Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
Minusta radioamatöörina tästä laboratorioelektroniikan kylpyammeesta tuli vain välttämätön avustaja. Jos harjoittelet radioelektroniikkaa, suosittelen vilpittömästi toistamaan se sinulle.
Laboratoriokylpy

Mikä on vesihaude.


Laboratoriovesikylpy on säiliö, jossa on termostaattiohjattu lämmitin. Elektronisen termostaatin avulla voit pitää asetetun lämpötilan tarkasti säiliössä. Kylpyamme on varustettu kahdella lämmityselementillä, molemmat teho 100 W.

Mihin käytän kylpyä?


Minun on usein tehtävä piirilevyjä. Piirilevyjen valmistusprosessi vaatii muun muassa peittauksen ja harvennuksen. Juuri tämän prosessin suoritan käyttämällä tätä kylpyä. Etsaus voidaan tietysti suorittaa myös tavallisessa lämpötilassa, mutta lämmitettyyn kylpyyn se kulkee useita kertoja nopeammin. Tinatusta ei siis voi tehdä ilman lämmitystä. Täytän kylvyn glyserolillä (tai vedellä sitruunahapolla), asetan ylläpitolämpötilan 110 asteeseen ja pudon lauta rauhallisesti.
Kemiallisissa reaktioissa kaikki on selvää: kuumennus kymmenellä asteella nopeuttaa kemiallista reaktiota noin kahdella. Mikä lyhentää sen virtausaikaa, mikä säästää aikaa.
Laboratoriokylpy voi löytää muita käyttötapoja. Sitä voidaan käyttää esimerkiksi irtotavarana kuivausrumpuihin, vain tässä tapauksessa termostaatti-anturi on kiinnitettävä tiukasti lämmityselementtiin ja lämmityselementit on kytketty rinnan.
Joten aloitetaan! Aluksi tarjoan sinulle kaksi kylpyammevaihtoehtoa: jännitteelle 12 V ja 220 V. Käytin elementtejä 110 V: lle, koska maassamme verkossa on 110 voltin jännite.
Ostettavat komponentit. Annan sinulle linkit myymälään heti.
12 voltin lisävaruste (turvallisempi vaihtoehto):
  1. .
  2. . ().

220 voltin vaihtoehto:
  1. .
  2. . ().

- Kylpyamme (ruukku) ruostumattomasta tai kirurgisesta teräksestä. (Kaikki astiat)
- Puiset vanerilevyt rungolle - vähintään ODPP, ainakin lastulevy, vähintään OSB. Yrityksesi. Suosittelen kosteudenkestävän vanerin käyttöä.
Lämmittimet ja termostaatit voivat olla erilaisia, katso kuinka monta niitä on - , . Voit löytää halvemman vaihtoehdon tai muun muodon.

Suunnittelu laboratoriokylpy.


Laboratoriokylpy

Järjestys on seuraava: itse kylpyamme nesteineen ja siihen upotettu lämpötila-anturi. Lämmityselementit liimataan kylpyyn. Sitten tulee eristävä kerros, joka erottaa kylvyn termostaatista. Peitetty puukotelolla.

Laboratoriokylpyrakentaminen


Laboratoriokylpy

Laboratoriokylpy

Ensimmäinen tehtävä on leikata ja koota vartalo kylvyn alle. Tee katkaisuja termostaatille, johdolle, sulakelle.
Nyt sinun on liimattava lämmityselementit. Tarkemmin sanottuna on suotavaa levittää elementin pinta lämpörasvalla (voit ostaa sen myymälästä, joka myy tietokoneita) hyvän lämmönsiirron aikaansaamiseksi. Ja kiinnitä se kaikki kerroksiin lämpöä eristäviä materiaaleja (osta rautakaupasta).
Laboratoriokylpy

Laboratoriokylpy

Laboratoriokylpy

Lisäämme kaiken koteloon.
Rakenteen kokoamisen jälkeen peitämme suuret halkeamat täyteaineella, muodostaen tasaiset reunat. Täyteaine voi olla autojen tiiviste, epoksi. Käytin akryylitäyteainetta.
Laboratoriokylpy
Laboratoriokylpy
Laboratoriokylpy

Yhdistämme kaiken elektroniikan. Lämmittimet on kytketty samanaikaisesti termostaatin kanssa. Termostaatin anturi poistuu liittimen kautta, mutta voit tehdä ilman sitä, tarkoittaen ilman liitintä, eikä ilman anturia. Virtakytkin sarjassa varokkeen ja termostaatin kanssa.
Asennamme kaikki elementit, kokoamme piiri.
Laboratoriokylpy

Laboratoriokylpy

Laboratoriokylpy

Laboratoriokylpy

Laboratoriokylpy

Laboratoriokylpy

Laboratoriokylpy

Laboratoriokylpy

Sulje kylpy pohjakannella.

Maalaus.


Laboratoriokylpy

Laboratoriokylpy

Laboratoriokylpy

Maalasin kahdella kerroksella nopeasti kuivuvaa mustaa emaliä.

Me tarkistamme.


Kaada vettä. Yhdistämme verkon. Yhdistämme anturin ja laskemme sen veteen. Asetamme lämpötilan ja odota, kunnes vesi lämpenee. Kun vesi lämpenee asetettuun lämpötilaan, termostaatin on sammutettava elementit. Tämä näkyy - termostaatin LED-valo sammuu.
Kaikki: se tarkoittaa, että laboratoriokylpy on toiminnassa.
Laboratoriokylpy
Laboratoriokylpy
Laboratoriokylpy

Laitteen päivitys:
Kylpyä voidaan täydentää ajastimella niin, että esimerkiksi kiinteiden kiintoaineiden kuivaus kestää tietyn ajan.
Menestyviä kotitekoisia tuotteita sinulle! Kiitos huomiosta.

Kommentit (0)

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit