Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Yksinkertainen litium-ioni-akun purkautumisen ilmaisin
Kuinka tiukasti Li-ion-akut tulivat elämäämme. Se, että niitä käytetään melkein kaikissa mikroprosessorielektroniikoissa, on jo normi. Joten radioamatöörit ovat pitkään ottaneet ne käyttöön ja käyttävät niitä kotitekoissaan. Osallistun tähän litium-ioni-paristojen merkittäviin etuihin, kuten pieni koko, suuri kapasiteetti, laaja valikoima malleja, joiden kapasiteetti ja muoto on erilainen.
Yksinkertainen litium-ioni-akun purkuilmaisin

Yleisimmällä akulla on merkki 18650, sen jännite on 3,7 V. Sitä varten teen purkausilmaisimen.
Luultavasti ei ole syytä kertoa, kuinka haitalliset niiden akut ovat nosturin alhaiselle purkautumiselle. Lisäksi kaiken tyyppisille akkuille. Paristojen oikea käyttö pidentää niiden käyttöikää useita kertoja ja säästää rahaa.

Latausosoitinkaavio


Yksinkertainen litium-ioni-akun purkuilmaisin

Piiri on melko universaali ja voi toimia alueella 3-15 volttia. Kynnystä voidaan säätää muuttuvalla vastuksella. Joten laitetta voidaan käyttää melkein missä tahansa akussa, olipa se sitten hapan, nikkeli-kadmium (nicd) tai litium-ioni (Li-ion).
Piiri valvoo jännitettä ja heti kun se laskee ennalta määrätyn tason alapuolelle, LED-valo syttyy osoittaen akun alhaisesta purkautumisesta.
Piiri käyttää säädettävää (linkki mihin hän vei). Yleensä tämä zener-diodi on erittäin mielenkiintoinen radioelementti, joka voi suuresti helpottaa radioamatöörien elämää rakennettaessa vakautus- tai kynnystoimintaan sidottuja järjestelmiä. Joten ota se käyttöön, varsinkin kun rakennat virtalähteitä, virranvakautuspiirejä jne.
Transistori voidaan korvata millä tahansa muulla NPN-rakenteella, KT315: n kotimaisella analogilla, KT3102.
R2- säätää LEDin kirkkautta.
R1 on muuttuva vastus nimellisarvoltaan 50 - 150 kOhm.
R3-luokitus voidaan lisätä arvoon 20-30 kOhm energian säästämiseksi, jos käytetään transistoria, jolla on korkea siirtokerroin.
Jos sinulla ei ole säädettävää vakaajaa TL431, voit käyttää todistettua Neuvostoliiton piiriä kahden transistorin kanssa.
Yksinkertainen litium-ioni-akun purkuilmaisin

Kynnyksen asettavat vastukset R2, R3. Sen sijaan voit juottaa yhden muuttujan säätämisen mahdollistamiseksi ja elementtien määrän vähentämiseksi. Neuvostoliiton transistorit voidaan korvata BC237, BC238, BC317 (KT3102) ja BC556, BC557 (KT3107).
Yksinkertainen litium-ioni-akun purkuilmaisin

Piiri voidaan koota piirilevylle tai seinälle. Pukeudu lämpö kutistuva letku ja puhalta kuumailma-ase. Liimaa kaksipuoleisella teipillä kotelon takaosaan. Olen itse asentanut tämän kortin ruuvimeisseliin, enkä aja sen paristoja kriittiseen purkautumiseen.
Voit myös kytkeä summeriin (viritinvahvistimeen) samanaikaisesti LEDillä varustetun vastuksen kanssa ja sitten tiedät ehdottomasti kriittiset kynnysarvot.
Kommentit (3)
 1. Vieras Alexander
  #1 Vieras Alexander vieraita 9. joulukuuta 2018 21:08
  0
  Mutta kuinka lisäisin äänimerkin-merkkisignaalin merkkivalon sijasta?
  1. Ruslan
   #2 Ruslan vieraita 29. joulukuuta 2018 13:28
   2
   Lue artikkelin viimeinen virke
 2. ozi
  #3 ozi vieraita 29. toukokuuta 2019 17:32
  0
  Se on mahdollista yhdellä HT7039A: lla 10 sivulle. Sarja eri jännitteille. Hystereesi ja jopa 50 mA: n kuorma.

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit