Tee se itse
Mestarikurssit, ohjeet, hyödyllisiä vinkkejä, reseptejä.
» »Temppuja tiivistetystä tomaatista
Jos tomaattitaimien viljely tapahtuu kaukana puutarhasta, innovaatioita ei tarvitse keksiä. Usein kasveja on kuitenkin kuljetettava, ja henkilökohtainen kuljetus ei aina ole mahdollista. Tomaatin taimien kasvaminen ei ole vaikeaa, mutta on jo vaikeampaa toimittaa se istutuspaikalle eheästi.
Tällaisissa olosuhteissa voidaan käyttää tiivistettyjä poimintoja. Heidän avullaan:
 • tilan järkevä käyttö ikkunalaualla;
 • kasvatamme oikean määrän taimia ilman lisäalueita, kuppeja ja maaperää;
 • voimme kuljettaa taimet turvallisesti julkisella liikenteellä;
 • Istutamme tomaatit nopeasti ja tehokkaasti avomaan maahan vahingoittamatta maan kooman eheyttä.

Tilaa säästävä


Huoneistossa on melko vaikea kasvattaa suurta määrää taimia. Jokainen puutarhurin kevät liittyy henkisiin koetteluihin, mitä kylvää ja mitä ei. Loppujen lopuksi halutaan kylvää kaikkea ja enemmän. Mutta ikkunaluukut eivät valitettavasti ole mittasuhteita, ja niiden on hylättävä haluttujen lajikkeiden sato.
Kun olet kokeillut ehdotettua menetelmää kerran, huomaat, että voit järkevästi käyttää käytettävissä olevaa tilaa etkä voi kieltää ylennyksiä.
Tomaattien kylvö suoritetaan kuten aina potissa tai muussa astiassa. Kun taimet ovat valmiita sukeltamaan, ja tämä on kahden oikean lehden vaihe kuten kuvassa, voit alkaa sukeltaa yksittäisiin ruukuihin.
Tiivistetyn tomaatin poiminnan temppuja

Sukellussäiliöiden valinta


Monet vihannesten viljelijät yrittävät valita suuremman kapasiteetin, mikä motivoi heitä siitä, että kasvukauden aikana taimet kehittävät vahvan juurijärjestelmän. Tomaatin kasvitieteelliset piirteet ovat kuitenkin sellaisia, että koko varsi kasvaa maahan kasvaa juuret. Taimien kasvattamisessa tärkein asia ei ole juurijärjestelmä, mutta taimien ikä, hänelle kiitos "kiihdytämme" hedelmällisyyttä 60 päivällä.
Kokenemat vihannesviljelijät eivät yritä istuttaa taimia suureen ruukkuun, vaan käyttävät 200 g kuppeja, mikä riittää.
Tiivistetyn tomaatin poiminnan temppuja

Tapauksessamme menemme vielä pidemmälle ja yhdessä kupissa sukellamme kahteen kasviin.
Koska poimiminen ei ole vain istumista eri kapasiteeteille, vaan työskentelee silti juurijärjestelmän kanssa, sinun on purettava selkärangan pohja.
Tiivistetyn tomaatin poiminnan temppuja

Tiivistetyn tomaatin poiminnan temppuja

Seuraavaksi istuta kasvi lähemmäksi kupin seiniä.
Tiivistetyn tomaatin poiminnan temppuja

Taimet on syytä syventää. Tämän avulla voit sirotella maaperän seosta, ja juuripallo ei kasva leveydessä, vaan koko syvennetyn varren korkeudella. Siksi luomme juurijärjestelmän, ja kaksi kasvia valloittaa tilansa.
Tiivistetyn tomaatin poiminnan temppuja

Allekirjoita lasku. Vaikka sinulla ei ole monia lajikkeita, allekirjoita kupit, tämä poistaa väärinkäsitykset, varsinkin jos kasvatetaan matalia ja korkeita lajikkeita. Jos kirjoitat lajikkeen nimen on hankalaa, voit määrittää vain korkean tai matalan kasvin, joka merkitsee kahta kirjainta "H" ja "B". On parempi tehdä merkitseminen merkinnällä, sitä ei pestä vedellä, ja lasin käytön jälkeen teksti on pyyhittävä liuottimella tai alkoholilla.

Tiivistettyjen taimien kasvamisen ominaisuudet


Taimille asetetaan erityisiä vaatimuksia, ja tämä ei ole poikkeus. Jotta tomaattikasvi ei venyisi ja olisi “paksu”, on tarpeen säätää lämpötilaa ja valoa selvästi. Varmista taimet matalassa lämpötilassa ja korkeassa valossa, mikä antaa sille mahdollisuuden kehittää juurijärjestelmää ja kasvullista tasaisesti.
Tiivistetyn tomaatin poiminnan temppuja

Jos asunnon olosuhteet eivät salli sinun kasvattaa paljon hyviä taimia jopa 60 päivän ikäisinä, hylkää varhaisviljely. Kylvä osa siemenistä myöhemmin ja sukella kahteen osaan. Siten sinulla on taimia oikeassa määrässä. Viiveellä kylvetyt siemenet kiinni pian pioneerista ja tuottavat runsaasti hedelmiä.
Kun olet turvautunut tällaiseen temppuun, voit kasvattaa kivuttomasti oikean määrän taimia ja siirtää sen istutuspaikkaan.
Kommentit (1)
 1. Katya-0802
  #1 Katya-0802 vieraita 26. elokuuta 2017 18:16
  0
  Otan muistiinpanon. Olen aloitteleva amatööripuutarhuri ja hallitsen toistaiseksi vain prosessin kaikki hienoukset: kasvihuoneet, taimet. Ensi keväänä yritän tuoda keräilyneuvot elämään :)

Lue myös

Pesukoneiden virhekoodit