Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Uuniperunoiden resepti
Pikaruokaravintolan ruoka on aina niin houkuttelevaa. Mehukkaita hampurilaisia, rapealla leivonnaisella hittejä ja tietysti ranskalaisia, harvat jäävät välinpitämättömiksi. Tällainen ruoka ei kuitenkaan ole kovin hyödyllinen, koska se sisältää paljon rasvaa ja mausteita. Voit keittää itse terveellisemmän, mutta ei yhtä maukkaan version ranskalaisista. Tässä tapauksessa et tarvitse erikoisvarusteita, kuten syvärasva. Kypsennä herkullisia, terveellisiä perunoita uunissa, joten termi "perunat" on lainausmerkeissä.
Uuniperuna resepti

Tämän ruoan valmistamiseksi tarvitset perunoiden lisäksi seuraavia tuotteita:
  • Kasviöljy (edullisesti aromaattinen, esimerkiksi oliivi) - 2 rkl;
  • Suola - 1 tl;
  • Jauhettu paprika - 1 tl;
  • Mausteet maun mukaan: esimerkiksi valkosipulijauhe.

Uuniperuna resepti

Huuhtele ja kuori perunat pieninä kuutioina. Tikkujen koon tulee olla suunnilleen sama, jotta perunat leivotaan tasaisesti. Kuivaa perunat vähän ylimääräisestä kosteudesta. Aseta se vain muutamaksi minuutiksi paperipyyhkeelle ja aloita sen välin tankkaaminen.
Uuniperuna resepti

Sidoksen pohja on öljy. Valmiit perunat eivät kuitenkaan ole öljyisiä, tässä resepissä käytettyä öljyä käytetään toisinaan vähemmän kuin paistettaessa.
Sekoita muutama rkl öljyä suolaa maun mukaan. Jos aiot keittää perunoita lisukkeeksi, epätäydellinen tl suolaa riittää. Jos valmistat välipalaa vaahtoavalle juomalle, suolaa voimakkaammin. Lisää kuivattu hienonnettu paprika marinaadiin, se antaa kauniita värejä valmiille ruokia ja mausteita maun mukaan. Valkosipulista, oreganosta, rosmariinista valmistettu jauhe yhdistetään parhaiten perunoiden kanssa.
Uuniperuna resepti

Uuniperuna resepti

Sekoita perunakiilit ja marinadi. Jokainen perunaviipale olisi päällystettävä tuoksuisella öljyseoksella. Perunoiden ja marinoinnin sekoittaminen muovipussiin on helpompaa ja helpompaa. Laita vain perunat pussiin, kaada marinaatti siihen. Sido laukku ja ravista sitä hyvin.
Uuniperuna resepti

Käännä valmiin hengityshihnat kerroksella, joka on peitetty pergamenttipaperilla.
Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Uuniperuna resepti

Visuaalisesti perunan tulisi olla hiukan ruskistunut, mutta silti tilava ja mehukas.
Uuniperuna resepti

Tarjoile valmiit ranskalaiset perunat maistaaksesi ja nauttia terveellisemmästä versiosta suosikkisi tarjoilustasi.
Uuniperuna resepti

Uuniperuna resepti
Kommentit (0)

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit