Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Tee-se-itse -pora
Miniporaa voidaan käyttää reikien poraamiseen tekstoliittilevyissä radioelementtien tuottamiseksi. Olen itse kerännyt miniporauksen tätä varten, mutta voit käyttää sitä muihin tarkoituksiin.
Tällaisen miniporauksen sähkömoottori voidaan poistaa vanhasta tulostimesta (mutta ei portaatulostimesta) tai nauhurista.
DIY minipora

Tarvitsemme suuren ruiskun, 50 millilitraa.
DIY minipora

Yläosa on tarpeen katkaista tai sahaa pois.
DIY minipora

DIY minipora

Seuraavaksi otamme matalajännitemoottorin ruiskun halkaisijalle. Tai päinvastoin: jos sinulla on moottori, valitsemme sen alle halutun halkaisijan ruiskun etukäteen.
Asetamme moottorin ruiskuun. Ja kiinnitä se kuumalla liimalla.
DIY minipora

DIY minipora

Sitten näimme kytkimen suorakulmaisen reiän läpi, jolla kääntämme poran päälle ja pois.
DIY minipora

Juotke johtimet kytkimeen. Asennamme sen uraan ja kiinnitämme myös kuumalla liimalla.
DIY minipora

DIY minipora

Juotosraudalla teemme reikä sivulle lähempänä pohjaa. Ja anna johtimien kulkea moottorista.
DIY minipora

DIY minipora

Ruiskun loppuun liimaamme paristokotelon kuumalla liimalla. Neljän sormen pariston paristokotelo antaa meille kuusi volttia virtaa moottorille.
DIY minipora

Yhdistämme johdot, eristä kutisteputki.
DIY minipora

DIY minipora

Koska meillä on budjettiversio porauksesta ja sinulla ei todennäköisesti ole erityistä pora-istukkaa, otamme liitäntäterminaalin kytkentälohkosta. Tämä löytyy mistä tahansa elektronisesta myymälästä.
DIY minipora

Pukeamme navan moottorin akselille, kiristä ruuvi. Asetamme poran ja kiinnitä se myös ruuvilla. Se toimii hyvin. Poran ajo on minimaalinen.
DIY minipora

DIY minipora

Poraa täydellisesti, jopa tekstoliittilevyt, ainakin muovia, ainakin ohutta metallia.
DIY minipora

DIY minipora

DIY minipora

PS: Liitäntänavan sijaan voit käyttää paksua eristystä sopivan halkaisijan johdosta. Vedä tiukasti akselille ja poraa. Tätä menetelmää käytetään kuitenkin mieluiten viimeisenä keinona, koska yhteys ei ole niin vahva.

Minipora ruiskusta eikä vain videossa:


Kommentit (4)
 1. T212
  #1 T212 vieraita 8. joulukuuta 2017 18:45
  1
  Kaikki on hienoa, mutta on olemassa 1 MUTTA ... Porata HSS-piirilevyjä porakoneilla - ei tarpeeksi humalassa porataksesi. Tällaisessa porakoneessa oleva volframipora toimii, kunnes käsi on ensimmäisessä virheellisessä liikkeessä.
  Lasikuitun täydelliseen poraamiseen tarvitaan porakone. Tärkeintä siinä, että pora ei lyö, ja laskeutuu pystysuoraan materiaaliin. Ja jos laitat sähkömoottorin lentokonemalleista, nopeus voi olla melko kohtuullinen.
  Ihannetapauksessa poraa ei yleensä tulisi kiinnittää moottorin akseliin, vaan tulee valmistaa kara.
 2. RodenGT
  #2 RodenGT vieraita 10. joulukuuta 2017 16:51
  0
  Poran halkaisijan on vastattava moottorin akselin halkaisijaa, muuten poisto on ..., vaikka laitat poran merkkiin ja kytket sitten kierrokset päälle normaalisti teroitetulla poralla, se menee oluen kanssa))) Volframikarbidista tehdyt porat eivät voi edes ottaa patruunoita ulos, he tarvitsevat vain keräyksiä ja valtavia kierroksia, hyvin, niin sen pitäisi olla. Viisaille, jotka eivät tee eroa "voittaneiden" ja yksinkertaisten harjoitusten välillä, sanon, että HSS-porat eivät toimi missään porauksessa eikä vain tässä. Painettujen piirilevyjen valmistukseen kotona se meneekin, vaihda vain liitin riviliittimestä holkkiin tai patruunaan. Se viittaa amatöörihajaan, ei ammattikäyttöön tarkoitettuihin laitteisiin)))
 3. RodenGT
  #3 RodenGT vieraita 10. joulukuuta 2017 16:58
  0
  Kyllä, unohdin sanoa ... kytkimen sijaan on parempi käyttää nappia kiinnittämättä (kello tulee pois, laita se liimaa lähempänä poraa), tämä on henkilökohtaisen kokemuksen perusteella)))
 4. Vieras Igor
  #4 Vieras Igor vieraita 2. syyskuuta 2018 12:01
  0
  Olen erittäin kiinnostunut siitä, kuinka paljon sähkömoottori toimii ilman jäähdytystä. Loppujen lopuksi kirjoittaja ei tehnyt yhtään aukkoa. Jokin kertoo minulle, että moottori peitetään kuparialtaalla muutaman minuutin työn jälkeen.

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit