Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» Tee-se-itse bi-ksenon-linssien asennus
Kaikilla amerikkalaisten autojen, etenkin vanhan klassisen koulun, eduilla on kaksi yhteistä haittaa (koskee kaikkia malleja): korkea polttoaineenkulutus ja inhottava päävalo. Lamppujen korvaaminen kaikenlaisilla ”Night Breaker” ja muilla ”plus 50% kirkkaudella” ei anna konkreettista tulosta. Ongelma on yhtenäinen lähestymistapa heijastimien suunnitteluun: kaikki amerikkalaiset ajovalot ovat sokeita.
On vain yksi ratkaisu: nykyaikaisen kaasunpoistojärjestelmän, ts. Ksenonin, asennus. Halogeenilampun yksinkertainen korvaaminen kaasupullolla ratkaisee ongelman osittain:
  • Ensinnäkin tämä on selvä teknisten määräysten rikkomus. Poistolamppujen asentaminen ajovaloihin, joissa on halogeeniä varten suunniteltu heijastin (heijastin), on kielletty.
  • Toiseksi heijastin on suunniteltu pistevalonlähteelle, eli kierrelle. Ksenonpolttimessa oleva hajoava pilvikaasupilvi ei tarkenna ja antaa paljon hajavaloa. Tästä syystä autot, jotka yksinkertaisesti korvasivat halogeenin ksenonilla armottomasti sokeilla vastakkaisilla kuljettajilla, jopa lähivalossa.

Kiinalaiset keksijät tarjoavat monia epästandardeja kaasupurkauspulloja, jotka on valmistettu halogeenikorkille: H1, H4, HB3 jne. Väitetään ”säännölliseksi” korvaamiseksi. Tämä lähestymistapa on täysin väärä.

Valmiiden ajovalojen (tai valaistusmoduulien) asennus linssiin


Rakenteellisesti se voi olla objektiivilla varustettu täysivaltainen ajovalo ja vakiojalusta yhdelle ksenonpullojen standardista. Korissa on valmiita lohkoja: ne voidaan asentaa runkoon erillään ajovaloista. Mutta yleisin jälkiasennusvaihtoehto (se on myös edullisin) on linssimoduuli ilman koteloa.
Viite: linssimoduulit voivat olla erikseen lähi- ja kaukovaloille (merkitty vastaavasti DC ja DR) tai biksenonlinsseille (merkitty DC / R). Toisessa tapauksessa moodien vaihtaminen tapahtuu verholla, joka muodostaa säteen: sitä ohjataan sähkömagneetilla.

Aiheen oikeudellinen puoli


Huolimatta siitä, että artikkeli on luonteeltaan teknistä, harkitsemme joitain laillisuuksia, jotka sallivat ksenonin laillisen käytön autossa. Vakiojärjestelmistä ei ole mitään sanottavaa: jos valmistaja on asentanut kaasupurkausvalot, kaikki on laillista.
Tulliliiton teknisessä määräyksessä todetaan seuraavaa:
1. Ajovalojen asennus kaasupurkausvalonlähteillä on sallittua ajoneuvoihin, jotka on lopetettu. Samanaikaisesti käytetään toisen mallin ajovaloja.
2. Jos olet asentanut (tai mieluummin asennat) ksenonimoduuleja halogeenilampuille tarkoitettuihin ajovaloihin, hyväksyntä liikennepoliisissa on tarpeen. Tämä menettely sisältää teknisen asiantuntemuksen, matkat viranomaisille ja eräät taloudelliset kustannukset (laitteistokustannusten lisäksi). Sen jälkeen TCP: ssä tehdään merkki muutoksista suunnitteluun ja terveyteen.
Aiotko laillistaa kotitekoisen ksenonin, vai uudistatko ajovalot siten, että kukaan tarkastaja ei pääse alaosaan - työ tulisi tehdä standardien mukaisesti.
  • Värilämpötilan on oltava teknisten määräysten mukainen. Optimaalinen arvo: 4000–5000 kt. Tämä on auringon luonnollinen väri, valaisee täydellisesti sekä märkiä että kuivia teitä. Se ei ole silmiinpistävää tien tarkastajille, toisin kuin sininen tai violetti, joka puolestaan ​​valaisee myös polkua heikosti.
  • Ylä 2000 lm: n valotasolla (alkaen 35W: n tehosta, kaikki purkausvalot ylittävät tämän arvon) ajovalot olisi varustettava automaattisella kallistuskulmakorjaimella ja puhdistusjärjestelmällä (aluslaatat, pyyhkimet).
  • Aallotettujen ajovalaisinlasien käyttö ei ole sallittua.

No, tietysti, lähivalon rajausraja (tässä tapauksessa oikealla rikki, ns. Askel) tulisi säätää oikein.

Teoreettiset laskelmat on saatu päätökseen, siirrymme projektin käytännön toteutukseen


Car - Lincoln Navigator 2000 -julkaisu. Sanoa, että varastossa suorituskyky paistaa huonosti, on sanomatta sanomatta. Auto lopetetaan, mutta ksenon-ajovaloja ei voida asentaa toisesta mallista. Siksi asennamme biksenonimoduuleja.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Koska prosessi ei ole nopea ja sinun täytyy ajaa joka päivä, kokeiluja varten ostettiin taiwanilaisen valmistajan DEPO uudet ajovalot.
Tämä ratkaisee useita ongelmia:
1. Kun asennamme linssejä - auto on liikkeellä vanhojen ajovalojen kanssa.
2. Jos ”jotain menee pieleen” - et jää ilman päävaloa.
3. Tarvittaessa (liikennepoliisin ongelmat, tarkastusta ei tapahdu ...) voit aina kääntyä takaisin.
Samanaikaisesti päivitin vanhaa optiikkaa sateenlasilla. Onneksi sarjan hinta ei ole liian pureva.
Ensinnäkin uudet ajovalot on avattava. Harvoin poikkeuksin, lasi kiinnitetään vartaloon tiivisteaineella. Kuumennettaessa 200 ° C - 300 ° C: seen liima pehmenee ja ajovalo puretaan helposti. On monia tapoja: laittaa uuniin, laittaa ilmatiiviiseen laatikkoon ja lämmittää ilmaa hiustenkuivaajalla, käytä infrapunalämmitintä, kuten "UFO". Valitsin paikallisen lämmityksen rakennushiustenkuivaajalla.
Purkamistyökalu on vakiona: ruuvimeisseli, pihdit (lukitusniittien poistamiseksi, kenellä tahansa sitä on), hammaskivet välikappalekiiloina ja itse hiustenkuivaaja.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Ajovalo tarkistetaan lasin muotoa pitkin lisäkiinnittimien suhteen: ruuvit, niitit, niitit. Sitten se asetetaan pehmeälle pinnalle ja lämmitys alkaa kevyimmästä kulmasta.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Jonkin ajan kuluttua tiivisteaine lainaa itsensä. Pujota varovasti tasaisella ruuvitaltalla ja aseta hammastikku uraan.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Kun lasi liikkuu riittävällä etäisyydellä, voit kiinnittää raon rievulla.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Lämmitämme viimeisen osan.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Erota lasi, anna ajovalon jäähtyä.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Lämmitys ohjataan visuaalisesti. Muovin ei tulisi muuttaa väriä ja tulla pehmeäksi. On parempi valita matalampi lämpötila ja lämmin pidempään.

Nyt linsseistä


Valitsin bi-ksenon-pakkauksen kiinalaiselta valmistajalta CBX. Tämä on yritys, jonka kuljettimilla tuotetaan optiikkaa useille autotehtaille. Sarjani osoittautui kiinalaiseksi kopiona Volkswagen AG: lle, joillekin AUDI-malleille. Tietysti, ei alkuperäisiä logoja - tämä on merirosvotehtaan klooni. Ammattitaito (erityisesti linssit) on huippuluokkaa. Naamiot (koristeelliset tyynyt, jotka peittävät rakenteen) minun tapauksessani tulivat VW Tiguanilta. Tietenkin, valmistettu Kiinassa.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Linssin halkaisija on 3 tuumaa. Pohja - vakio D2S. Valaisimet ostettiin merkkinä, PHILIPS 85122 35W, värilämpötila 4600K. Korealaisen Sho-Me 35W -yrityksen käyttämät sytytyslohkot (liitäntälaite). Asennus on ulkoinen, puskurin etuna voi olla mikä tahansa piilotettava. Sytytyslohkojen sarja sisältää kaikki tarvittavat johdotukset, joten kytkentäohjeita ei ole tarpeellista kirjoittaa uudelleen. Kun ostat tällaisen sarjan, saat kaikki tarvittavat asiakirjat.
neuvosto: Jos aiot myöhemmin laillistaa uusinnan, sinun on otettava varmenne jokaisesta komponentista. Myyjät tietävät, millaisia ​​asiakirjoja.
Bilinsin asentamiseksi ajovaloihin käytetään tavanomaista penkkityökalua (katso kuva).
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Dremel auttaa paljon käpyjä, leikkureita ja leikkuulautasia. Käytin myös porauskonetta (tarkemmin sanottuna sähköporan jalustaa).
Irrota ajovalo, merkitsemällä aikaisemmin halogeenilampun keskikohta lasille. Jos aiot pitää kromattua täytettä, sinun tulee työskennellä puuvillahansikkaissa.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Objektiivi kiinnitetään sisällä kiinnikkeellä (kehys). Yksilöllinen ratkaisu (erilaisille ajovaloille), esimerkkini perusteella, voit kehittää oman suunnittelun. Jätin vakiona kiinnitetyn heijastimen.Koska en tunnista binaalimoduulien kiinnittämistä napeilla muoviheijastimeen, päätettiin asentaa 3 mm alumiinilevyt.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Ennen kuin aloitat alumiinin käsittelyn, sinun tulisi työskennellä väliaikaisten kuvioiden kanssa. Minun tapauksessani vaahdotettu 4 mm paksu PVC-arkki. Kiinnittänyt mallin heijastimeen (vakioasennuspaikoissa) piirtin peruskoordinaattiakselit, jotka leikkaavat suorassa kulmassa lampun reiän keskelle.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Tämä on tarpeen biline-moduulin keskittämiseksi. Sen jälkeen, kun olen mitannut moduulin korvien välisen etäisyyden, tein ja merkitsin toisen mallin.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Ja hän leikkasi sen kiinnitysreikillä Bilins-kotelon asentamista varten.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Yhdistämällä molempien kuvioiden koordinaatit saadaan biliinin tarkka sijainti suhteessa kiinnitysheijastimen ajovaloihin. Tämä on tärkeää, linssin keskikohdan tulee olla linjassa halogeenilampun kanssa. Muuten säätöalue ei ehkä riitä.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Me koota mallilevy: asennamme heijastimen vakiokiinnityksen ja biline-linssirungon.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Yritämme ajovalaisimen kotelossa.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Jos havaitaan poikkeamia (jopa 1-2 mm), tämä on helppo korjata PVC-levyllä.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Sitten teemme toisen mallin, joka on valmistettu jäykemmästä materiaalista. Se on tarpeen jo kytkettyjen ajovalojen tarkkaan säätämiseen. Viimeistelyn alumiinilevyn muuttaminen on liian kallista. Otin paloja laminoitua akryyliä, sellaisia ​​käytetään mainosrakenteissa. Tarpeeksi kova, ja se voidaan helposti muokata sovittaessa.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Kokoamme rakenteen, asennamme sen ajovalaisimen koteloon.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Säädä optisen akselin keskipiste.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Tarkista ajovalon lasin merkinnän vastaavuus.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Jäykän mallin asentamisen jälkeen teemme kiinnikkeen alumiinilevystä.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Merkitsin porapuristimen keskeisen reiän.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Sitten viimeistelty dremelillä.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Samoin teemme jäljellä olevat teknologiset aukot.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Olen jälleen kerran vakuuttunut dremelin käytöstä. Yksinkertaisen tiedoston piti toimia yli tunnin.
Leikkaamme langan korvakkeille biliinin alla. Käytin M6-pultteja nastoina. Suosittelen ostamaan korkealaatuisia kiinnittimiä, värähtelykuorma on melko vakava: linssi on lasia, se painaa vähintään 100 grammaa.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Kokoonpanamme suunnittelun lopulliseen asennukseen.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Asenna kokoamisen jälkeen ajovalo autoon, kytke valo päälle, tarkista säätöalueet. Kokopäiväistä heijastinta ja biliinimaskia ei vielä käytetä.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Kun olet asettanut linssin oikeaan asentoon (säteen säätämisen kannalta), merkitse koristekehyksen aukot maskin alla. Käytämme kartonkimallaa asetteluun.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Tämä prosessi on puhtaasti yksilöllinen ja riippuu ajovalaisimen suunnittelusta ja valitsemastasi suunnittelupäätöksestä.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Leikkaa ylimääräinen muovi dremelillä.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Leikkuulauta leikkaa muovia kuten voi.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Koesovitus - ja tarkistaminen.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Valmiit leikkaukset huolellisesti käsitelty hiekkapaperilla.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Yritämme - kaikki on tarkka, etäisyys maskiin on sama, säätöalue on riittävä: muovi ei tartu toisiinsa.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Kokoonpano ajovalo: vasemmalla - muutoksen jälkeen (ilman vakioheijastinta), oikealla - tavallinen ajovalo.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Koska päätin pitää säännölliset heijastimet maskin takana koriste-elementtinä, viimeistelemme heijastimen viimeistelyä. Bi-ksenon-moduulin merkintäreiät.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Poraamme poralla.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Viimeistelyn jälkeen tiedostolla saadaan oikean muotoinen reikä. Estetiikalla ei ole väliä, tämä paikka on piilotettu maskin alle.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Keräämme, kokeilemme.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Seuraava vaihe - eroon kromista


Tämä on jälleen yksilöllinen päätös. Päätin, että sisävalojen tulisi olla väriä "harmaa antrasiitti", paitsi heijastimen mitat - DRL ja kromimaskit. Kromia ei tarvitse poistaa, vaan liimaamme pinnan vinyylikalvolla. Minun tapauksessani melko korkealaatuinen tuote KPMF: ltä.
Pesemme komponentit astianpesuaineella.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Huuhtele tislatulla vedellä, anna kuivua. Jos jätät kromin, myös pesu tehdään. Sinun ei tarvitse pyyhkiä sitä; tisleen kuivaamisen jälkeen ei jää pisteitä.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Teemme malleja vinyylifilmin merkitsemiseksi.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Leikkaa palat marginaalilla.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

neuvosto: Jos sinulla ei ole kokemusta elokuvan työskentelystä, usko tämä prosessi ammattilaisille.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Liimaamme heijastimet rakennushiustenkuivaajalla.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Ajovalon kehyksen liittämistä varten on parempi kiinnittää se väliaikaiseen jalustaan.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Melko vaikea työ, mutta melko toteutettavissa.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Pääsy viimeiseen rakennukseen


Kaikki kiinnikkeet on kiinnitettävä lukkolevyillä tai muilla kierteillä. Jos jotain löystyy käytön aikana, joudut purkamaan ajovalaisimen uudelleen.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Tehdaskiinnikkeiden asennus.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Tarkista kiristysmutterien luotettavuus.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Asenna bi-ksenon-moduuli.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Koska suunnitteluni kiinnityspultit ovat näkyviä maskin alapuolelta, päätin asentaa ylimääräisen koristelevyn. Kuten tavallista, ensin pahvimalli.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Kiinnikkeet kiinnikkeisiin 1 mm paksusta alumiinista.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Leikkasimme levy pois siitä.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Yritetään: kiinnittimet eivät ole näkyvissä.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Liimaamme levyn vinyyliä. Tee etukäteen oikea merkintä: DC / R ja eurooppalainen sertifiointimerkki. Liikennepoliisin tarkastajilta ei tule tarpeettomia kysymyksiä.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Merkinnät tulostetaan hyvälle lasertulostimelle. Tulostusmateriaalityyppi on valittu: “OHP film”. Käyttövuodeksi mitään ei ole tullut irti, se näyttää tehdasvuodelta.
Keräämme ajovalon, kun kaikki pöly on poistettu kotelosta pölynimurilla ja pyyhkimällä linssi.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Aseta käsineet ja aseta kromimaski.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Kiinnitämme koristeellinen insertti. Tarkastamme kaikki kiinnikkeet. Lasin asentamisen jälkeen tätä ei voida tehdä.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Keräämme johdotuksen. Käynnistä korkeajännitejohdot varovasti säännöllisissä kumiliitoksissa, täytä täyteaineella, kiinnitä lämpö kutisteputkella.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

On suositeltavaa sijoittaa koriin merkintä, joka vastaa ajovalojen ja ksenonien täyttöä. Kaiken pitäisi näyttää uskottavalta, muuten ei ole mitään järkeä aloittaa näitä koristeluja.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Ajovalojen viimeisen testin jälkeen liimaamme lasi. Kotelo on asennettava vaakasuoraan.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Asetamme onkaloon sopivan tiivisteaineen ajovalojen (ikkunoiden) korjaamiseksi.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Liimaa lasi, anna kuivua 24 tuntia. Voidaan kiinnittää peiteteipillä.

Tulos:


Kaikki työt viettivät neljä päivää vapaata. Yksi täysi päivä käytettiin tekniikoiden keksimiseen ja testaamiseen. Toinen ajovalaisin koottiin päivässä.
DIY bi-ksenon-objektiivin asennus

Valonsäde voidaan säätää joko autosi ohjeiden mukaan (tässä mielessä ksenoni ei eroa halogeenista). Voit asettaa raja-arvon tulliliiton määräyksiin liitetyissä taulukoissa.
Asennuksen jälkeen suoritin teknisen tarkastuksen (pakollista liikennevakuutusta varten). Pyysin tarkistamaan huolellisesti ajovalojen oikean asennuksen. Kaikki osoittautui GOST: n mukaan.
5000 km ajon jälkeen vain positiivinen kokemus. Valaistus on tasaista, kirkasta, ilman sinisyyttä. Tulevien kuljettajien vihaisia ​​välähdyksiä ei ole havaittu (oikea suunta on tärkeätä!). Ajovalojen pesin asennetaan lisäksi. Törmäsi puskurin suuttimiin toisen pumpun säiliössä. Minulla on kokopäiväinen ajovalojen korjaus.
Kommentit (0)

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit