Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Nykyinen ilmaisin
Piirissä virtaavan virran esiintymistä on tarpeen seurata kahdessa tilassa: joko on tai ei. Esimerkki: lataat akkua sisäänrakennetulla latausohjaimella, joka on kytketty virtalähteeseen, mutta miten prosessia ohjataan? Voit tietysti sisällyttää ampeerimittarin piiriin, sanot, ja olet oikeassa. Mutta et tee sitä jatkuvasti. Virtalähteen osoitin on yksinkertaisempaa rakentaa heti, kun latausvirta-ilmaisin osoittaa, virtaako virta akkuun vai ei.
Toinen esimerkki. Oletetaan, että autossa on jonkinlainen hehkulamppu, jota et näe ja et tiedä, palaako se vai palako se. Tämän lampun piirissä voit myös kytkeä virran merkkivalon päälle ja ohjata virtausta. Jos lamppu palaa, se on heti näkyvissä.
Tai on tietty sensori, jolla on hehkulanka. Tapa kaasu- tai happianturi. Ja sinun on tiedettävä varmasti, että hehkulanka ei hajonnut ja kaikki toimii kunnolla. Täällä indikaattori tulee apuun, kaavion josta annan alla.
Sovelluksia voi olla monia, pääidea on tietysti yksi - virran hallitseminen.

Virran merkkipiiri


Nykyinen ilmaisin

Järjestelmä on hyvin yksinkertainen. Asteriskilla varustettu vastus valitaan valvotusta virrasta riippuen, se voi olla 0,4-10 ohmia. Litiumioniakun lataamiseksi otin 4,7 ohmia. Tämän vastuksen läpi virtaa virta (jos se virtaa) Ohmin lain mukaan siihen vapautetaan jännite, joka avaa transistorin. Seurauksena on, että LED-valo syttyy osoittaen, että lataus on käynnissä. Heti kun akku on ladattu, sisäinen ohjain sammuttaa akun, virtapiiri katoaa. Transistori sulkeutuu ja LED sammuu, mikä tarkoittaa, että lataus on valmis.
VD1-diodi rajoittaa jännitteen 0,6 V. Voit ottaa minkä tahansa virran 1 A. Virta on jälleen kerran riippuen kuormasta. Mutta et voi ottaa Schottky-diodia, koska siinä on liian vähän pudotusta - transistori ei yksinkertaisesti voi avautua 0,4 V.: sta. Tämän piirin kautta voit jopa ladata auton akkuja. Tärkeintä on valita diodi, jonka virta on suurempi kuin halutun latauksen virta.
Nykyinen ilmaisin

Tässä esimerkissä LED-valo syttyy virran kulun aikana, ja jos haluat näyttää, kun virtaa ei ole? Tässä tapauksessa on piiri, jolla on työn käänteinen logiikka.
Nykyinen ilmaisin

Samanaikaisesti saman merkin transistoriin lisätään vain käänteinen avain. Muuten, minkä tahansa saman rakenteen transistori. Sopivat kotimaiset vastineet - KT315, KT3102.
Samanaikaisesti LEDillä varustetun vastuksen kanssa, summeri voidaan kytkeä päälle, ja kun ohjauksen aikana ei ole virtaa, esimerkiksi lamppu, kuuluu äänimerkki. Mikä on erittäin kätevä, eikä rohkaista näyttää LEDiä, ei ole ohjauspaneeli.
Yleensä voi olla monia ideoita tämän indikaattorin käyttämiseksi.
Kommentit (2)
 1. Vieras Nikolay
  #1 Vieras Nikolay vieraita 25. heinäkuuta 2018 11:35
  0
  Linja on 12-15 volttia vaihtovirtaa 1 A. Se syöttää lämmityselementtiä ympäri vuorokauden. Tarvitsetko ilmoituksen nykyisen kuorman keskeytyksestä. Kiitos.
 2. Albert
  #2 Albert vieraita 27. helmikuuta 2019 10:17
  0
  Hyvää päivää Kokoonpanin esitetyn piirin, kaikki toimii, mutta on olemassa yksi MUTTA, kun kuorma kytketään tämän piirin kautta, havaitaan virran pudotuksia ja melko suuri. Mitä tässä voidaan tehdä? kiitos jo etukäteen!

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit