Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» »Kasvava kesäkurpitsa lämpimällä sängyllä
Kesäkurpitsa on tarkalleen kulttuuri, johon jopa aloitteleva puutarhuri pystyy selviämään. Pienellä työvoimalla tämä vihannes palkitsee kesäasukkaan erinomaisilla hedelmillä, joita voidaan käyttää monenlaiseen käyttöön ruoanlaitossa. Lisäksi hyvin kypsyneet vihannekset pystyvät säilyttämään tuoreutensa talveen saakka.
Kesäkurpitsa on kurpitsa- ja kurpitsa-sukulainen. Lajikkeesta riippuen sen hedelmillä voi olla erilainen väri ja muoto. Viljelmä reagoi hyvin auringonvaloon ja veteen, mikä määrittää edellytykset tällaisen vihanneksen kasvattamiselle.
Kasvava kesäkurpitsa lämpimällä sängyllä

Suosituimmat lajikkeet kesäkurpitsaa


Istutusmateriaalia valittaessa on ensinnäkin otettava huomioon kotimainen valinta. Tähän mennessä siemenmarkkinoille on ilmestynyt monia ulkomaisia ​​lajikkeita, jotka mukautuvat melko tuskallisesti ilmasto-olosuhteisiimme.
Jos pidämme tällaista parametria pakkaskestävyytenä, vain kotimaiset lajikkeet ovat sopivia maamme keskus- ja pohjoisalueille. Mutta eteläisten alueiden tuontivaihtoehdot ovat varsin sopivia.
On syytä huomata, että siemenmarkkinoilla olevat ulkomaiset kesäkurpitsalajikkeet esitetään hybridilajien muodossa, joten kesäkurpitsa eroaa ulkomaalaisista vastaavista korotetun ravintoarvon ja maun suhteen. Kotimaisilla kesäkurpitsalajeilla on myös pidempi säilyvyys, ja ne ovat edullisimpia säilykkeissä.
Tähän mennessä parhaimmissa kesäkurpitsalajikkeissa on kypsyminen varhaisessa vaiheessa ja erittäin aikaisin. Rankingin ensimmäiset paikat ovat seuraavan tyyppisiä:
 • Ilmailu (kesäkurpitsa);
 • Gribovsky 37 (valkohedelmäinen);
 • spagetti;
 • Iskander F1;
 • Tsukesha.

Näillä lajikkeilla on korkea tuottavuus, varhainen kypsyysaste ja luotettava vastustuskyky useille viruksille.

Lämpimän sängyn luominen ja maatalouden tekniikan ominaisuudet


Kasvata kesäkurpitsa siemenistä voidaan tehdä kahdella tavalla: taimet ja kylväminen avoimessa maassa. Ensimmäisen menetelmän avulla voit nopeuttaa hedelmällisyyttä. Jos kuitenkin istutat materiaalin lämpimään sänkyyn, vegetatiivinen viive on melkein huomaamaton. Lisäksi kesäasukas säästyy kotoisilta ikäväisiltä ikkunalaudoilta, joilla on erilaisia ​​taimia.
Lämmin sikari-sänky luodaan kerroskakun periaatteen mukaisesti. Ulkoisesti tällainen maa-alue ei ole merkittävä, mutta harjanteen maanalainen osa kykenee säteilemään lämpöenergiaa, mikä on niin tarpeellista nuorille kasveille keväällä.
Alueelle, johon kesäkurpitsa on tarkoitus istuttaa, on kaivettava 45 cm syvä kaivo. Kaivettua maaperää tarvitaan, jos se on hedelmällinen, sitä tarvitaan myöhemmin, joten sitä ei tule viedä kaukana. Orgaanista materiaalia laitetaan kuopan alaosaan. Se voi olla niitetty ruoho, ei mätä lehtiä, olkia ja jopa sanomalehteä. Sitten kerros sirotellaan maa-aineksella, ja jäljellä oleva tila täytetään viime vuoden kompostin humuksella. Ylhäältä lukien orgaanisia aineita sirotellaan jälleen jäljelle jääneelle maaperälle. Lopuksi totean, että muotoiluun voidaan käyttää sinkittyjä sänkyjä tai aidata alue vain puisilla puolilla.
Valmiita puutarhavuoteita on kasteltava runsaasti vedellä ja peitettävä tummalla materiaalilla kostutuksen jälkeen. Tämä on tehtävä niin, että maanalaiset kerrokset alkavat tuottaa lämpöä. Prosessin nopeuttamiseksi voit kastaa juontalannan uudella lannalla. Valmistelujakson aikana toisinaan havaitaan jonkin verran maaperän vajoamista. Tämä ongelma voidaan korjata lisäämällä valmis humus. Tällaisen istutuksen kaivaminen on kielletty.
On syytä huomata, että tällainen akku toimii 2-3 vuotta.Jos tällainen tekniikka tuntuu jollekin aika vievä, niin tässä tapauksessa voimme rajoittua lämpimiin kuoppiin.

Kasvava tekniikka


Kesäkurpitsa elämä alkaa siementen itämisestä. Tällainen menettely on suoritettava, jotta siementen laatuun voidaan luottaa täysin. Huolimatta suuresta koosta ja melko paksusta kuoresta, laadukas siemen peck lämpimässä ja kosteassa ympäristössä 3-4 päivän ajan.
Monille puutarhureille kesäkurpitsojen siementen istuttaminen avoimeen maahan alkaa kuun kylvökalenterin tutkimuksella. Kurpitsakasveja on tapana istuttaa kasvavalla kuulla, joten siemeniä kastettaessa tähän seikkaan tulisi kiinnittää erityistä huomiota. Kesäkurpitsa on rakenteeltaan 80-prosenttisesti vettä, ja siksi ne ovat melko herkkiä maapallon satelliitin ohjaamille juonille ja elinvoimavirralle.
Sukkarin istutus taimeihin suoritetaan huhtikuun toisella vuosikymmenellä, ja suora kylvö maaperään voidaan suorittaa toukokuun jälkipuoliskolla, jos käytettävissä on lämmin sänky. Kesäkurpitsojen kasvattamista kasvihuoneessa puutarhureissa ei harjoiteta, koska tällä sadolla on melko suuri vihreä massa ja se vaatii luonnollista pölytystä.

Ulkona kesäkurpitsahoito


Sukkarin istutus tulisi suorittaa aamulla tai pilvisellä säällä. Useita siemeniä laitetaan matalaan reikään samanaikaisesti 3-4 cm: n etäisyydelle toisistaan. Myöhemmin, kun versot ilmestyvät, heikoimmat versot poistetaan.
Ensimmäisten lehtien muodostumisen aikana kulttuuri tarvitsee hyvää kastelua. On kuitenkin suositeltavaa suorittaa tällainen toimenpide kerran viikossa. Varren venyttäessä varmista, että juuret eivät ole paljaana. Tätä varten voit lisätä taimia maan pohjaan. Maaperän irtoaminen ja kaivaminen kasvin ympärillä on kielletty, koska pintajuurijärjestelmä voi vaurioitua. On parasta mullata maaperää niitetyllä ruoholla tai mätäneellä lannalla.
Pensaat ja kiipeilylajikkeet kesäkurpitsaa pyrkivät rakentamaan suuren joukon viheralueita. Auringonvalolle, kukille pääsyn varmistamiseksi jotkut kasvin lehdet on poistettava. Tuottavuuden lisäämiseksi voit myös suorittaa manuaalisen pölytyksen.
Kasvava kesäkurpitsa lämpimällä sängyllä

Kasvava kesäkurpitsa lämpimällä sängyllä

Kasvava kesäkurpitsa lämpimällä sängyllä

Kasvava kesäkurpitsa lämpimällä sängyllä

Kasvava kesäkurpitsa lämpimällä sängyllä

Kasvava kesäkurpitsa lämpimällä sängyllä

Kasvava kesäkurpitsa lämpimällä sängyllä

Lannoite


Vihannesluiden hoito avoimessa maassa sisältää kasvien säännöllisen pintakorjauksen. Kun taimet ovat taimenvaiheessa, lisäravinteiden levittämistä ei tarvita. Ensimmäinen lannoitusannos on levitettävä valmistettaessa satoa kukintaa varten. Tänä aikana kasvi tarvitsee kasvun vitamiineja ja immunostimulantteja. On parasta suorittaa stimuloiva yläpukeutuminen nestemäisellä liuoksella.
On erittäin tärkeää, että nuoria taimia ei syötetä liikaa, muuten kesäkurpitsa alkaa kasvattaa lehtineen eikä munasarjaan. Lannoitteiden käyttö on tehtävä uudelleen hedelmäkauden aikana. Tuotteen kemiallisen koostumuksen parantamiseksi kasvi tarvitsee kalium- ja fosfaattiseoksia.
Kommentit (2)
 1. princessira
  #1 princessira vieraita 21. elokuuta 2017 12:19
  0
  Kiitos luettelosta suosituimmista kesäkurpitsalajikkeista! Olen aina kadonnut siemenkaupasta ja en tiennyt mitä valita. Nyt menen luettelon mukana. Mutta en kuullut mitään yläpukuista. Minusta näytti, että kesäkurpitsa on vihannes, joka kasvaa yksinään. Aion jatkaa huolta niin kuin pitäisi.
 2. Alyaska
  #2 Alyaska vieraita 22. elokuuta 2017 23:36
  0
  En ole koskaan ajatellut, että tarvitset niin paljon vaivaa kesäkurpitsajen kasvattamiseksi. Kylässä kasvaa aina niin paljon, et tiedä minne mennä. Voit kuitenkin keittää hilloa, joten on syytä yrittää kasvaa vielä enemmän.

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit