Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Kuinka tehdä sohvapöytä
Pyrimme kaikki tekemään asunnomme sisätiloista mukavan ja samanaikaisesti toimivan. Yhtä pääroolia tällaisen harmonian luomisessa pelaavat esineet. huonekalujaansiosta luodaan kätevä ja mukava tila. Sohvapöytä on melko erityinen asia, eikä se sovi kaikkiin sisustuksiin, mutta silti tämä erityinen sisustuselementti pystyy yhdistämään erilaisia ​​tyylejä ja luomaan helpon ja rentouttavan ilmapiirin.
Kuinka tehdä sohvapöytä

Huonekalukauppojen ehdotuksista löydät erilaisia ​​malleja sisältäviä taulukoita, mutta ne, jotka erottavat ruuvimeisselin taltasta, voivat kuitenkin itse tehdä oman alkuperäisen sohvapöydän. Mitä tähän tarvitaan? Ensinnäkin - materiaali, josta pöytä, työkalu, kiinnikkeet, rullat, mittanauha valmistetaan. Pöytämme tehdään laminoidun lastulevyn perusteella tai vanhan, vanhanaikaisen seinän jätteestä.
Me keksimme pöydän ulkonäön ja piirrämme piirroksen. Parasta vielä, tee heti piirustus, jotta kaikki koot ovat näkyvissä. Pieni pöytä koostuu ylä- ja alapeitteestä, joka on kiinnitetty sivuseinillä, ja keskellä on pienten asioiden hylly (se toimii myös välikappaleena rakenteen lujuuden lisäämiseksi). Mitoilla kaikki on ehdottomasti yksilöllisiä, mutta älä unohda, että sohvapöydällä ei voi olla ruokasalin mittoja. Esimerkin yläpöydän kansi on 65 cm pitkä ja 45 cm leveä.
Kuinka tehdä sohvapöytä

Vastaavasti pohjakuoreen koko on 55x35 cm. Sivuseinän ulkonema on 20 cm. Keskimmäisen hyllyn pituus ja leveys ovat 46 ja 20 cm. Pöydän korkeus on mitattuna 45 cm, rullia lukuun ottamatta. Kiinnikkeinä käytetään varmennuksia, huonekalumuovia ja metallisia kulmia.
Kuinka tehdä sohvapöytä

Merkitse kilpeen ylemmän ja alemman kannen, sivuseinien ja keskimmäisen hyllyn mitat. Sitten leikkasimme yksityiskohdat palapelin avulla suunnitellun linjan mukaisesti. Lastulevyn pinnalla on suuri taipumus sirujen muodostumiseen, siksi meidän on yritettävä vähentää eri tekijöiden vaikutusta tähän prosessiin. Palapelissä pitäisi olla pienin hammas, ja työkalun nopeussäätimen on oltava asetettu nollaan. Tällaisissakin toimenpiteissäkin voi kuitenkin esiintyä siruja ja halkeamia, joten sahaamisen jälkeen sinun on kuljettava rasppien läpi viipaleita pitkin, siirtämällä työkalua vain "kaukana sinusta". ". Kun leikataan sivuseiniä, on parempi käyttää puristimia ja vetää molemmat levyt “kasvot” sisäänpäin. Joten saamme täsmälleen samat yksityiskohdat. Siten saamme kaikki pöydämme aihiot.
Seuraavaksi meidän on kerättävä pöydän keskiosa. Osien pilaantumisen estämiseksi piirrämme ja poraamme ensin kaikki tarvittavat reiät ja teemme sitten alustavan kokoonpanon. Laitamme sivuseinät pystysuoraan (kohdistamista varten) ja mittaamme keskiosan, tätä linjaa pitkin keskimmäinen hylly kiinnitetään. Poraamme linjaa 2 pitkin reikiä vahvistusta varten. Jos erityistä poraa ei ole, voit käyttää kolmea tavallista - kierteitetylle osalle, sakeuttamiselle ja hatulle. Jotta reiät olisivat samalla etäisyydellä ja vastaavasti keskiosa olisi kohdistettu, sinun on taitettava molemmat puolet ja porattava ne samaan aikaan. Sen jälkeen sinun on tehtävä sama toimenpide itse hyllyn kanssa, tekemällä reikiä sen päihin (kokeile varmasti sivuseinämiä).
Kuinka tehdä sohvapöytä

Kun keskimmäinen alustava kokoaminen ja toimien oikeellisuus on arvioitu, voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen. Nyt sinun on liimattava osien päät koristereunalla (sitä myydään missä tahansa rakennuskaupassa). Tämä vaatii lämmitetyn silitysraudan.Levitämme reunan liimapuoli loppuun ja silitä se varovasti kuumalla silitysraudalla. Varmista, että reunan alle ei muodostu tyhjiä. Jos koristenauhan leveys on suurempi kuin päätypinnan leveys, katkaise ylimääräinen taustakuvaveitsellä ja puhdista osat hienolla hiomakankaalla.
Kuinka tehdä sohvapöytä

Kuinka tehdä sohvapöytä

Seuraava vaihe on kiinnittää keskimmäinen ala- ja yläkansiin. Keskimmäinen osa sijoitetaan tarkalleen alakannen yläpinnan keskelle. Tässä on mitattava huolellisesti etäisyys reunoista, jotta vältyttäisiin vääristymältä. Kiinnittiminä käytämme huonekalukulmia, jotka kiinnitetään osiin itsekelausruuveilla. Yläkannen kanssa teemme samoin.
Kuinka tehdä sohvapöytä

Kuinka tehdä sohvapöytä

Kuinka tehdä sohvapöytä

Kuinka tehdä sohvapöytä

Nyt meidän tarvitsee vain kiinnittää rullat. Alemman kannen alapinnalla merkitsemme asennuspaikat tarkkailemalla samoja etäisyyksiä ja vahvistamme itsekelausruuvien avulla rullat. Jää vielä sulkea vahvistushatut koristekorkeilla ja laittaa pöytä paikalleen.
Kuinka tehdä sohvapöytä

Kuluttamatta paljon vaivaa, etsimättä sopivaa mallia ostoksille ja käyttämättä perheen budjettia, voit tehdä turvallisesti sohvapöydän itse.
Kommentit (0)

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit