Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Kahdeksan vaihetta päällystelevyjen asettamiseen

Säätiön valmistelu


1. Ensin on valmisteltava alusta huolellisesti. Jotta tällainen työ voidaan suorittaa oikein, sinun on otettava huomioon käyttöikä ja ulkonäkö, johon luot. Aloita kaivaa, jonka pohjan haluat tasoittaa. Tämä tehdään useimmiten käyttämällä telaa, mutta erikoistunut kone on ihanteellinen. Jos mikään muu ratkaisu ei sovellu, voit ottaa tärylevyt, jotka selviävät tehtävästä. Manuaalinen tiivistäminen on liian aikaa vievää ja tehotonta. Kaivannon syvyys riippuu päällystetyn alueen tarkoituksesta ja vastaavasti jalkakäytävän paksuudesta, samoin kuin laattojen alla olevista kerroksista. Lisäksi on välttämätöntä, että kaivannon tiivistetty pohja toistaa tarkasti halutun kallistuskulman.

Pohjakerrosten välilehti


2. Seuraava vaihe on pohjakerrosten asettaminen. Lattialevyjen alla pinnoille, joilla voi liikkua (lähestyminen taloihin, pysäköintialueille tai teille), useimmiten kerros rakoa. Se on huolellisesti peukaloitu tärylevyllä. Jos kuormituksen ei odoteta olevan vain autojen lisäksi myös raskaan kaluston muodossa, tämän kerroksen tulisi olla vielä paksumpi.

Laskeutumisvyöhykkeen merkinnät


3. Seuraavaksi sinun täytyy merkitä laskuvyöhyke, jos se on suunniteltu. Käytäväkivet soveltuvat parhaiten betoniin. On tarpeen korostaa jalkakäytäviä ja kukkapenkkejä, jotka kulkevat maan läpi.

Pintatiiviste


4. Tiivistä pinta reunan laittamisen jälkeen. Levyjen alla olevat pohjakerrokset painetaan kolme kertaa, joka kerta erikseen.

Alustan valmistus


5. Lopuksi päällyskerros valmistetaan maaperän alle erittäin hienolla materiaalilla, käytännössä hiekalla. Tämä kerros ei sekoitu betonin kanssa, mikä helpottaa rakenteen purkamista, jos purkamista varten on tarpeen lisää. Lisäksi ilman tätä toimenpidettä, laatat talvella voivat halkeilla kylmässä, kun betoni laajenee kylmässä. Tämä ohut kerros on tasoitettava säilyttäen samalla tasainen materiaalijakauma. Viidestä ensimmäisestä päällystysvaiheesta aikaa vievä on substraatin valmistusprosessi. Jalkakäytävän asettaminen siihen verrattuna on lasten hauskaa. Ainoa tapaus, jossa tämä vaihe on erilainen, on luonnonkiven asettaminen.

Päällysteen asennus


6. Jalkakäytävän asennus alkaa maadoitetun pinnan alimmasta kohdasta. Tästä tulee ylöspäin suuntautuva liike. Vakiolevyt kootaan helposti mihin tahansa malliin. Vain epätyypillisissä mitoissa voidaan turvautua jalkakäytävän muodonmuutoksiin. Tekemällä se itse on vain kokemuksen arvoinen.

Yleiset suositukset


7. Jos jalkakäytävä on jo asetettu, se peitetään pölyllä, erityisesti laattojen välisten liitosten liitoksissa. Tämän alueen järjestämiseksi riittää, että käytät luuta säännöllisesti. Asennuksen aikana kaikkien laattojen on oltava puhtaita ja aina kuivia, joten työtä ei suoriteta sateen jälkeen.

Viimeinen vaihe


8. Viimeinen vaihe on tiivistäminen koko pinnalla värähtelevällä levyllä. Viimeisen prosessoinnin aikana levylle on asetettava suojaholkki, jotta jalkakäytävä ei vaurioidu.
Kommentit (1)
  1. alexey
    #1 alexey vieraita 7. maaliskuuta 2018 00:53
    6
    No, jotain sellaista ei ole ollenkaan informatiivista ... Ei kerrosten koostumusta, niiden paksuutta, merkintäsääntöjä (aukkoja, jos niiden pitäisi olla)

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit