Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Magneettinen ilmaisin
Hyvin usein, rakennettaessa erilaisia ​​sähkögeneraattoreita tai moottoreita, on tarpeen määrittää magneettinapa. Lähes kaikki fysiikan oppitunneista tietävät, että magnetilla on kaksi napaa: pohjoinen (merkitty sinisellä kirjaimella "N") ja eteläinen (merkitty punaisella ja kirjaimella "S").
Tämä yksinkertainen elektroninen ilmaisin auttaa sinua selvittämään magneettinavan nimen. Muut kuin rakentamisessa et tarvitse niukkoja osia ja komponentteja.
Ilmaisimen anturina käytetään Hall-anturia, joka voidaan poistaa vanhasta jäähdyttimestä tietokoneesta. Onneksi on olemassa niin "hyvä" nyt irtotavarana.
Kuten tiedät, tietokonetuulettimissa on harjaton moottori. Joka koostuu kahdesta ankkurikäämityksestä ja kytkentäelementistä - Hall-anturi. Tämä anturi kytkee käämitykset juoksupyörässä olevan liikkuvan magneettisen renkaan asennosta riippuen.
Magneettinen ilmaisin

Magneettinen ilmaisin

Tuulettimen piiri


Magneettinen ilmaisin

Tällä elementillä on neljä lähtöä. Kaksi on virtalähde ja kaksi lähtöä, joille on virtaa, riippuen magneettikentästä. Toisin sanoen tehotaso voi olla vain yhdessä johtopäätöksessä.

Magneettinen ilmaisinpiiri


Magneettinen ilmaisin

Käämityspaikkaan liitämme moniväriset LEDit rajoittavan vastuksen kautta. Syötetään koko piiri 3 voltin “tabletti” akusta.
Asennamme piirin leipälevylle. Johdamme anturia vähän terminaaleista.
Magneettinen ilmaisin

Magneettinen ilmaisin

Me tarkistamme. Tämän anturin ainoa haittapuoli on, että taso on aina yhdellä napoista, riippumatta magneettikentän läsnäolosta. Siksi lisäsin virtapainikkeen kytkeäksesi piirin lähteen kanssa. Seurauksena on, että se toimii näin: toi sen magneettiin, painoi painiketta - kentän osoittava LED-valo syttyy, kaikki - painike voidaan vapauttaa.
Magneettinen ilmaisin

Magneettinen ilmaisin

Magneettinen ilmaisin

Laitoin taulun koteloon tasaisesta merkinnästä. Kaikki sujui hyvin kauniisti. Seurauksena minusta tuli tällaisen magneettikentän taskutunnistimen omistaja. Maatila sopii.
Magneettinen ilmaisin

Magneettinen ilmaisin

Magneettinen ilmaisin magneettinavan määrittämiseksi voi löytää muita sovelluksia jokapäiväisessä elämässä tai tuotannossa, joten asia on aivan välttämätön.
Magneettinen ilmaisin

Magneettinen ilmaisin

Katso video magneettianturin kokoonpanosta ja testauksesta


Kommentit (3)
 1. alexey
  #1 alexey vieraita 7. joulukuuta 2017 11:58
  0
  Onpa kiinnostavaa. Järjestelmä on tarpeen laatia.
 2. Sergei
  #2 Sergei vieraita 21. joulukuuta 2017 00:01
  0
  Ja jos se yhdistetään ruokokatkaisimeen, laite käynnistyy vain magneettikentän ollessa läsnä. Ja kytke se pois päältä. Kuinka idea on?
 3. Denis
  #3 Denis vieraita 17. helmikuuta 2019 klo 9:15
  0
  Voitko vahvistaa sitä jollain tavalla? Jotta olisi mahdollista löytää magneetti 1 tai 2 metriä, napaisuutta ei tarvitse edes määrittää.

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit