Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »LED-lamppujen korjaus
LED- tai LED-lamput ovat viime aikoina tulleet elämäämme laajasti. Ja tämä ei ole yllättävää, koska niillä on monia etuja verrattuna muihin keinovalon lähteisiin.
Tässä on muutama niistä:
1. Kannattavuus.
2. Kestävyys.
3. Turvallisuus.
Sekä näiden lamppujen hinta että laatu voivat vaihdella valmistajasta riippuen. Ne eivät ole kovin erilaisia ​​suunnittelussa, komponentit ovat samoja, mutta ero voi olla laadussa.
Tämä pätee erityisesti itse LEDeihin ja jäähdytysjärjestelmiin. Vaikka lamppu ei ylikuumene paljon, lämmitys on edelleen läsnä, mikä vaikuttaa haitallisesti elektroniikkaan.
Siksi näiden laitteiden rikkoutumisia tapahtuu myös. Tämä on erittäin epämiellyttävää, varsinkin kun lamppu ei kestänyt edes pari kuukautta. Älä kuitenkaan kiirehdi heittämään sitä pois. On tapa korjata lamppu, mikä säästää rahaa.
Täällä kuvassa keskitasoinen lamppu.
LED-lamppujen korjaus

Yhtenä hienona päivänä se lakkaa toimimasta, vaikka itse lamppu oli täysin toiminnassa.
On selvää, että ongelma on tarkalleen lampussa, tarkemmin yhdessä sen komponenteissa.
Joten jatkamme lampun korjaamista.
Irrota hajotin purkaaksesi sen.
LED-lamppujen korjaus

Sen alapuolella on LED-paneeli ja elektroninen muunnin. Hajotin voi olla lukittu tai kierteitetty.
Tämä lamppu käyttää kierreliitäntää, ja tämä on paras vaihtoehto korjausmahdollisuudelle, koska se ei vaadi erityisiä ponnisteluja ja erikoistyökaluja purkamiseen.
Vieritä sitä vastapäivään ja mattakansi voidaan poistaa ilman ongelmia.
Sen alla, kuten edellä on jo kuvattu, on paneeli, jossa on useita kymmeniä LED-elementtejä.
LED-lamppujen korjaus

Aluksi voit tarkastella muuntajan kunkin elektronisen komponentin ulkoista tilaa.
LED-lamppujen korjaus

LED-lamppujen korjaus

Joskus syy rikkoutumiseen voi olla siinä. Yleensä tämä on suuren kapasiteetin elektrolyyttikondensaattorin turvotus. Jos muodonmuutoksen jälkiä on näkyvissä sen ylä- tai alaosassa, se on ehdottomasti tarpeen muuttaa.
Lisäksi tällä levyllä voi olla normaali sulake, joka voi räjähtää jännitteen pudotuksen vuoksi. Sitten ongelma ratkaistaan ​​korvaamalla se.
Jos muuntimessa ei havaita ulkoisia vikoja, mittaa jännite sen ulostulossa. Tämä voidaan tehdä yleismittarilla tai yksinkertaisella DC-volttimittarilla.
LED-lamppujen korjaus

LED-lamppujen korjaus

Muuten, voit mitata jännitteen muuntimen ulostulossa poistamatta LED-paneelia. Tämä tulisi tehdä kahdesta reikästä poistuvasta johdosta. Mutta ensin, sinun on asetettava lamppu jonkinlaisen pöydän tai muun lampun pistorasiaan.
LED-lamppujen korjaus

Kuten volttimittari osoittaa, lähtöjännite on noin 132 volttia. Ja tämä tarkoittaa, että muunnin itsessään on hyvässä kunnossa ja ongelma on tarkalleen ledissä.
LED-lamppujen korjaus

Joten koska niiden yhteys on sarja, ainakin yhden niistä vika johtaa koko paneelin täydelliseen käyttökelvottomuuteen.
Kuinka löytää viallinen? Jos ulkoisesti tämä ei ole näkyvissä, ongelmadiodi voidaan löytää tehokkaalla menetelmällä.
Laitamme yleismittarin valintatilaan ja yhdistämme sen anturit vuorotellen, yhdensuuntaisesti jokaisen LEDin kanssa, lisäksi laitteen plus (punainen) anturi on asetettava “-” -tappiin.
LED-lamppujen korjaus

Paneelikaaviossa miinusmerkkiä ei ole osoitettu, vain plusmerkki on merkitty. Siksi ei merkitty, ja siellä on katodi.
LED-lamppujen korjaus

LED-lamppujen korjaus

Jos merkkivalo toimii, kun mittapäät liitetään siihen, heikko hehku näkyy. Se elementti, joka ei syty, on viallinen.
LED-lamppujen korjaus

Seuraavaksi poista tämä LED valitsemalla se ohuella ruuvitaltalla.
LED-lamppujen korjaus

Pese sen jälkeen paikkoja varovasti.
Nyt sinun on löydettävä LED, joka korvaa palaneen.
Tätä tarkoitusta varten mikä tahansa työelementti sopii esimerkiksi taskulampusta, jolla on ongelmaakku tai jopa sytyttimestä, jolla on taustavalo.
LED-lamppujen korjaus

Nyt kun niitä vain ei sovelleta, joten tämän ei pitäisi olla ongelma.
LED-lamppujen korjaus

LED-lamppujen korjaus

Samoin kuin vikaa etsiessämme, löydämme positiiviset ja kielteiset johtopäätökset. Juota nyt uusi LED vastaavasti levyn napaisuuden mukaan.
LED-lamppujen korjaus

LED-lamppujen korjaus

Nähdään, että kun lamppuun kohdistetaan jännite, sen hehku tapahtuu.
LED-lamppujen korjaus

LED-lamppujen korjaus

Siksi korjaus onnistui ja lamppu voi kestää vielä muutama kuukausi ja mahdollisesti vuotta.
Kommentit (11)
 1. Leonid Zagain
  #1 Leonid Zagain vieraita 6. joulukuuta 2017 08:26
  3
  Kyllä, kirjoittaja on täysin oikeassa, olen korjannut tätä tapaa jo yli kuusi kuukautta! Ja silti, kirjoitin aliexpress 100 LEDiä 89 ruplasta ja vannon nyt niitä, jopa lampun teho ei vähene.
 2. Vieras Sergey
  #2 Vieras Sergey vieraita 6. joulukuuta 2017 18:05
  6
  Menetelmä on tietysti tehokas ja ehkä se auttaa jotakuta, mutta se on huono onni - kaikki LEDit eivät soi niin! Minulla on valaisimia ja niissä on LED-valoja, joissa jokaisessa on useita kiteitä ... Ne eivät halua soida ja syttyä. Yhdessä lampussa jopa 25 V: n virtalähde ei onnistunut palamaan yhtä LEDiä. Ja kuinka korvata ne ???
  1. Vieras Alex
   #3 Vieras Alex vieraita 1. tammikuuta 2018 15:24
   4
   On selvää, että LED tarvitsee vain 2.5-3 vain siirtymisen avaamiseksi.
   Ota lähde 10, 15 volttia ja kutsu 1 kΩ: n vastuksen läpi niin paljon kolmesta kiteestä (hehkua varten). Noudata "+" ja "-" !!!
   Vanhat testaajat C 43XX olivat 4,5 V: n akulla ja sytyttivät minkä tahansa diodin (vastusmittausmoodissa).
 3. Vladimir Mihailovitš
  #4 Vladimir Mihailovitš vieraita 8. joulukuuta 2017 07:10
  3
  Halpoissa lampuissa ne eivät koskaan sijoita lämpöpattereita kuten kuvassa, ja 99% vikoista johtuu tarkalleen elektronisesta virtalähteestä. Viiden vuoden ajan lamppujen kanssa työskennellessään yksi LED ei ole kuollut, mutta hehku voimakkuus muuttui huomattavasti, mikä oli syy LEDien vaihtamiseen. Halpojen lamppujen suurin ongelma on, että ilmoitettu teho on useita kertoja suurempi kuin todellinen. Valmistajalta riippuen se voi vaihdella 2 - 5 wattia / 7 wattia. lamppu.
  1. Valeri Ratnikov
   #5 Valeri Ratnikov Vierailijat 1. tammikuuta 2018 00:02
   2
   Tämä on totta.
 4. Vieras Valeri
  #6 Vieras Valeri vieraita 2. tammikuuta 2018 10:02
  1
  kerro minulle 18-LED-lampun sormen tyyppisten elementtien virrankäyttöjärjestelmä, se toimi aikaisemmin akusta ja ladattiin 220v-verkosta (ruuvattu verkkovirtapatruunaan), akku kuoli, hätälähde tarvitaan maaseudulla, kiitos etukäteen.
  1. popvovka
   #7 popvovka Vierailijat 5. tammikuuta 2018 09:40
   1
   Ota 3 AA-paristoa (mieluiten Ni-Cd, mutta myös Ni-MH on mahdollista), joiden kapasiteetti on vähintään 1000 mAh. Kytke ne sarjaan ja asenna vanhan akun sijasta. Tämä on totta, jos sinulla oli pieni lyijyakku.
   1. popvovka
    #8 popvovka Vierailijat 5. tammikuuta 2018 09:48
    2
    Jos sinulla on kysyttävää, kirjoita osoitteeseen
 5. Setä Vitya
  #9 Setä Vitya vieraita 24. huhtikuuta 2018 16:22
  15
  Kuolleen LEDin löytämiseksi oikosulun jokainen diodi 20-50 ohmin (1-2 W) vastuksella päälle kytketyssä lampussa. Missä lampussa syttyy, se on vaihdettava.
 6. Thomas Uskomaton
  #10 Thomas Uskomaton vieraita 18. marraskuuta 2018 19:14
  1
  Käytän 24 V: n virtalähdettä viallisten LEDien löytämiseen. Työnnän anturijohtimen rakoon noin 1 K: n resistanssin, ja samansuuntaisesti anturien kanssa yhdistän digitaalisen volttimittarin. Resistanssi rajoittaa virtaa testattavan LEDin kautta, ja volttimittarin avulla voit löytää toimivia, mutta paistettuja LEDejä, joissa jännite eroaa. Äskettäin olin korjaamassa ryhmää samanlaisia ​​polttimoita, joissa käytettiin mikropiiriä, jonka virta tulisi antaa 100 mA, jännitteellä 30–70 V. Mutta kiinalaiset vähensivät kondensaattoreiden kapasitanssia, seurauksena virta nousi 150 mA: iin, ja LEDit olivat erittäin kuumia ja palaneet. Minun piti poimia virran asetusvastus. Tietolomakkeen mukaan se on 3 ohmia, kiinalaisilla on 7 ohmia, mutta todellakin, jotta saat 100 mA, tarvitset 12 ohmia ...
 7. behemoth
  #11 behemoth vieraita 4. joulukuuta 2018 14:44
  4
  Lampun ohjaimen kaavamainen toteutus - virranvakaaja, ts. riippumatta sarjaan kytkettyjen LEDien lukumäärästä, virta ei muutu. tästä seuraus - palaneen LEDin sijasta juotostamme lankahyppylaitteen ja sietämme pienen kirkkauden menettämisen sijaan käytännöllisyyden sijasta.

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit