Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Infrapunakalvon kerros
Syksyinen sää vie monet yllätyksenä. Joten kadun lämpötilan muutos vaikuttaa suoraan suhteellisesti huoneilmastoon, tämä on erityisen havaittavissa sesongin ulkopuolella, kun keskuslämmitystä ei ole vielä kytketty. Kaikki yrittävät ratkaista tämän kysymyksen mahdollisimman nopeasti ja edullisesti. Järkevin vaihtoehto, jossa on yhdistelmä kohtuullisia hintoja ja hyvä lämmönpoisto, ovat sähköinen lattialämmitys. Mutta jos tarvitset nopeaa ratkaisua ongelmaan, sinun tulisi antaa etusija filmi-infrapunalattialle, joka asennetaan suoraan laminaatin tai linoleumin alle ja joka ei vaadi sementti-hiekkakerrosta. Kaapelilattia laitetaan suoraan laattojen alle, ja järjestelmän täydellinen käyttöönotto on mahdollista aikaisintaan 14-18 päivän kuluttua, kunnes laattaliima on täysin kuivunut.

DIY infrapunakalvolattia


Kalvolattia, lattialinoleumi, laminaatti ja matto asennetaan mahdollisimman nopeasti ja mahdollistavat järjestelmän käyttöönoton heti, kun lattian asennus on valmis ja näyttää tältä:
1) Lattian tulee olla suhteellisen tasainen, puhdas, kuiva. Alusta on jaettu koko huonealueelle eikä vain lämmitetyn lattian alle erojen välttämiseksi. On suositeltavaa antaa etusija korkealaatuiselle lämpöeristykselle, joka on suunniteltu erityisesti "lämpimän lattian" järjestelmiin. Sen tulee olla suojaava pinnoite ja kestää korkea lämpötila-alue, koska valmistajat suosittelevat lämpötilan asettamista termostaatin lähelle maksimiarvoa, kun järjestelmä otetaan käyttöön ensimmäistä kertaa kauden alussa. Sen mukaisesti infrapunakalvo kuumennetaan noin 47-50 asteeseen. Heikkolaatuinen alusta ei yksinkertaisesti kestä tällaista lattialämmitystä, sulaa ja siitä tulee käyttökelvoton.
Infrapunakalvon lattia

Infrapunakalvon lattia

Infrapunakalvon lattia

Infrapunakalvon lattia

Infrapunakalvon lattia

Infrapunakalvon lattia

Infrapunakalvon lattia

Infrapunakalvon lattia

Infrapunakalvon lattia

2) Termostaatille, joka asennetaan alueelle, joka ei ole altistunut luonnoksille, ja paikalle, joka on suojattu suoralta auringonvalolta, varataan etukäteen paikka, muuten lämpötila ei määritä sitä. Asennuskorkeus määritetään valmistajan suositusten mukaisesti välillä 30 - 120 cm. Lattia-anturille kangas ojitetaan, siihen asetetaan aallotus, johon lattia-anturi työnnetään. Anturin pituus riippuu lämmityskalvon alueesta. Hänen on mentävä sen alle tiukasti yhden segmentin keskellä. Lämpötilansäätimeen käytetään erityistä annoslaatikkoa, se eroaa syvyydeltään ja suurelta halkaisijaltaan. Tämä johtuu suuresta määrästä kytkentäjohtoja, jotka eivät sovi vakiorasiarasiaan tarvittaessa.
Infrapunakalvon lattia

Infrapunakalvon lattia

Infrapunakalvon lattia

Infrapunakalvon lattia

2) Lattiat asennetaan tilaan, jota huonekalut eivät vie. Lämmin lattia voidaan asentaa huonekalujen alle edellyttäen, että siinä on vähintään 10 cm jalat. Nauhat on kytketty toisiinsa kaksisydämisellä kuparikaapelilla, jonka paksuus riippuu järjestelmän kokonaiskapasiteetista. Kaapeli kytketään käyttämällä erityisiä liitäntäpäätteitä (mukana kalvolattiassa), jotka eristetään sitten huolellisesti bitumi-eristeellä.
Infrapunakalvon lattia

Infrapunakalvon lattia

Infrapunakalvon lattia

3) Termostaatin asennus tapahtuu samanaikaisesti infrapunalattialämmityksen kanssa liitteenä olevan kytkentäkaavion mukaisesti. Pääsääntöisesti kaikki termostaatit, valmistajasta riippumatta, on kytketty virtalähteeseen ja lattialämmitykseen yhden järjestelmän mukaisesti.
4) Viimeisessä vaiheessa järjestelmä testataan ja kaikkien lattialämmitysliuskojen lämmitysaste tarkistetaan. Tämä vie vähintään 5-10 minuuttia. Asettelu on piirretty.
5) Suojautuakseen kosteudelta, monet kalvolattiavalmistajat suosittelevat sen peittämistä keskitiheyksisellä polyetyleenikalvolla päälle.
Infrapunakalvon lattia

Infrapunakalvon lattia

Infrapunakalvon lattia

Infrapunakalvon lattia

Lattianpäällysteen asettamisen jälkeen, jossa rooli on linoleumi, laminaatti tai matto, voit laittaa lattialämmitysjärjestelmän välittömästi toimintaan. Mutta on syytä harkita, että huoneen lämmittämiseksi kokonaan lämpimään lattialle, kadun ja sisätilojen lämpötilaolosuhteista riippuen, substraatin laatu ja infrapunalattian kvadratuuri voivat viedä useita tunteja päivässä.
Kommentit (0)

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit