Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
Kuinka laittaa laatta? Tämä kysymys kiinnostaa asuntojen omistajia, jotka aloittivat huoneessa korjauksen. Kylpyhuoneessa tai keittiössä lattian päivittäminen ei vaadi erityisiä taitoja. Tämä tehtävä voidaan hoitaa ilman erityistä koulutusta tai rakennuskoulutusta. Riittää, kun ostat tarvittavat työkalut ja noudatamme selkeästi ohjeitamme.

koulutus


Kaikki alkaa valmistelusta. Pohja on puhdistettava vanhasta pinnoitteesta ja käsitelty huolellisesti pohjamaalilla. Kostutus tehdään joko siveltimellä tai telalla. Kuivattuna neste muodostaa pinnalle vahvan kalvon, joka osaltaan parantaa materiaalien tarttuvuutta.

Vaivausliuos


Sitten laattaliima vaivutetaan. Ulkonäöltään se on enemmän kuin sementti-hiekkalaasti, mutta samalla se sisältää koostumuksessaan erilaisia ​​lisäaineita. Liimaa on suositeltavaa sekoittaa erityisellä sekoittimella tai suuttimen lävistimellä.

Laattojen asennus


Laatoituslaatat alkavat yleensä hyvin näkyvällä alueella, sitten siirtyvät vähitellen korjattuihin tiloihin. Siten kaikki leikatut laatat peitetään myöhemmin kylpyammeella, pesuallasella tai pesukoneella.
Jokainen tuote rasvataan takalla liimalla ja, kääntyessään ympäri, puristetaan lattiaan. Laattojen oikea asennus tarkistetaan kuplatasolla. Jos poikkeamia on, materiaali on vuorattu huolellisesti erityisellä kumi- vasaralla laatoille.
Laattojen lattia

Vierekkäisten laattojen väliin asennetaan muoviset ristit. He asettavat samantyyppiset aukot, jotka korjauksen viimeisessä vaiheessa täytetään laastiseoksella. Optimaalinen raon leveys on 1,5-2 millimetriä.
Laattojen lattia

Laattojen lattia

Laattojen lattia

Laattojen leikkaus tehdään kahdella työkalulla. Laattaleikkurin avulla saat sileät laattaraidat halutusta koosta. Hiomakoneella käytetään putkien reikien leikkaamista sekä laattojen hiontaa.
Kun laatta on kokonaan asetettu, odota laastin osittaista asettamista ja jatka lastalla. Laimenna seos pieneen astiaan. Täytä se koristeellisilla rakoilla laattojen välillä kumilastalla. Pyyhi lopussa koko pinta kostealla sienellä ja sitten kuivalla rievulla.
Laattojen lattia
Kommentit (0)

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit