Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »10 watin LED-alavalo
LEDit voivat olla erittäin tehokkaita ja taloudellisia pitkäaikaisessa käytössä. 10 watin LED-lamput voivat korvata 100 W tai 30 W hehkulamput pienellä loistelampulla. Huolimatta suhteellisen korkeista alkuperäisistä kustannuksista verrattuna muun tyyppisiin lamppuihin, sähkölaskuasi voidaan vähentää huomattavasti, jos käytät näitä LED-lamppuja itse.

Täällä näytän sinulle, kuinka voit tehdä oman tyylikkään 10 watin LED-alavalon.
 
 
Tarvittavat materiaalit.

Tarvitsemme:

1. Palaneen energiansäästölampun pohja.

2. Kaksi sieppausta (kytkemiseksi LEDiin);

3. Tehokas kymmenen watin LED, valitsemasi väri;

4. Kaksi pientä ruuvia;

5. Yksi kymmenen watin LED-ohjain;

6. Lämpörasva;

7. Jäähdytin näytönohjaimelta;

8. Lämpökutistuva putki (tai eristenauha);

9. johdot, joiden poikkileikkaus on 2 mm.

10. Porakone.


Ensinnäkin, meidän on purettava vanha tai palanut energiansäästölamppu. Varo vaurioittamasta lasipulloa. Muutoin siitä tulee terveydelle erittäin haitallista elohopeakaasua.
 

Tarvitsemme vain osan rungosta, jossa on pohja. Leikkasimme pois jalkalista menevän taulun liikkeet ja juotimme meidän, LED-ohjaimesta tulevat, lämpö kutisteputken takana.


Teemme pari reikää lankaa varten juotosraudalla, joka pitää koko rakenteen.

 

Seuraavaksi poraamme jäähdyttimen keskelle (missä näytönohjaimen prosessori kosketti), poraamme kaksi reikää LED: n kiinnittämistä varten ja leikkaa langat.

Istutamme LEDin. Rasvaa tämä molemmat pinnat lämpörasvalla ja kiristä LED tiukasti pattereihin.


Sitten otamme puristetut liittimet, jotka on kytketty LEDiin napaisuutta noudattaen.
 
Me tarkistamme. Jotkut kiinalaiset kuljettajat antavat noin 3 sekunnin hidastumisen, joten jos merkkivalo ei syty heti, odota vähän.

Älä yritä katsoa merkkivaloa. Valon voimakkuus on erittäin korkea ja voi vahingoittaa silmiäsi!
 
Jos kaikki toimii, kootaan lamppu yhdeksi kokonaisuudeksi. Kuten kuvassa.


Diffuusori.

LED on erittäin kirkas ja antaa teräviä varjoja. Voit tehdä valosta tasaisemman ja pehmeämmän käyttämällä vaihtovirtahajotinta.

Leikkaa pohja kahden litran muovipullosta ja hio se molemmilta puolilta saadaksesi täydellisen opasiteetin suoraan valoon. Tee neljä reikää ja kiinnitä jäähdyttimeen langalla. Katso kuva.Valmistamalla tämän lampun säästät rahasi, mutta myös puhdistat planeettamme!

Kommentit (21)
 1. Veent
  #1 Veent vieraita 3. huhtikuuta 2011 18:31
  0
  Kyllä, kuulin sen nyt, kun he suunnittelevat tällaisten lamppujen teollista kehittämistä, vain Peltier-jäähdytyselementtinä, joka maksaa noin 1 500 tuhatta ruplaa, joten joudut maksamaan säästöistä surullinen
 2. vladimirsnc
  #2 vladimirsnc vieraita 2. lokakuuta 2011 15:05
  0
  Hyvää iltapäivää LED-lampun viileä toteutus. Haluan todella tehdä tämän, on useita kysymyksiä:
  1) Mikä on kymmenen watin LED-ohjain. Miksi sitä tarvitaan missä ja kuinka paljon sitä voi ostaa?
  2) Mitkä ovat kaksi sieppausta? Chtolilanka
  3) Kuinka katkaisit langan LED: n asentamista varten?
  Kiitos jo etukäteen vastauksistasi!
 3. TRP
  #3 TRP vieraita 20. lokakuuta 2011 15:53
  2
  Kyllä, elohopeahöyryt ovat haitallisia .... samoin kuin muovista muodostuva höyry poltetulla juotosraudalla onnellinen . On erittäin tyylikäs nähdä pohja katto alla olevasta muovipullosta.
  Edelleen:
  1) LED-ohjain - virransyöttö LEDille
  2) Kaappaukset näkyvät valokuvassa - kaksi ruostumatonta teräslankaa ...
  3) Lanka katkaistaan ​​hanaksi kutsutulla työkalulla ... ja ennen sitä porataan reikä.
  4) Jos (vladimirsnc) kysyt tällaisia ​​peruskysymyksiä, en suosittele sinua ottamaan tuhoamaan noin 10 dollarin arvoista LEDiä ... hehkulampulla, säästöjä on enemmän.
  onnellinen
 4. soneks
  #4 soneks vieraita 12. tammikuuta 2012 16:23
  1
  Itse asiassa lukijoiden kunnioittamisesta olisi kiva kirjoittaa LED-ohjaimen nimi.
  Lisäksi piiristä tulee kallista LED-ohjainta, joka maksaa rahaa.
  Ja lopuksi, olisi mukavaa käyttää ”lämmin” LED-valoa, koska terävä valkoinen väri ärsyttää ja rasittaa silmiä, etenkin kotona, eikä mikään valonsuodatin säästää tästä.
  Ja viimeinen: En suosittele edes heikon LEDin (esimerkiksi FLUX tai "piranha") katsomista - se pilaa näön erittäin nopeasti ja nopeasti!
 5. NOTFRONT
  #5 NOTFRONT vieraita 12. tammikuuta 2012 17:45
  0
  Ja sitten on kunnioitusta ?! Sinun on sanottava kiitos, että osoitit tämän ilmaiseksi. Pidä suosituksesi itsellesi, koska terveellä järolla niillä ei ole juurikaan yhteistä, artikkelissa ei ole kyse tästä.
  Ja kuljettajan tuotemerkkiä ei ilmoiteta, koska se valitaan yksilöllisesti LED: n ja sen virran suhteen.
  1. Eldar
   #6 Eldar vieraita 8. tammikuuta 2019 12:00
   1
   sanottu voimakkaasti
 6. Veeh
  #7 Veeh vieraita 13. tammikuuta 2012 20:36
  3
  Meille kerrottiin, kuinka karkeasti sanottuna kytkeä LED-valo pistorasiaan. Kaikki muu on suunnittelijan viihdettä. Samalla menestyksellä voit kirjoittaa artikkelin kuinka ostaa leipää kaupasta.
 7. Levsha
  #8 Levsha vieraita 14. maaliskuuta 2012 20:11
  0
  Lainaus: vladimirsnc
  dets

  ohjaimen sijaan voit laittaa virranrajoittavaa vastusta. Minä itse tein niin. voi ostaa mistä tahansa radiokaupasta. että ohjain, jota vastus palvelee, rajoittaa virran LEDin virran tuottamiseen. Yleensä se ei palaisi halpaa LEDiä.

  LED: n kiinnittämiseksi porasin reikiä poralla, ruuvain sitten LEDin ruuveilla. TÄRKEÄÄ! Ennen kuin asennat LED-valon jäähdyttimeen, varmista, että peitä hiukan lämpöä johtavalla pasta! Käytin vain kaapelia sieppaamalla sen henkilökohtaisesti, mutta valokuvan mukaan siellä on johto, näyttää. Onnea ...
 8. Toimintaelokuva
  #9 Toimintaelokuva vieraita 1. lokakuuta 2013 07:04
  1
  Voit ja vastus. Silloin diodin teho riippuu verkon heilahteluista. Ylemmän kynnyksen noustessa (hyppy verkossa) diodi yksinkertaisesti palaa, koska kukaan ei peruuttanut Ohmin lakia. Joku on tyytyväinen, kun valo välähtää joskus 50 Hz: n taajuudella? He valehtelevat? Ohjain luo vakaan jännitteen ja virran diodille. Verkon värähtely laajalla alueella ei aiheuta valon välkkymistä. Ja diodin syöttötaajuus on kymmeniä kilohertsejä, silmän erottamalla 50Hz: llä.
 9. Ndochp
  #10 Ndochp vieraita 26. lokakuuta 2013 07:33
  0
  Missä diodiohjaimessa kilohertsiä on? yleensä jopa yksinkertainen silta, jossa on conder, antaa melkein vakiona jännitteen ilman välkkymistä. 3v: n zener-diodi LEDin rinnalla ei anna jännitteen hypätä enemmän kuin tarvitaan, joten voit aina olla yhtä mieltä Ohmin laista. Kaikkien osien hinta on penniäkään. Otin 260 sabilitronia 5 taalaa kohti DX: ltä, vastukset ovat vielä halvempia, silta joko poimitaan tai kootaan diodeista dollaripakkausta varten.
 10. Therion
  #11 Therion vieraita 16. marraskuuta 2013 14:05
  1
  Kerro minulle, kuinka tehdä jäähdyttimen virtalähde? Poistin jäähdyttimen PSU: sta tietokoneesta. Tuleeko vanha lataus puhelimesta?
 11. rigging15
  #12 rigging15 vieraita 17. tammikuuta 2014 02:59
  1
  Mietin, mikä on lämpöpatterin lämpötila jatkuvassa käytössä?
 12. Alex
  #13 Alex vieraita 1. syyskuuta 2014 14:32
  0
  Lainaus: takila15
  Mietin, mikä on lämpöpatterin lämpötila jatkuvassa käytössä?

  Kokoin 50W LEDCob CREEstä (270 pientä diodia). Ilman tuuletinta, patteri lämmitti 70 asteeseen 3 minuutissa. Puhaltimen ollessa hiljaisessa tilassa se ei noussut yli 40: een.
  Lainaus: Levsha
  Lainaus: vladimirsnc
  dets

  ohjaimen sijaan voit laittaa virranrajoittavaa vastusta. Minä itse tein niin. voi ostaa mistä tahansa radiokaupasta. että ohjain, jota vastus palvelee, rajoittaa virran LEDin virran tuottamiseen. Yleensä se ei palaisi halpaa LEDiä.

  En suosittele ei-vastuksien tai kondensaattorien asentamista ... LEDit antavat optimaalisen tuulen virtauksen sopivalla virralla ja + - 20%: n vaihtelut aiheuttavat sen laskun jopa 2-3 kertaa, eikä palamista ole vaikeaa. Suosittelen kuljettajia kaikille argos-kaupalle - he eivät ole vielä olleet luotettavia.
  LED-moduulit ja kotelot voi ottaa täältä:
 13. Rafiq
  #14 Rafiq vieraita 17. huhtikuuta 2015 13:10
  4
  Erittäin kaunis, kuten. toinen hyvä idea. Koostuu 24 segmentistä. Kuluttaa noin 6W / 220V.
 14. paarma
  #15 paarma vieraita 7. heinäkuuta 2016 klo 17.44.
  0
  "Valmistamalla tämän valaisimen säästät rahasi, mutta myös puhdistat planeettamme!" - Älä imartele itseäsi, ja pettää itseäsi ja muita, säästä aikaa, kyllä, mutta tekniikka PLANETOI PLANETIN VAHVEMMALLA kuin tavallinen hehkulamppu ja mikä on sitäkin vahvempi kuin yksinkertainen taskulamppu. Tämä valitettavasti maksaa tekniikkaa ja hype-mainontaa.
 15. Oltaviro oltaviro
  #16 Oltaviro oltaviro vieraita 6. joulukuuta 2017 klo 9:59
  0
  No, kasa ...
 16. Vieras Juri
  #17 Vieras Juri vieraita 15. maaliskuuta 2018 10:55
  1
  Näytti tällä sivustolla 10 valettua lamppua. Haluan toimia tämän artikkelin asiantuntijana, minulla on kunnolliset kokemukset LED-lamppujen valmistuksesta. Haluan varoittaa niitä, jotka ovat kiinnostuneita tästä kotitekoisesta laitteesta. Ensimmäinen asia on, että tämä lamppu maksaa sinulle halvalla, tämä on täydellistä hölynpölyä, se on suhteellisen edullinen, jos rypistät roskisi läpi ja löydät kaikki komponentit ja samaan aikaan sinulla vankat tiedot elektroniikasta, niin sinulla on mahdollisuus tehdä se. Olen täysin epäselvä, mitä kirjoittaja ohjasi tämän artikkelin luomisessa.
  1. Eldar
   #18 Eldar vieraita 8. tammikuuta 2019 12:07
   1
   Kirjailija on halunnut näyttää rakkaansa omarakkauden. Se on nolla käytännöllistä hyötyä, että minun pitäisi ripustaa tällainen lamppu navettaan? Tämä on häpeä, ei lamppu.
 17. kattila
  #19 kattila vieraita 5. kesäkuuta 2018 10:38
  1
  Minulla ei ole porauskonetta, joten en voinut toistaa tätä mallia.
 18. minun nimeni
  #20 minun nimeni vieraita 12. marraskuuta 2018 16:40
  0
  kuinka laittaa tämä shnyaga ikuisesti? ...
 19. Entinen välittäjä
  #21 Entinen välittäjä vieraita 24. kesäkuuta 2019 klo 11:14
  0
  Poran sijasta voit käyttää manuaalista sähköporaa.Jos et pidä lampun ulkopinnasta, voit tehdä tulipalon, se on paljon kauniimpi ja piilottaa tekniikan puutteet .Jos yrität tehdä jotain itse, ennen kuin purat muita. Parempia tarjottiin järkeviä suunnitteluneuvoja.

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit