Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » Kuinka tehdä baari omilla käsillä
Urheiluvälineiden nykyiset hinnat saavuttavat korkeat arvot, joten on paljon kannattavampaa tehdä korkealaatuisia välineitä kotona. Tanko on optimaalinen urheilullinen ammus eri lihasryhmien kehittämiseen. Ei tee paljon vaivaa tehdä itse-itse-tanko yksilölliselle tai ulkourheilualueelle. Sen luomiseen tarvitaan vähintään materiaaleja ja vakio työkalu.

Materiaalit ja työkalut tankojen luomiseen


Kotitekoinen baari, joka on helppo valmistaa kotona, koostuu metalliraudasta ja pyöreistä betonipalkoista, jotka toimivat pannukakkuina. Pienikokoisena telineenä voit käyttää tankoja tai betonoida pari metalliputkia tai kulmia. Palkin luomiseen tarvitaan yleensä seuraavat työkalut ja materiaalit:
 • - ruostumaton putki, halkaisija 25 mm;
 • - rakennusmateriaalit (sementti, murskattu kivi, hiekka);
 • - useita palasia tiheää polyeteeniä;
 • - leveä pannu tai vastaava muoto konkreettisille pannukakkuille;
 • - siveltimellä ja millaisella värillä tahansa;
 • - hitsauskone, hiomakone, jakoavain, vasarapora;
 • - pari pulttia sopivilla muttereilla ja aluslevyillä.

Kuinka tehdä tanko omilla käsillä

Ruostumattoman putken pituus, jolla on kaulan rooli, valitaan erikseen otteen koon sekä tulevien pannukakkujen paksuuden ja painon perusteella.

Valurautabetonin leivonnaisten valu baarille


Baarin luominen on suositeltavaa aloittaa valamalla betonilentoja. Tätä varten tarvitaan pyöreä, leveä muoto, jonka rooli vanha pannu toimii täydellisesti. Lounaspaino valitaan erikseen, ja tangon kokonaispaino voidaan kerätä useista pannukakkuista. Kun valataan pannukakkuja betonista, ei kuitenkaan suositella valmistamaan niitä liian ohuiksi tuhoamisen välttämiseksi. Tässä tapauksessa luotiin kaksi 25 kilogramman leivonnaista, joille käytettiin halkaisijaltaan 32 cm: n muotoa.

Muottina toimivassa pannulla sekoitetaan betonia tulevaa pannukakkua varten. Kovetetun sauvapannukakun helposti poistamiseksi seuraavien edellytysten on täytyttävä: muotti on asetettu ulkopuolelta kostutetulla polyeteenillä, mikä varmistaa lopputuotteen sileän pinnan ja mahdollistaa karkaisun betonin helpon poistamisen muotista. Jotta saadaan oikea osuus betoniseosta, sekoitetaan seuraava:
 • - sementti 7 kg;
 • - murskattu paino 8 kg;
 • - hiekkaa 10 kg;
 • - vesi 3,5 l.

Vettä lisätään liuokselle optimaalisen tiheyden saamiseksi liuoksen sekoittamiseksi perusteellisesti. Homogeenisen massan saamisen jälkeen ruostumaton kaulaputki asetetaan pystysuoraan muotin keskelle (ympyrän akseli) pystysuoraan ja kiinnitetään kiinteästi. Kun massa on kovettunut, se poistetaan ja reikä jätetään valmiiseen pannukakkuun, joka on tarpeen tankoa varten. Älä tee seoksesta liian nestemäistä, tämä on välttämätöntä, jotta jähmettyminen etenee nopeammin. Jos sinulla on kaksi identtistä muotoa ja putkea, voit täyttää molemmat pannukakut samanaikaisesti, muuten ne valuu vuorotellen.
Kuinka tehdä tanko omilla käsillä

Kovettumisen jälkeen betonilökit poistetaan muotista ja punnitaan. Painojen täydelliseksi säätämiseksi ylimääräinen betoni voidaan poistaa hiomalla toinen puoli hiomakoneella. Tätä varten betonin hiomalaikka asetetaan hiomakoneeseen ja pieni betonikerros poistetaan. Tässä tapauksessa saatujen valukappaleiden paksuus on 25 cm ja halkaisija 32 cm.Viime kädessä konkreettiset pannukakut näyttävät tältä:
Kuinka tehdä tanko omilla käsillä

Kun betoni on kuivunut kokonaan, pannukakku voidaan päällystää maalilla. Tämä suojaa betonia kosteuden imeytymiseltä, joka vaikuttaa tankin painoon ja voi johtaa pannukakkujen tuhoutumiseen.

Kaula- ja baaritelineiden valmistelu


Saatujen pannukakkujen paksuuden ja niiden lukumäärän perusteella tehdään yhtä suuri taipuma kaulan molemmille puolille pannukaulan suuttimelle. Pannukakkujen kiinnittämiseksi kaulaan on tehtävä ulkonemat, jotka estävät niiden mielivaltaisen liikkumisen. Tämä tehdään hitsauskoneella hitsaamalla paksu karkea sauma ruostumattoman putken kehän ympärille. Tässä tapauksessa saumat asetettiin 40 cm: n etäisyydelle kaulan reunoista, jotta myöhemmin voit laittaa ylimääräisiä pannukakkuja kuoren raskaammaksi tekemiseksi. Kaulan kokonaispituus on 2 metriä.
Kuinka tehdä tanko omilla käsillä

Tämän jälkeen baariteline valmistetaan. Täällä käytettiin tankojen takahyllyjä, jotka oli tehty maahan betonituista metalliputkista. Aluksi mitataan optimaalinen korkeus, johon ammus kiinnitetään. Sitten merkittyihin pisteisiin, yhdellä tasolla, reikien pultit porataan rei'ittimellä, johon tanko lepää. Kestävät pultit työnnetään saatuihin reikiin ja kiristetään muttereilla staattisen kiinnityksen tueksi pystyssä.

Pulttien on oltava riittävän pitkiä, jotta tanko kiinnittyy tiukasti niihin. Turvallisuuden vuoksi on tarpeen ruuvata pari mutteria leveällä aluslevyllä pulttien päihin, mikä estää tangon vahingossa tapahtuvan putoamisen pultteista. Jos tätä urheiluvälinettä ei rakenneta sisätiloissa, vaan urheilukentän ulkopuolella, on suositeltavaa päällystää pultit ja liitokset maalilla, mikä estää korroosiota.
Kuinka tehdä tanko omilla käsillä

Kun olet suorittanut kaikki yllä olevat kohdat, voit jatkaa kuoren kokoonpanoa. Tätä varten pannukakut asetetaan tankoon salpojen pysähtymiseen asti ja tanko asetetaan telineille. Tässä harkitsemme täysin yksinkertaista ja luotettavaa tapaa valmistaa baari omilla käsillä, mikä ei vaadi työ- ja taloudellisia kustannuksia. Penkkipuristimeen voit asentaa minkä tahansa matalan penkin telineen läheisyyteen. Lopputulos on seuraava:
Kuinka tehdä tanko omilla käsillä

Tämän tangon kokonaispaino on noin 55 kg, sen painoa voidaan kasvattaa lisäämällä betoni- tai metallileipää. Tämä ammus on ihanteellinen erilaisiin harjoituksiin ja kaikkien lihasryhmien kehittämiseen. Suorittamalla harjoittelua, älä unohda turvallisuutta, kuten missään kuntosalissa, ja jatka harjoituksiin vakuutuskumppanin läsnäollessa.
Kommentit (0)

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit