia. Esimerkiksi mänty on liian pehmeä työtasolle, minkä seurauksena sen pinnalle voi tulla rakoja ja halkeamia käsittelyn aikana. Tämän estämiseksi asiantuntijat suosittelevat kiinteiden puulajikkeiden, kuten pyökin, tammen ja tuhkan, valitsemista.
DIY-tietokonepöytä

Seuraava on vaikein vaihe pöydän valmistuksessa - etsitään yritystä, joka harjoittaa puun jyrsimistä ja laser kaiverrusta. Huolimatta tehtävän ilmeisestä yksinkertaisuudesta kaukana kaikista mestarit ovat valmiita ryhtymään sen toteuttamiseen, joten joudut viettämään aikaa käsityöläisten etsimiseen, jotka eivät “nosta” palvelujensa hintaa avaruustasolla. Onnistuimme löytämään sellaisia ​​hienoja miehiä, jotka auttoivat lisäksi hankkeen loppuun saattamisessa ja antoivat hyödyllisiä suosituksia ja neuvoja.

Työpöydän käsittelyvaihe


Kun kaikki reiät, urat ja syvennykset on toteutettu, alkuperäisen suunnitelman mukaan työtaso on käsiteltävä oikein, jotta se saadaan työmuotoon. Ensinnäkin kaikki pinnat jauhetaan hiekkapaperilla, reikien sisäpuoli mukaan lukien. Täydellisen sileyden saavuttamiseksi tarvitset erityyppisiä hiekkapapereita - 100, 280 ja 360. Manuaalinen nahanpoistoprosessi voi viedä useita tunteja, koska se vaatii erityistä varovaisuutta suorituksen aikana.
DIY-tietokonepöytä

Saatuaan tasaisen pinnan ilman karheutta ja epämuodostumia, voit jatkaa puun lopulliseen käsittelyyn. Voit käyttää tätä lakalla, maalilla tai öljyllä käyttäjän henkilökohtaisista mieltymyksistä riippuen. Valitsimme jälkimmäisen vaihtoehdon öljyn monien etujen innoittamana:
 • haitallisten höyryjen puuttuminen, ympäristöystävällisyys;
 • kestävyys korkeille lämpötiloille ja kosteudelle;
 • nopea kuivaus muutamassa tunnissa;
 • puun pinnan luonnollisen rakenteen säilyttäminen;
 • helppokäyttöisyys ja sitä seuraava käyttö.

Lisäksi jopa useiden kerrosten öljyjen levittäminen ei muodosta kiiltävää kalvoa, joka on silmälle näkyvissä pinnalla, eikä anna hopeaa kiiltoa.
Jokainen kerros öljypinnoitetta tulisi kuivata kahden tunnin ajan, jonka jälkeen voit jatkaa tukijalkojen asentamista. Mallissamme käytimme valmiita ikeev-jalkoja, ja niiden asennus oli ehkä helpoin askel koko pöydän valmistusideasta.
DIY-tietokonepöytä

DIY-tietokonepöytä

Yhteenvetona


Kuukausi käytettiin idean toteuttamiseen tyhjästä, jonka aikana seuraavat tehtävät toteutettiin peräkkäin:
 • 1 viikko - omien ideoidesi suunnittelu, luettelo tarvittavista toiminnoista, ideoiden laatiminen tulevan pöydän ulkoasusta;
 • 2 viikko - 3D-asettelun ja piirustusten tuottaminen tietokoneohjelmien avulla, sopivien mestarien etsiminen, jotka harjoittavat ammattimaisesti jyrsintää;
 • 3 viikkoa - jyrsintä- ja kaiverrustyöt;
 • Viikko 4 - työtason viimeistely ja jalkojen asennus.

Hintakohtaisesti kalleimmat hetket olivat jyrsintä- ja kaiverruspalvelut sekä huonekalupaneelin ostaminen massiivipuusta. Kaikki muut vaiheet toteutettiin yksin, mikä lopulta antoi mahdollisuuden täyttää kokonaismäärä, joka oli hieman yli 10 tuhatta ruplaa.
Saatu kokemus nykyaikaisen tietokonepöydän itsenäisestä valmistuksesta on antanut meille mahdollisuuden tehdä useita tärkeitä käytännön johtopäätöksiä:
 • vähittäiskaupasta on vaikea löytää sopivaa työpöytämallia;
 • Ostaessasi huonekalulevyä työtasolle, sinun tulisi antaa etusija kiinteille puulajeille;
 • Kun etsit jyrsintäpalveluita, saatat kohdata vaikeuksia;
 • öljypäällyste on hyvä puun viimeistely.

DIY-tietokonepöytä

Näiden vinkkien avulla voit kokeilla omaa kättä muun tyyppisten huonekalujen valmistuksessa, jotka täyttävät kaikki tarpeesi ja vaatimuksesi.
DIY-tietokonepöytä

DIY-tietokonepöytä

DIY-tietokonepöytä

Jonkin ajan kuluttua oikaisin virheet ja tein uuden pöydän, mutta pyökistä. Tämä on ennalta ostettu materiaali:
DIY-tietokonepöytä

Ja tässä on itse taulukko, joka on merkitty versiolla 2.0.
DIY-tietokonepöytä

Kommentit (1)
 1. feelloff
  #1 feelloff vieraita 13. joulukuuta 2017 14:06
  3
  Haluaisin tehdä siitä halvemman ja yksinkertaisemman: ottaisin kaksi työtasoa ohuemmaksi. Olisin tehnyt kaikki reiät ja urat yhdessä läpi ja liimannut sen sitten toiseen pöydälle. Ja tuloksena olisi yksi pöytätaso.
  Jalat valmistetaan PVC-putkista. Kaikki olisi mennyt yli penniäkään. No, tietenkään, näkymä ei ollut niin tyylikäs kuin täällä, mutta hinta motivoi minua enemmän.

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit