Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» » » »Ompelimme kesämekon, jonka hartiat ovat hartioilla
Heinäkuu on yksi kuumimmista kesäkuukausista. On yksinkertaisesti mahdotonta olla ulkona jossain muussa kuin vaaleassa mekossa. Alkuperäisestä rahoituksen puutteesta johtuen kukaan tyttö ei voi ostaa kaunista ja muodikasta kesämekkoa. Monien naisten on käytettävä asioita, jotka on ostettu 1, 2 ja 3 vuodenaikaa sitten, mikä on epäilemättä surullinen. Voit korjata tilanteen ompelemalla itsenäisesti suosikkimallisi. Tässä tapauksessa on mahdollista säästää paitsi huomattavasti myös hankkia hyödyllisiä taitoja leikkaamiseen ja ompeluun.
Ompelimme kesämekkoa, jonka hartiat ovat hartioilla

Malli valinta


Kesällä 2017 vyötärölle kerätyt löysät tai leningit, joissa olkapäillä olkapäät, ovat erityisen suosittuja tyttöjen ja naisten keskuudessa. Tällaisen mekon ompelemiseen on useita vaihtoehtoja:
 • löysä leveä mekko polviin polkupyörällä kahdella olkapäällä;
 • mekko, joka on koottu elastisella nauhalla vyötäröllä (sukkulaset yhdellä tai kahdella harteella;
 • pukeudu vyöllä ja paista harteilla.

Kummankin mallin ompelu voi vaihdella hieman, mutta kokonaistulos on sama, siksi harkitsemme pääasiallisia vivahteita leikkaamalla mekko, jossa molemmat hartiat ovat koristeellisia ja vyö vyötäröllä. Aloita valitsemalla sopivin malli. Pesimäkuvion tulisi näyttää kuvan osoittamalla tavalla.
Ompelimme kesämekkoa, jonka hartiat ovat hartioilla

Puvun ja röyhelöiden pituus ja leveys voidaan valita itsenäisesti korkeudesta ja kokoonpanosta riippuen.

Työkalut ja materiaalit


On parempi, että ompelukone on kotona, mutta voit myös tehdä ilman sitä. Tarvitset kesämekon ompelemiseen, jossa röyhelöt hartioilla:
 • 2 metriä kevyttä kangasta (sifonki, silkki, puuvillakangas);
 • sakset;
 • tavallinen lanka ompeluun;
 • joustavat nauhat;

Ompelimme kesämekkoa, jonka hartiat ovat hartioilla

 • leveä valkoinen joustava nauha - 25-30 senttimetriä (tarvitaan hihnan valmistukseen);
 • neula laaja silmä;
 • liitu leikkaamiseen;
 • kuvio siirretty paperille;
 • senttimetri;
 • pitsi koristelisuille ja puvun helmassa (leveys valitaan värin ja kankaan nimen mukaan).

Kaupasta ostetun väitetyn mallin valmiin mekon hinta on noin 25-30 dollaria tai jopa korkeampi. Vaikka sinulla ei ole kaikkia yllä mainittuja materiaaleja ja työkaluja, voit säästää vähintään 15–17 dollaria, joten on suositeltavaa kiinnittää erityistä huomiota alla kuvattuun toimintasarjaan.

Vaihe vaiheelta


Ei ole mitään helpompaa kuin tehdä mekko sukkulankeilla. Ompeluprosessi on seuraava:
1. Mistä tahansa kangaskaupasta ostetaan kangaspala, jonka leveys on 1,5–2 metriä ja pituus samanlainen.
2. Ostettu kangas taitetaan ja leikataan. Yksi tuloksena olevista suorakulmioista tulee mekkoperusteeksi, ja toinen toimii röyhelöiden ja vyöjen valmistuksessa.
3. Mekon pohja on hiottu molemmilta puolilta. Tämä tehdään kirjoituskoneella tai manuaalisesti. Taivutuksen leveys on 1-2 senttimetriä.
Ompelimme kesämekkoa, jonka hartiat ovat hartioilla

4. Tällä tavalla käsitellyn suorakulmion yläosa ommellaan kuminauhalla, jolloin saadaan kauniita taitteita.
5. Kangas taitetaan puolittain (joustavalla nauhalla ommeltu puoli on mekon yläosa), sen sivupää on ommeltu. Työn tuloksena on suorakaiteen muotoinen pussi ilman ylä- ja alaosaa.
6. Jäljellä oleva kangaskappale leikataan kolmeen osaan. Kahden ensimmäisen osan leveyden on oltava vähintään 25 senttimetriä, jäljellä olevien 3 osan leveys riippuu kankaan määrästä (tämä on hihna, koska se voi olla sekä leveä että kapea).
7. Jokainen osa käsitellään, reunat taivutetaan, minkä jälkeen sukkulasten valmistukseen tarkoitettu materiaali leimataan kuminauhalla koko pituudeltaan. Kaikkiaan sinun täytyy salata vähintään 3 metriä kangasta. Sivut on ommeltu yhteen, jolloin saadaan yksi leveä kokoonpano.Tehtävän helpottamiseksi jo ennen kankaan vilkkumista elastisella, nauhat ommellaan sen vapaaseen reunaan. Pitsin väri ja koko riippuvat henkilökohtaisista mieltymyksistä. Suklapukin hiominen koko pituudella vaatii vähintään 3 metriä pitsiä.
Ompelimme kesämekkoa, jonka hartiat ovat hartioilla

Ompelimme kesämekkoa, jonka hartiat ovat hartioilla

Ompelimme kesämekkoa, jonka hartiat ovat hartioilla

8. Kun sukkula on valmis, palaamme pääosaan (kankaan oikea suorakulmio, jota lykättiin).
9. Hihnat ommellaan pohjan yläosaan. Voit tehdä ne samasta kankaasta kuin itse mekko tai käyttää tätä tarkoitusta varten leveää joustavaa nauhaa (2–3 senttimetriä leveitä ja 12–15 senttimetriä pitkiä).
10. Joustava ommellaan pohjan yläosaan tavallisilla langoilla, mikä johtaa sundressiin.
11. Kankaan ja hihnojen välisestä kosketuslinjasta tehdään 5–7 senttimetrin etäisyys kummaltakin puolelta, minkä jälkeen hihnalle asetetaan sukkula.
12. Merkittyyn paikkaan sukkulan reunat on ommeltu hihnalle kuvan osoittamalla tavalla.
Ompelimme kesämekkoa, jonka hartiat ovat hartioilla

13. Mekko on valmis, on vielä tehtävä vyö. Voit tehdä tämän sinun taivuttaa jäljellä oleva kapea kangasnauha puoliksi, ommelkaa, ompele toinen pää, kierrä. Saatua teippiä käytetään vyöna. Vyön päät voidaan ommella tai ommella pitsiin.
14. Mekon helma on ommeltu, minkä jälkeen on myös mahdollista ommella nauhoja, jotka ovat samanlaisia ​​kuin niitä, joita käytettiin sukkulan koristamiseen.
Valmis mekko on seuraava:
Ompelimme kesämekkoa, jonka hartiat ovat hartioilla

Ompelimme kesämekkoa, jonka hartiat ovat hartioilla

Ompelimme kesämekkoa, jonka hartiat ovat hartioilla
Kommentit (3)
 1. Vieras Jeanne
  #1 Vieras Jeanne vieraita 18. heinäkuuta 2017 07:49
  0
  Aika yksinkertainen. Erinomainen!
 2. katrin1755
  #2 katrin1755 vieraita 8. elokuuta 2017 08:38
  0
  Halusin pitkään itseltäni samanlaisen mekon. Kiitos mestarikurssista! Kaikki on selvästi kuvattu. Olen tyytyväinen uuteen asiaan)
 3. ji45da
  #3 ji45da vieraita 10. elokuuta 2017 11:39
  0
  Suklapukit ovat todella tämän kauden hitti, ja samanlaisen mekon tulisi olla jokaisen tytön vaatekaapissa. Uskomattoman kätevä asia kesäksi, ja todellakin melko helppo valmistaa. Kiitos opetusohjelmasta!

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit