Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » »Yksinkertainen vastushitsauslaite
Yksinkertainen vastushitsauslaite

Tämä on ohje (opas) kuinka valmistaa halpa kätevä ja kannettava laite metallin pistehitsaamiseksi vaurioituneesta mikroaaltouunista.
Huomaa, että tämä on vaarallista. Tästä käy ilmi muuntajan merkintä: "VAARALLINEN KORKEA Jännite», Suorita kaikki mahdolliset varotoimet noudattamalla näitä ohjeita:

tarvikkeet


Yksinkertainen vastushitsauslaite

Tämän pistehitsauksen vähäiset kustannukset voidaan yleensä alentaa nollaan, jos löydät seuraavat lisävarusteet ostamatta:
1. Hyvin vanha mikroaaltouuni - löytyy kaatopaikalta.
2. Puinen lauta.
3. T-muotoiset kiinnikkeet.
4. Ruuvit.
5. Kaapeli, jonka halkaisija on 1 cm ja jossa on kiinteä ydin, sopii myös monisydämelle, mutta varmista, että jokaisen langan halkaisija on vähintään 1 mm.
6. Muut puutyökalut ja sähköliittimet.
7. 3-napaiset liittimet (valinnainen).
8. Metallihyppääjä vähintään 15 cm pitkään kiinnitykseen (valinnainen).
9. PC-virtalähteen liitäntä (valinnainen).
10. Riviliitin (sisähalkaisija 1 cm).

Otamme muuntajan pois mikroaaltouunista


Yksinkertainen vastushitsauslaite

Tämä vaihe kuvaa muuntajan poistamisen mikroaaltouunista.
1. Irrota mikroaaltouuni koskettamatta mitään piirilevyjen elementtejä.
2. Etsi korkeajännitekondensaattori, se tulisi kiinnittää kondensaattoriin ja näyttää makasiinilta aseesta, jolla on 2 johtoa toisesta päästä.
3. Oikosulje kondensaattori ruuvitaltalla. HUOMAUTUS: TÄTÄ EI TARVITTAA TÄTÄ KATTAVAKSI; SÄHKÖ on erittäin kirkas, voi aiheuttaa vahinkoa.
4. Poista muuntaja.

Kestävän hitsauskoneen rakenne


Yksinkertainen vastushitsauslaite

Tämä koko rakenne on tehty yhdestä puulevystä ja ainoa tarvittava muutos on leikata levy tietylle pituudelle, jotta kaikki osat ovat saman korkeuden.
Kuten kuvasta voidaan nähdä, kaksi keskiosaa muodostavat pohjan, johon muuntaja on asennettu, niiden välissä on virtalähteen virtaliitin.
Etupaneelissa on kaksi pitkää osaa, jotka on kytketty T-muotoisilla kiinnikkeillä (älä kiristä ylempiä ruuveja, tämän tulee olla joustava liitos).
Kaksi elektrodia puuttuu etupäästä, kiinnitä ne pitkän osan alaosaan, kiinnitä pitkä osa lyhyeen lisäämään vakautta ja tukea.

elektrodit


Yksinkertainen vastushitsauslaite

Jokainen, jolla on kokemusta hitsauksesta, tietää, että äärimmäisissä lämpötiloissa elektrodit sulavat hyvin nopeasti, hämmästyin ratkaisuun tähän ongelmaan ja tajusin, että 3-napaisten pistokkeiden maadoitustappia voidaan käyttää elektrodina, ne ovat laajalti saatavissa ja maksavat penniäkään, ja sitten hän kehitti menetelmän niiden kiinnittämiseksi hitsauslaitteisiin ja korvausstrategian (jotta ne voidaan korvata yhtä helposti kuin pora poralla). Alla on esimerkki omien elektrodien luomisesta tälle yksikölle:
1. Irrota 2 3-napaista pistokasta ja poista maadoitustapit (pisin tappi).
2. Erota riviliittimen kaksi osaa ja koota metalliosat.
3. Kierrä maadoitustappi kupariromun kappaleeseen ja aseta se riviliittimen metallitappiin, kiristä metallitappi kokonaan.
4. Kierrä liitinkappaleen metallitappi puulevyyn siten, että vapaa pää osoittaa kohti muuntajaa. Ne kiinnitetään kaapelin päihin, joiden halkaisija on 1 cm.
Laitteen sähköiset muunnokset
Yksinkertainen vastushitsauslaite

Menestyvän pistehitsauksen salaisuus on hallita suuren määrän virran kulkua hitsauspisteen läpi ja luoda tarvittava lämpötila, mikä on melko vaikea saavuttaa materiaalien vastuskyvyn vuoksi.
Mikroaalto muuntajan toisiokäämillä on kuitenkin päinvastainen tarkoitus, se myötävaikuttaa huomattavasti verkkojännitteen kasvuun pienentämällä virtaa, joten sitä on muokattava, jos haluat hitsauslaitteen toimivan. Kuinka tehdä tämä on kuvattu alla:
1. Irrota mikroaalto muuntajan toisiokäämi (tämä on käämi, jota ei ole kytketty verkkoon, jonka lanka on halkaisijaltaan pienempi ja jossa on enemmän rakenteita). Tätä varten käytin terän kulmahiomakoneella leikkuuterä leikataksesi koko kappaleen läpi. Vaikka ensiökäämiä ei voida vaurioittaa pistehitsauksen aikana, suosittelen varovaisuutta.
2. Luo 1 cm halkaisijaltaan kaapelilla niin monta silmukkaa kuin mahdollista toissijaisten käämien kautta (minun tapauksessani se oli 3), jatka loput kaapelista etuosaan, jolla elektrodit sijaitsevat, ja kiinnitä ne, ruuvaamalla valmiiksi muuntaja rakennekehyksen pohjalevyllä.
3. Jotkut teistä voivat huomata PSU-virtaliittimen muuntajan alla, otin sen vaurioituneelta tietokoneen virtalähteeltä.

Muut yksityiskohdat


Yksinkertainen vastushitsauslaite

Kiinnitä huomiota siihen, kuinka vahvistin rakennetta kiinnittämällä keskilevyn metallihyppylaitteella. Mikroaalto muuntaja on uskomattoman raskas.
Ensisijaiseen käämiin kiinnitetyt ruskeat ja siniset johdot on kytketty yllä mainittuun virtaliittimeen.
Voit tehdä vielä joitain parannuksia: sulje muuntaja kokonaan (luo ulkoinen suojakotelo) ja lisää jäähdytysjärjestelmä sisälle turvallisuuden takaamiseksi ja käyttöajan pidentämiseksi, koska se kuumenee käytön aikana, mutta pidän parempana kovaa versiota kuin nyt.
Kommentit (4)
 1. Vieras Peter
  #1 Vieras Peter vieraita 20. elokuuta 2017 20:04
  0
  Hitto, mitä asennusta tarvitaan. Ota aseita! aurinkolasit
 2. popvovka
  #2 popvovka Vierailijat 20. lokakuuta 2017 08:16
  5
  Minulla on kokemusta pistehitsauksesta enkä ole pieni. Messinki ei ole oikea materiaali elektrodeille. Kaikki teollisuuspisteet käyttävät kuparia eikä mitään muuta materiaalia.
  1. Vanja
   #3 Vanja vieraita 20. lokakuuta 2017 14:42
   8
   Ei, olet väärässä. Vain teollisuuslaitoksissa on volframelektrodit ja erittäin harvoin kuparielektrodit. Messinki- tai kupariero ei mielestäni ole suuri ...
 3. Vieras Dmitry
  #4 Vieras Dmitry vieraita 13. syyskuuta 2018 20:54
  0
  Ydinalue kerro minulle

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit